Mail şifremi unuttum ne yapmalıyım?

Sponsorlu Bağlantılar

Unutmak insanın doğasında var. En özel anlarımızı, en önemli bilgilerimizi unutabiliyoruz. Kimi zaman çocukluğumuza dair en ufak ayrıntıları hatırlayabiliyorken bizim için çok önemli bilgileri unutabiliyoruz. Günlük yaşamda unutkanlık başımıza nice şey açarken teknolojik unutkanlık acaba bizleri nasıl etkiliyor?

İnternet hayatımızın olmazsa olmazlarından olan ve bizler için oldukça önemli olan e-mail hesabımız bizim can kurtaranımızdır. Şöyle ki; birçok web sitesinde şifrenizi unuttuğunuzda mailinize şifre sıfırlama kodu gönderebiliyorsunuz. Bir siteye kaydolmak ve o siteyle bağlantımızı sağladığımız e-mailimizi unutursak ne olur?

Eğer mailinize giremiyorsanız öncelikle doğru şifreyi girdiğinize emin olunuz. Caps lock'un açık veya kapalı olmasına ve klavye seçimine de dikkat edin, bazen f ile q klavye arası geçişlerde klavye tuşları farklı harfleri basabiliyor. Eğer şifreyi doğru girdiğiniz hâlde giriş başarısızsa hesabınızın çalındığını düşünebilirsiniz. Eğer hesabınızın çalındıysa ya da şifreyi hatırlamıyorsanız uygulayacağınız işlemler aynıdır. Gmail, hotmail ya da diğer mail servislerine ait e-posta şifrenizi unuttuysanız eğer "parolamı unuttum" seçeneğiyle devam edebilirsiniz. Gmail ve hotmail sayfasında "parolamı unuttum" kısmı yerine "hesabınıza erişemiyor musunuz" yazısı bulunmaktadır, aynı işlevi görmektedir. Buraya girdikten sonra ise hangi şifre hatırlatma seçeneğiyle işlem yapacağınızı belirtmeniz gerekiyor. Eğer unuttuğunuz mail adresinde verdiğiniz ikinci e-posta adresiniz varsa, ilgili e posta adresinize şifre sıfırlama kodu gönderebilirsiniz. Ya da e-posta servislerinin artık kullanıcıdan ısrarla talep ettiği cep telefonu numaranız sistemde kayıtlıysa, parola sıfırlama kodunu cep telefonunuza gönderebilirsiniz. Eğer bunlar yoksa parola hatırlatma sorularından olan "eski arkadaşınızın ismi?" gibi sorulara kayıt olurken verdiğiniz cevabı aynen verebilmeniz gerekmektedir. Eğer şifre hatırlatma sorusu ve cevabını da hatırlamıyorsanız muhtemelen başka bir yöntem kalmıyor, yine de mail servisine başka bir mail üzerinden mesaj atıp bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz.

Bir diğer ihtimal ise Chrome gibi bir tarayıcı üzerinden mailinize giriyorsanız, şifre hatırlama seçeneklerini aktif etmiş olabilirsiniz. Chrome şifreleri yönetme bölümünden gerekli kontrolü sağlayınız. Şansınız varsa belki şifrenizi burada görebilirsiniz.

Bu problemlerle karşı karşıya kalındığında etkin çözümler üretilmesi açısından ikinci mail adresi ya da cep telefonu numaranızı bilgilerinize ekleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

3 yorum:

  1. MERHABA
    Ben e posta adresimin şifresini unuttum fakat sizin belirtiğiniz gibi kayıt yaparken ikinci bir mail yazdığımı hatırlamıyorum. Dediğiniz gibi telefon numarasıyla nasıl şifreyi değiştire bilirim? Uygulamadan da oturumu kapattığım için erişimim mümkünsüz.
    Bir de onu belirteğim ben şifresini unuttuğum posta adresimle ismini belirtmeyeyim bir kitap uygulamasına giriş yapmıştım ve aynı uygulamada giriş şifremi değiştirmek için seçenek vermişlerdi ve orda şifremi değiştirdim. Eğer ben e posta adresimin şifresini sıfırlasam, değiştirsem benim uygulamaya girişim kapana bilir mi? Ve ya uygulama içinde yaptığım aktivitelerin silinme diye bir durumla karşılaşır MI?

    YanıtlaSil
  2. ya ben maile dirmeye çalisiyorum done diyip kalıyor

    YanıtlaSil
  3. Admin ben şifremi unutım ve e postayıda unutum ne facebook kuaıtlı nede telefon hatına kayıtlı bana lütfen e postamı bulun tek onu istiyorum lütfen benim kulancı adım (yusuff_uzm) lütfen sizi bekliyorum

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica