Telefondan facebooka girmek için gerekli ayarlar

Sponsorlu Bağlantılar

Okulda, otobüste, vapurda, trende, dışarda, her yerde facebooka girer olduk. Tabi bunu sağlayan facebooka telefondan bağlanabilme özelliği. Bu özellik sayesinde mekân sınırı tanımadan, pratik cep telefonlarımızla her yerden girebiliyoruz facebooka. Facebooka mobil bağlanmak için yani telefondan girebilmek için bir takım ayarlara ihtiyacımız var. Bu ayarlar telefonun gprs-wap ayarlarıdır. Avea, Turkcell ve Vodafone için facebook ayarlarını tek tek anlatalım.

Turkcell ile facebooka bağlanma ayarları

Turkcell hattınız var ve cep telefonunuzla facebooka girmek istiyorsanız telefonun internet ayarlarını düzenlemeniz gerekir. Bunun için iki seçeneğiniz var. SMS ile ayar yapmak ya da Turkcell'in sitesine girip telefon modelini yazıp ayarları uygulamak. Siteden adım adım ayarları takip etmek için http://www.turkcell.com.tr/bireysel/yardim/Sayfalar/TelefonAyarlari.aspx linkine giriş yapıp işlemleri uygulayınız. Sms ile internet ayarı yapmak içinse WAP TELEFON MARKASI yazıp 2222'ye göndermek gerekiyor. 

Avea ile facebooka girmek için gerekli ayarlar

Eğer hattınız avea ise ve facebooka bağlanmak istiyorsanız internet ayarları dediğimiz gprs-wap ayarlarını yappmanız gerekmektedir. Turkcell'de olduğu gibi yine iki seçeneğimiz var. Birinci seçeneğimiz https://www.avea.com.tr/mps/Portal?cmd=staticwapsetting&lang=tr&pagemenu=ilave.telefonayarlari   linkine girip telefon modelini girip ayar kısmından "GPRSWAP" seçeneğini işaretlememizdir. İşaretledikten sonra "ayarları görüntüle" seçeneğinde telefondan internete girmemiz için gerekli ayarları görebileceğiz. Diğer seçeneğimiz de yine sms ile internet (facebook) ayarı yapmak. Bunun için *999# tuşlanır veya AYAR yazıp 9999'a sms gönderilir. Telefonumuz sistemde kayıtlıysa eğer tüm ayarlar telefonumuza gelir. Eğer sadece internet ayarı yapmak istiyorsak İNTERNET AYAR yazıp 5555'e sms göndeririz. Ardından gelen ayarları kaydederken şayet "pin kodu" sorulursa "500" ya da "5000" girerek işlemi tamamlarız.

Vodafone ile facebooka giriş ayarları

Vodafone hattınızla facebooka mobil bağlanmak istiyorsanız http://www.vodafone.com.tr/YardimDestek/ayarlar.gprs.php  linkinden giriş yapın ve diğer operatörlerde olduğu gibi telefon marka modelini seçip ayarları görüntüleyin. Adım adım işlemleri uygulayıp ayarları sonlandırdıktan sonra telefondan facebooka bağlanabilirsiniz.

Tabii tüm bu ayarlarla birlikte bir de internet tarifesi lazım. Günlük, haftalık ya da aylık internet paketleri var. Hatta önceleri telefondan facebooka ücretsiz giriş sağlanabiliyordu. Dönem dönem bu tarifeler değiştiği için ben bu tarifeleri yazmayı uygun görmüyorum. En güncel tarifeleri gsm operatörünüzün sitesinde bulabilirsiniz. 


Güncelleme:

Yukarıdaki ayarlar akıllı telefonların yaygın olmadığı zamanlardan kalmadır. Artık çoğu akıllı telefonda hiçbir ayar yapmadan facebook'a girmek mümkün. Eğer Facebook'a girmekte sorun yaşıyorsanız yorum bölümünden telefon marka ve modeli yazarak sorununuzu bildirebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica