Sarımsak mı sarmısak mı? Kelimenin doğru yazılışı nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Yemeklerimize tat veren, çoğumuz tarafından sevilen fakat kokusundan genel olarak hoşnut olmadığımız bu bitkinin doğru yazımı nasıldır acaba? Şüphesiz çoğumuz bu sözcüğü  yanlış biliyor ve günlük yaşamda yanlış kullanıyoruz. Hatta sıkça kullandığımız ünlü "şu yoğurdu sarımsaklasak da mı saklasak sarımsaklamasak da mı saklasak" tekerlemesinde de geçer bu sözcük ve çoğunlukla "sarmısak" deriz. Sözcüğün doğru kullanımının sarımsak olduğu kabul edilmiş olsa da bazı dil bilimciler sarmısak'ta diretiyorlar. Her ne kadar sarmısak dediğimizce anlam bizler için belli olsa da sözcüğün TDK'ya göre doğru yazılışı sarımsaktır. Fakat ihtilafa düşülmüş olacak ki TDK sözlüğünde sarmısak da bulunmaktadır.

İnternete sarımsağın faydaları yazdığınızda birçok sonuç elde edeceksiniz. Araştırmalar gerçekten de sarımsağın pek çok faydası olduğunu göstermektedir. Hatta doğal antioksidan denmektedir. Çiğ yemek zor geliyorsa yemeklerinize az az katmayı deneyebilirsiniz. Sözcüğün doğru yazımı sarımsak da olsa sarmısak da olsa değişmeyen şey sarımsağın faydalarıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. Anadolu coğrafyası SARMISAK sözcüğünü kullanır. SARIMSAK bana göre bir dayatmadır.

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica