Birine kontör (TL) gönderme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar


Arkadaşımıza, annemize, babamıza, herhangi birine kontör göndermenin birkaç yolu var. Birincisi kontör yükleme merkezlerinden, internetten vs...Diğer yol ise kendi hattımızdan kontör göndermek. Daha çok ikinci yol için geldiğinizi düşünerek öncelikle telefonumuzdan başka birine kontör göndermenin yolunu anlatalım. Tabi öncelikle bir soruya yanıt verelim. Sorumuz şu olsun; "başka bir hatta kontör gönderebilir miyim?" bu sorunun cevabı hayır. Sadece aynı hat üzerinden kontör gönderilir. Ayrıca tüm servisler için geçerli bir durum vardır ki o da şudur; Örneğin kendi hesabınıza (hattınıza) 20 tl yüklediniz, öyleyse arkadaşlarınıza en fazla 10 tl gönderebilirsiniz.

Turkcell'den Turkcell'e TL (kontör) göndermek (kredi transferi)

Turkcell'den vodafone ya da avea'ya kontör gönderilemez, bunu cevapta da belirttik, yapabileceğimiz tek işlem Turkcell hattımızdan Turkcell hattına kontör yani tl göndermektir. Bunun için tl göndereceğimiz numarayı yazıp boşluk bırakır ve transfer edeceğimiz miktarı yazarız ve 2222'ye sms olarak göndeririz. örneğin; 53yyyyyyy 20  .   2064'ten onay mesajı gelecek ve EVET diyip işlemi tamamlamış olacağız. Tek seferde en az 1 tl, en fazla 15 TL transfer yapılabilmektedir. Peki transfer ettiğimiz kredi dışında ne kadar kontörümüz gider, yani hizmet ücreti ne kadardır? Turkcell'in kreditransfer sayfasından güncel bilgileri olduğu gibi yazıyoruz; 1 ile 4 TL arasında transfer için 99 kuruş, 5 ile 9 tl aralığında transfer için 1,19 TL, 10 ile 15 TL arasında kredi transferi içinse 1,49 TL hizmet bedeli alınmaktadır.

Türk Telekom'dan Türk Telekom'a TL kontör nasıl gönderilir?

"Türk Telekom lira paylaş servisi" adıyla hizmet veren Türk Telekom kontör tl gönderme hizmetini tanıtmaya çalışacağız. Türk Telekom'dan Türk Telekom'a kontör göndermek için tl göndermek istediğiniz kişinin numarasını yazın, bir boşluk bıraktıktan sonra kaç lira göndermek istiyorsanız belirtip 9235'e gönderin. Örneğin; 0554yyyyyyy 30. Türk Telekom'da ne kadar kontör gönderilebilir sorusunun cevabı, tek seferde en az 1 TL en fazla 10 TL, ayda ise en fazla 50 TL olarak belirlenmiştir. Transfer ücreti ise şöyle; faturalı hatlar için 1 TL, faturasız hatlar için ise 89 kuruş.

Vodafone'dan vodafone'a TL transferi (kontör) nasıl yapılır?

Vodafone'dan vodafone'a kontör göndermek (tl transferi yapmak) için Vodafone'un cep lira transfer servisi kullanılmaktadır. İşlem başına 40 kuruş alınan vodafone'dan vodafone'a kontör gönderme şöyle yapılır. 7038 aranır ve yönergelere uyup kontör göndermek istenilen kişite tl transferi yapılır. Bir defada en az 1 TL, en fazla 20 TL transferin yapıldığı cep lira transfer servisinde transfer yapan kişinin hattında transfer sonrası en az 6 TL kalması gerekmektedir.

Arkadaşımıza, eş dost akrabalarımıza kontör göndermenin diğer yolu ise başta da belirttiğim gibi kontör satılan yerlerdir. Telefoncu diye tabir ettiğimiz yerlerin çoğu internetten istediğimiz kişiye ücret karşılığı kontör yükleyebilmektedir. Ayrıca internet bankacılığı kullanıyorsanız eğer, çoğu bankanın internet bankacılığında kontör yükleme hizmeti vardır.

Güncelleme: TL gönderme yöntemleri ve servis ücretleri dönem dönem değişebilmektedir. Yukarıda yazılan transfer ücretleri eskide kalan ücretlerdir. Lütfen sürprizlerle karşılaşmamak için Gsm operatörünün sayfasından destek alınız ya da yorum bölümünden bizlere sorunuz. Bizim vereceğimiz cevaplar o an için geçerlidir. Özellikle GSM operatörleri dünyasında her şey her an değişmektedir, size sunulan paketler bile aylık değişmektedir, bu sebepten güncel bilgiler edinmeye çalışın. Yukarıdaki bilgiler eski olmakla birlikte daha güncel bilgiler GSM operatörlerinin sayfasında bulunmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

5 yorum:

  1. VODAFON DA MESAJLA TRANSFER YAPAMIYOMUYUZ

    YanıtlaSil
  2. Avea da olmuyor

    YanıtlaSil
  3. vodafon ne saçmalıktır mesajla olmazmı bu işler

    YanıtlaSil
  4. Benim hattım faturalı ve karsıdakının hattı kontörlü nasıl tl atabilirim

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica