Facebook mobil fotoğrafları (yüklemeleri) gizleme

Sponsorlu Bağlantılar


Yaşantımızın bir parçası haline gelen facebook'u zevklerimize göre düzenlemek en temel hakkımız. Bir paylaşımı herkesle paylaşmak zorunda olmadığımız gibi, dilersek sadece arkadaşlara değil tüm facebook kullanıcılarına da açma şansımız vardır. Şüphesiz facebookta en çok oyalandığımız bölümlerden biri fotoğraflardır. Manzaradan tutun, ilginçliklere, eğlencelere, güzel anlara kadar her çeşit fotoğrafımızı yükler olduk facebooka. Tabi durum böyle olunca bu fotoğrafları belli bir kitleye açmak ya da gizlemek gerekli hale geldi.

Facebookta fotoğrafları, videoları yani tüm paylaşımları gizleme ya da herkese açma olayını daha önce yazmıştık. Eğer facebookta paylaşımları gizleme ayarlarını öğrenmek istiyorsanız buraya tıklayınız.

Peki yukarıda vermiş olduğum paylaşımları gizleme ayarıyla mobil yüklemeleri gizlemek mümkün değil midir? Mümkündür fakat her yükleme için tek tek işlem yapmanız gerekmektedir. Facebookta mobil yüklemeleri gizlemek ya da istediğiniz kişilere gösterebilmek için tek bir ayar yapmanız yetmiyor. Her mobil yükleme için ayrı bir gizlilik ayarı yapmanız gerekiyor.

Dikkat!

Tüm paylaşımlarınızı "sadece ben" olarak işaretleseniz bile aniden telefonunuzla yani mobil bir paylaşım yaptığınızda otomatik olarak "herkes" görebilecektir. Mobil yüklemenizi gizlemek ya da belirli kişilere göstermek içinse paylaşımın hemen yanında bulunan simgeye tıklayıp "herkese açık", "arkadaşlar" ya da "sadece ben" olarak işaretleyebilirsiniz. Mobil bir şey yüklendiğinde otomatik olarak "herkese açık" olması tartışılır bir ayar gerçekten. Bu yazı yazıldığı zaman bu ayar bu şekildeydi. Kısa bir süre sonra  bu ayar değişebilir ve tek bir seferde mobil yüklemeler gizlenebilir belki de. En doğrusu da o olur.

Güncelleme: Paylaşımları gizleme konusu güncellenmiştir. Gerek fotoğraf, gerek video ve diğer gönderileri tek bir başlık altında topladık.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica