Posta kodu nasıl öğrenilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Her mahallenin, semtin bir posta kodu vardır. Zamanla bu posta kodları yeni mahalleler, güncellemeler nedeniyle değişebilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul'da birçok mahallede güncellemeler meydana gelmiş ve posta kodlarında değişmeler olmuştu. Şimdi basit bir sorgulamayla güncel posta kodlarına ulaşılabiliyor. Öncelikle posta kodu sorgulama sayfasını verelim:


İL(PROVINCE) yazan kısımdan posta kodunu öğrenmek istediğimiz ili yazacağız örneğin; İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Bolu, Adana, Antalya vs..
İLCE(DISTRICT) bölümünden ise ilçeyi seçeceğiz, örneğin Ümraniye, Kadıköy, Üsküdar, Kartal, Pendik, Maltepe, Gaziosmanpaşa gibi..
MAH ADI/SEMT ADI/POSTA KODU yazan bölümde ise mahallemizi seçeceğiz. Cumhuriyet mahallesi, Atatürk mahallesi, Mecidiyeköy mahallesi gibi.
SOKAK(STREET) kısmına da sokağımızı yazdıktan sonra sorgula deriz ve aşağıda posta kodumuzu görürüz. Ayrıca il ve ilçeyi belirttikten sonra mahalle adını yazdığımızda da zaten mahalle isminin sağında posta kodunu görebiliriz. Sitede bulunan posta kodları şu an geçerli olan güncel posta kodlarıdır.


Eğer bir posta kodunun nereye ait olduğunu öğrenmek istiyorsanız, il ilçe gibi bilgilere hiç karışmadan aşağıdaki görseldeki gibi posta kodu sorgulama sekmesine tıklayın ve aranacak posta kodu bölümüne posta kodu yazın. Biz örnek olarak 34771 yazdık. Sonrasında ise sorgula diyerek posta kodunun nereye ait olduğunu öğrenin. 



Örneğimizde gördüğümüz gibi 34771 posta kodu, Ümraniye ilçesine bağlı Fatih Sultan Mehmet, Tepeüstü, Ihlamurkuyu ve Cemil Meriç mahallelerine aitmiş. Posta kodunuzun doğru olup olmadığını bu alandan test edebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica