Ödemeli arama nasıl yapılır

Sponsorlu Bağlantılar

Bazen kontörümüz olmaz ve aramamız gerekir birilerini. Ya da sadece bir çağrı yapmamız gerekmektedir. Kontörümüz olmadığı için bir numaraya direkt çağrı yapmaya çalıştığımızda başarısız oluruz. Fakat ödemeli arama sistemi sayesinde kontör harcamadan çağrı yapabilmek mümkün. Önceleri sadece Turkcell'de mevcut olan ödemeli arama sistemi artık diğer GSM operatörlerince de kullanılıyor. Ödemeli arama her GSM operatörü için farklı çalışıyor. Gelin onları adım adım görelim.

Turkcell ödemeli arama nasıl yapılır?

Turkcell hattınız var ve ödemeli arama yapmak istiyorsunuz. Öyleyse karşı tarafın da hattı Turkcell olmalıdır. Turkcellden başka hatlara ödemeli arama yapılabilir mi? Hayır yapılamaz. Şimdi Turkcell'den Turkcell'e ödemeli aramanın nasıl yapılacağını yazalım. *135*numara#  yazıp "yes" tuşuna bastığınızda karşı tarafa çağrı gider ve karşı taraf telefona baktığında "bu bir ödemeli aramadır" diye uyarı gider. Eğer biri size ödemeli arama yaparsa yine aynı şekilde bu bir ödemeli çağrıdır şeklinde uyarı gelir. Eğer o an bu çağrıyı kabul ederseniz, Turkcell'in güncel tarifesine göre ekstra 3.6 tl ödersiniz. Uyarı anonsunu duyar duymaz kapatırsanız ya da hiç açmazsanız bu durumda belirtilen ücret kesilmez. Ayrıca o an ödemeli çağrıyı kabul etmeyerek, daha sonra arayarak yine ek bir ücret ödemenize gerek kalmadığını da hatırlatalım. Güncel bilgiler https://www.turkcell.com.tr/servisler/turkcell-odemeliara#nedir burada mevcuttur. 

Türk Telekom ödemeli arama nasıl yapılır?

Avea da Turkcell gibi sadece kendi operatörlerine ödemeli çağrıya izin vermektedir. Aveadan aveaya ödemeli arama yapmak için numaranın başına 9696 yazılır ve numara yazılıp "yes" tuşuna basılır. Örnek:9696554.......

Diğer ödemeli gönderme yöntemleri ve ücretlendirme için Türk Telekom ödemeli arama servisi sayfasını inceleyebilirsiniz.

Vodafone ödemeli arama nasıl yapılır?

Vodafone hattından sadece vodafone hatlara ödemeli çağrı yapılabilmektedir. Bunun için *149*numara#   yazıp "yes" tuşuna bastığımızda karşı tarafa ödemeli arama yaptığımıza dair uyarı gider. Karşı taraf ödemeli çağrıyı kabul ettiğinde ücret karşı taraftan kesilir. Vodafone Beni Ara Servisi olarak adlandırılan bu hizmetin detayları ve ücretlendirmesi için https://www.vodafone.com.tr/servisler/beni-ara-servisi buradan bilgi alabilirsiniz.

Bimcell ve Pttcel ödemeli çağrı nasıl olur?

Turk Telekom altyapısını kullanan Bimcell ve Pttcell'de ödemeli arama Türk Telekom'da olduğu gibi ödemeli arama yapılacak kişinin numarasının başına 9696 yazıp arama tuşuna basıp gerçekleştirilebilir:
Örnek:9696551.......


Güncelleme: GSM operatörlerinin fiyatlandırmaları ve politikaları zaman zaman değişmektedir. Bu doğrultuda güncel bilgileri operatör sitesinden ya da yorum bölümünden bizlere sorarak öğrenebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

16 yorum:

  1. Çok tşk ederim işime yaradı

    YanıtlaSil
  2. neden yeterli bakiye olmadan ödemeli olmuyo neymiş 20 gün sonra anca atarmışsın neye yarar o zamana kadar kontür yüklerim zatennnnnnnnn

    YanıtlaSil
  3. ARKADAŞLAR BEN AVEALIYIM BENİ ÖDEMELİ ARAYANLARIN ÖDEMELİ MESAJI BANA ULAŞMIYOR YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ

    YanıtlaSil
  4. şemşetin kıllı17 Eylül 2013 16:20

    o çagrı gidene ben dünya çıkarım

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim zor durumdan kurtardı ölüm kalım meselesiydi allah razı olsun

    YanıtlaSil
  6. saolun teşekkürler bilgilendirici

    YanıtlaSil
  7. yes tuşu ne aramya basınca beni ara atıyoda

    YanıtlaSil
  8. Ama karşıdaki kişi turkcell bn avea bn o saçma olmuş

    YanıtlaSil
  9. Beiden turkcellden her yone odemeli cagri atamiyorum ? :(

    YanıtlaSil
  10. bence turkcell de bir an önce başka hatta ödemeli atabilmek için işeyler bulmalı hersey çekim gücü değil yani

    YanıtlaSil
  11. Off off kontör olur adam olmaz arayacak arayacak adam olur bakiye 0 olurr

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica