31 Aralık 2012 Milli Piyango Çekilişi Sonuçları

Sponsorlu Bağlantılar

Bu yıl milli piyangoda dev ikramiye 45.000.000 tl, yani eski hesaba göre 45 trilyon! Her yıl katlanan milli piyango ikramiyesi eğer bu yıl tam bilete çıkarsa, bu tarihteki en büyük ikramiye olur Türkiye için. Tabi sadece 45 milyon tl'lik ikramiye çekilişleri değil, 100 bin tl'lik, 50 bin tl'lik, 10 bin tl'lik ve diğer çekilişler de bu gece yapılacak. Çekiliş Ankara Beşevler'de yapılacak ve tüm sonuçlara gece 02'de ulaşabileceksiniz. Önceki yıllarda milli piyangonun tüm sonuçları için sabah erkenden bir gazete alırdık sonuçları tek tek incelerdik. Bu şekilde belki daha heyecanlı olurdu ama bu zamanımızı alırdı. Şimdi ise milli piyangonun sitesindeki duyuruya göre 02'de tüm sonuçlara milli piyangonun resmi sitesinden ulaşabileceksniz. O açıklama şu şekiilde "31.12.2012 Yılbaşı Özel Çekilişi sonuçları 01.01.2013 Saat: 02:00 den sonra yayınlanacaktır".

31 Aralık 2012 Milli Piyango Çekilişi Sonuçlarına şu adresten bakabilirsiniz;
http://www.mpi.gov.tr/

Sponsorlu Bağlantılar

Şampiyonlar Ligi Eşleşmeleri

Sponsorlu Bağlantılar

Şampiyonlar ligi eşleşmeleri az önce belli oldu. Galatasaray'ın rakibi de belli oldu, cimbom schalke 04 ile eşleşti. İlk maçlar 12 Şubat 2013 -13 Şubat 2013 ve 19 Şubat 2013 - 20 Şubat 2013 tarihlerinde, rövanş maçlarıysa  5 Mart 2013 - 6 Mart 2013 ve 12 Mart 2013 - 13 Mart 2013 tarihlerinde oynanacak. Çift maçlı eleme usulüyle rakibini devirecek olan takımlar çeyrek finale yükselecekler. Çeyrek final kuraları ise maçların bitiminden 2 gün sonra 15 Mart 2013'te çekilecek. Şampiyonlar liginin tüm eşleşmeleri ise şöyle;

Galatasaray - Schalke 04

Real Madrid-Manchester United


Milan-Barcelona

Arsenal-Bayern Münih

Shakhtar Donetsk-Borussia Dortmund

Porto-Malaga

Celtic-Juventus

Valencia-Paris Saint Germain



Sponsorlu Bağlantılar

Açıköğretim sınavı ne zaman 2012-2013

Sponsorlu Bağlantılar


Bu yıl değişen açıköğretim üniversitesi sistemine göre güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere iki döneme ayrıldı sınavlar. Önce güz dönemi sınavları olacak vize ve final, daha sonra Mart ayında bahar dönemi kayıtları başlayacak ve yine vize-final olacak. En yakın sınav olan, yani güz dönemi vize sınavı 5 Ocak 2013 - 6 Ocak 2013 tarihlerinde olacaktır. Evet geçen yıllara nazaran erken bir tarih, bunun için arkadaşlarımızı bilgilendirelim ve son hazırlıklarını yapmaları için uyarıda bulunalım. 
Bu döneme ait tüm açıköğretim sınavları tarihleri şöyle;
Güz dönemi ara (vize) sınavı :  05-06 Ocak 2013
Güz dönemi dönem sonu (final) sınavı : 09-10 Şubat 2013
Bahar dönemi ara (vize) sınavı : 04-05 Mayıs 2013
Bahar dönemi dönem sonu (final) sınavı : 01-02 Haziran 2013

Sponsorlu Bağlantılar

21 Aralık 2012'de Ne Olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Herkesin merakla beklediği 21 Aralık 2012 Cuma gününe sadece 5 gün kaldı. Yıllardan beri beklenen gün olan ve son bir kaç ayda gündeme oturan 21 Aralık olayı nedir peki? 21 Aralık'ta kıyamet kopacağına inanan   bir sürü insan var şu an dünyada, inanmasa da "acaba?" diyen yine milyonlarca insan var. Ve elbette buna inanmayan ama yine de olayların gidişatını merak edenler var.

Kimine göre kehanet, kimine göre çağın ilerisinde olan mayaların geleceği görme yetenekleri. Peki ne diyor mayalar 21 Aralık için? Söylenen o ki mayaların takvimi 21 Aralık 2012'de bitiyor. Kimine göre ise mayalar dünyanın daha önce tanrılar tarafından üç defa yaratıldığına ve üçünün de başarısız ve 5125 sene sürdüğüne inandıklarından bu dünyanın da 5125 sene süreceğine dair inançlarını belirtmişlerdir. Yine maya hesaplamalarına göre 21 Aralık 2012 bu 5125 senelik sürecin son günü. Ancak son günden sonra kıyamet mi kopacağı ya da yeni bir çağın başlanacağına dair net bir şey yok. Ki 21 Aralık tarihte bir çok yerde yer alıyor, hatta tarihi bırakalım yılın en uzun gecesinin yaşandığı tarihtir 21 Aralık. Hal böyle olunca böylesi önemli günler her türlü senaryoya açık hale gelmiş.

Kimine göre 21 Aralık senaryosu popüler kültürün bir ürünü, kimine göre bir boş zaman geçirgeci. Peki 21 Aralık 2012'de gerçekten kıyamet kopacak mı? NASA'ya göre dünyayı tehdit eden bir durum söz konusu değil belirtilen tarihte. Gerek İslam gerekse Hristiyan dünyası ve diğer dinlerin bir çoğu 21 Aralık'ta kıyametin kopmasının mümkün olmadığını söylüyorlar. Çünkü çoğu inanca göre kıyametten önce kıyamet alametlerinin gerçekleşmesi gerekir. Fakat ülkemizde durum biraz daha karışık, kimine göre kıyamet alametleri çoktan gerçekleşti, yine İslam inancında kıyametin cuma gününde meydana gelecek olmasıyla 21 Aralık'ın cuma gününe denk gelmesi inançlılarda ciddi bir merak konusuna dönüşmüştür.

Bir de 21 Aralık 2012'de bir takım eylemler olacağı ya da kurgusal şeyler olacağına dair söylentiler de var, bilmiyoruz ve önümüzdeki beş günü bekleyip göreceğiz.

Sponsorlu Bağlantılar

Roger Waters İstanbul'a Geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Pink Floyd'un kurucularından olan Roger Waters nihayet İstanbul'a geliyor. The Wall turnesiyle ülke ülke dolaşacak olan Roger Waters ve ekibi Belçika ile başlayacak Fransa ile bitirecekler bu turneyi. İstanbul'daki konserin tarihi ve yeri ise şöyle; 3 Ağustos 2013, İTÜ Arena(İstanbul Teknik Üniversitesi).En ucuz bilet saha içi ayakta ve 150 tl. Diğer seçenekler ise şöyle; Golden Circle Erken Giriş - 770 TL, Golden Circle - 585 TL, Tribün - 350 TL. Biletler biletix'ten temin edilebiliyor. Pink Floyd hayranları bilet fiyatlarına tepkililer fakat yine de o konserde yerlerini almak istiyorlar. Konserde The Wall albümü baştan sona çalınacak görsel şov eşliğinde.

Pink Floyd 1965 yılında kuruldu. Yaptıkları, yapıtları ile yaşarken dillerden dile efsaneleşmişlerdir. Gelmiş geçmiş en iyi rock grubu olarak sayılırlar çoğu müzik otoriteri tarafından. Progresif müzikte çığır açmışlardır. Grup üyelerinden Richard Wright 2008'de, unutulmaz üyesi ve daima anılan "çılgın elmas"ı Syd Barrett ise 2006 yılında öldü. David Gilmour artık pek almıyor eline gitarı, Nick Mason ise daha çok hobileriyle uğraşıyor. Çılgın adam Roger Waters ise durmak bilmiyor, live at pompeii konserinde gong'a vuruşu gibi, another brick in the wall ile dünyayı sallayışı gibi yaşlılığında yine canlı kanlı sevenleriyle buluşuyor.




Sponsorlu Bağlantılar

youtube videonun sondan önceki saniyesi neden yok

Sponsorlu Bağlantılar

Youtube'da videoların sondan önceki saniyeleri kayıp dersek yeridir. Videoları dikkatlice takip ederken farkettim, örneğin bir videonun süresi 1:50 ise o video 1:47, 1:48, diye devam ederken 1:49'u atlıyor direkt 1:50 oluyor ve video bitiyor. Tamamen meraktan defalarca arama yapmama rağmen sadece bu konuyu merak eden bir kaç foruma denk geldim, başka da bunu dile getiren görmedim. Denememiş olanlar da bu arada açıp deneyebilirler herhangi bir videoyu açarak. youtubedaki videoların sondan önceki saniyesinin neden olmadığıyla ilgili bilgisi olanların yorumlarıyla bizleri aydınlatmasını bekliyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook çöktü mü? Çöküp çökmediğini nasıl anlarım?

Sponsorlu Bağlantılar

Yaklaşık on dakikadır facebooka ulaşılmıyor. Bugüne kadar gördüğümüz tüm hatalardan farklı bir şeyle karşılaştık. Google chrome kullananlar " Bu web sayfası kullanılamıyor" hatasıyla karşılaşıyorlar. Firefox kullananlar ise "Sunucu bulunamadı" uyarısıyla karşılaşıyorlar. Durum hemen twitter'da binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Facebook çöktü haberleri yayılmaya başladı bile. Koskoca facebookun çökebileceğine pek ihtimal vermiyoruz fakat ortada bir sorun olduğu da gayet açık. Bunun bir saldırı mı ya da siteden kaynaklanan bir sorun olup olmadığı ilerleyen saatlerde illaki çıkacaktır ortaya ve öğreniriz neden facebooka ulaşılmıyor.

06.03.2021 tarihi itibarıyla Facebook'ta herhangi bir çökme durumu söz konusu değildir. Dönem dönem yoğunluktan ve bakımdan çökme durumları oluşuyor ve kullanıcılar tarafından facebook çöktü mü, facebooka neden giremiyorum sorusuna cevap aranıyor. Böyle bir durumda diğer iletişim kanallarından diğer kullanıcılara da sormak, twitter'dan facebook araması yapmak ve çok kullanıcılı sözlük forum gibi mecralarda facebook başlığına bakmak sorunun genel mi yoksa sadece size mi özel olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir. Gerek bizim blogumuz gerekse diğer forumlar ve haber siteleri bu konuda size her zaman güncel bilgiyi veremeyebilirler. Bu gibi durumlarda sözünü etmiş olduğumuz yöntemlere başvurup Facebook'un çöküp çökmediğini anlayabilirsiniz. Eğer diğer kullanıcılarda böyle bir problem yoksa, internet ayarlarınıza bakmanız, ev ya da işyerinizde diğer cihazlardan facebook'a girmeniz ve www.facebook.com üzerinden bir de facebook uygulamasından ayrı ayrı durumu kontrol edip soruna alternatif çözüm arayabilirsiniz. 

Herkes facebooka girerken siz giremiyor ve facebook neden açılmıyor diyenlerdenseniz, diğer bir sorun modem ayarları olabilir. Evde ya da işyerinizde modem arayüzünden facebook girişleri engellenmiş olabilir. Bu da facebook'u çöktü sanmanıza sebep olabilir. Böyle bir durumun olup olmadığını modem ayarlarınızdan kontrol edebilirsiniz. Her cihazın modem arayüzü giriş şifresi farklı olduğu için, bu ayarlardan sorumlu kişiye danışmanız gerekebilir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Yarıyıl Tatili Ne Zaman 2013

Sponsorlu Bağlantılar

Yarıyıl yani sömestre tatiliyle birlikte ilköğretim ve lise öğrencileri iki haftalık bir tatile girerler. Her yıl farklı günlere denk gelen bu tatilin bu yıl tarihi 25 Ocak 2013 Cuma günüdür. Karnelerini alan öğrenciler 2 haftalık tatilin ardından 11 Şubat Pazartesi günü okula gidecek ve ikinci döneme başlayacaklardır. Bir çok sitede tatilin başlangıcı ve bitişinin tarihi farklı olabilir, onlar tatilin Cuma değil Pazartesi başladığını düşünüyorlar ki öyle bir tarih veriyorlar. Oysa karnenizi aldığınızda tatiliniz başlar, okula gittiğinizde tatiliniz biter. Demek ki 2012-2013 eğitim öğretim yılında sömestre yani yarı yıl tatili başlangıcı ve bitişi neymiş; 25 Ocak 2013 Cuma - 11 Şubat 2013 Pazartesi. 

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook'ta paylaşımları gizleme, herkese açma ve belirli kişilere gösterme

Sponsorlu Bağlantılar

Bazen sevdiğiniz bir insandan dahi bir şeyler gizlemek istersiniz. Bunu yapmak için geçerli nedeniniz de vardır. Bu konuda sadece facebookta paylaşımları belirli kişilerden gizlemeyi değil, ayrıca kime gösterip kimlere göstermeyeceğimize de karar vermemizi sağlayan ayarları yapacağız. Açalım facebook hesabımızı, girelim gizlilik ayarlarına. Gizlilik ayarlarına nereden ulaşıldığını artık biliyorsunuz, yine de tekrar edelim, sağ üstte aşağıyı gösteren mini oka tıkladığımızda gizlilik ayarları sayfasında buluruz kendimizi.  Sayfaya girdiğimiz gibi paylaşımlarımızı kimlerin göreceğini ayarlayacağımız kısma geldik. "Herkese Açık" "Arkadaşlar" ya da "Özel" seçeneklerine tıklayabiliriz. Herkese açık yaptığınızda, takdir edersiniz ki listenizde olmayanlar da paylaşımlarınızı görebilirler. Biz "özel" seçeneğini tıklayalım, evet işte böyle;


Buradan "bu kişiler veya listeler" kısmında dilerseniz "sadece ben" i işaretleyip gönderilerinizi sadece kendiniz görebilirsiniz. Biz burada arkadaşlar seçeneğini işaretledik. Evet gönderileri tüm arkadaşlarımız görebilirler. Ama biz birilerinden saklamak istiyoruz gönderilerimizi, o zaman ne yapacağız? "Bunu şu kişilerden gizle" seçeneğinin altında "bu kişiler veya listeler" kısmına saklamak istediğiniz kişilerin ismini yazmaya başlayın, hemen görünecek zaten isimleri, sonra diğer bir ismi yazmaya başlayın. Paylaşımlarınızı gizlemek istediğiniz herkesi yazdıktan sonra "Değişiklikleri Kaydet" diyerek görevinizi başarıyla tamamlamış olursunuz. 

Bu ayarın yanı sıra özel olarak paylaşımları da sınırlayabilirsiniz, mesela bir fotoğrafı birilerinden gizlemek istiyorsunuz, öyleyse açalım o fotoğrafımızı. 


Evet ekranda gördüğümüz gibi bu fotoğraf sadece arkadaşlara açılmış. Arkadaşların üzerine tıklandığında ise bu paylaşımı kime açıp kime kapatacağımızı belirteceğimiz özel seçeneğine de tıklayabiliriz. Bu şekilde istediğiniz facebook paylaşımını gizleyebilir ya da gösterebilirsiniz istediğiniz kişilere.

Güncel Facebook uygulamasında paylaşım gizleme, herkese açma ya da belirli kişilere gösterme nasıl yapılır?

Tüm bu ayarları yapmak için gönderi oluşturduğunuz bölümde, isminizin hemen altında bulunan simgeyi kullanmanız gerekir. 



Görselde görünen kısma tıkladığınızda herkese açık, arkadaşlar, şu kişiler hariç arkadaşlar, sadece ben, belirli arkadaşlar gibi seçeneklerden size uygun olanı seçip bitti dediğinizde gönderileriniz sadece belirttiğiniz kişilere gösterilir ya da gizlenir. 

Paylaşılmış bir gönderinin gizlilik ayarlarını değiştirme
Daha önce paylaştığınız bir fotoğraf, video ve diğer gönderilerin kimlere gösterilip gösterilmeyeceğini ayarlamanız mümkün. Bunun için gizlemek, belirli kişilere göstermek ya da herkese açmak istediğiniz gönderinize tıklayın ve gönderinin sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya tıklayıp "gizliliği düzenle" deyin.






 Buradan yine yukarıda anlattığımız gibi herkese açık, sadece ben gibi seçeneklerden size uygun olanı seçip bitti dediğinizde, paylaşılmış bir fotoğraf, video ve diğer gönderinizin gizlilik ayarlarını değiştirmiş olacaksınız. 

Sponsorlu Bağlantılar

Facebookta listenizde olmayan kişiler mesaj atmasın eklemesin

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook'ta arkadaş olmayanların mesaj atmasını engelleme

Eğer olur da facebookta tanımadığınız ya da tanısanız bile listenizde olmadığı sürece mesaj atmasını istemiyorsanız bunun da bir ayarı var. Elbette arkadaş olarak eklemesine bile izin vermeyebilirsiniz. Gelelim bunların nasıl yapıldığına. Evet öncelikle sağ üstte "Gizlilik Ayarlarına" tıklıyoruz ekranda gördüğünüz gibi.

Tamam, şimdi de açılan ekranda Nasıl Bağlantı Kurarsın kısmını görelim, işte aşağıdaki gibi;


Ayarları Düzenle seçeneğine tıkladığımızda oldukça basit bir menüyle karşılaşacağız. 


Buradan kimlerin size mesaj atmasına müsaade ettiğinizi belirtebilirsiniz. Eğer "Arkadaşlar" seçeneğine tıklarsanız bu durumda sadece listenizdekiler size mesaj atabilir. Arkadaş listenizde olmayan kişi size mesaj atamaz. Size kimlerin arkadaşlık isteği göndermesini müsaade ediyorsanız bunu belirtmeniz mümkün. "herkes" şeklinde işaretleyebileceğiniz gibi "arkadaşlarımın arkadaşları" şeklinde de düzenleyebilirsiniz. Böylelikle sadece ortak arkadaşlarınız olan kişiler sizi ekleyebilir. 


Güncelleme 2021: Yukarıdaki anlatımın güncel halini paylaşıyoruz. Arkadaşlarım dışında kimse mesaj göndermesin diyorsanız:
Öncelikle www.facebook.com sayfasına girin. Sağ üst köşede aşağıya yönü gösteren simgeye tıklayın ve şu sıralamayı takip edin: Ayarlar ve Gizlilik > Gizlilik Kısayolları > Gizlilik başlığı altında "diğer gizlilik ayarlarını gör" 
Karşınıza çeşitli gizlilik ayarları gelecektir. Bu ayarlara kısayoldan ulaşmak için bu linki kullanabilirsiniz. 
"Mesaj İsteklerini Nasıl Alırsın?" başlığı altında çeşitli seçenekler göreceksiniz. Bunlardan size uygun olanı düzenledikten sonra listenizde olmayan kişilerin size mesaj atmasını kapatabilirsiniz. 
Aşağıdaki görselde inceleyebileceğiniz gibi, burada birkaç ayar mevcut. Eğer siz başkalarının attığı mesajların "mesaj istekleri" bölümüne dahi düşmesini istemiyorsanız, aşağıdaki gibi "mesaj istekleri" kısmında düzenlemeye gidip "istek alma" diyerek listenizde olmayan kişilerin size mesaj atmasını engelleyebilirsiniz. 



Arkadaşlarınızın arkadaşları yani ortak arkadaşlarınızın da sizle ne şekilde iletişim kurabileceğini bu sayfadan ayarlayabilirsiniz. Facebook'ta beni kimse eklemesin diyorsanız güncel konumuzdan bilgi alabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook'ta kişi engelleme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Biliyorsunuz ki facebook her güncellendiğinde menüler, ayarlar, görünümler değişebiliyor. Daha önce farklı bir blogta facebookta kişi engelleme konusunu işlemiştik fakat o ayarların şimdi hiçbir geçerliliği yok neredeyse, şimdi daha pratik, zorlanmadan kişiyi engelleme seçeneği sunuluyor bizlere.

Şimdi yapacağımız işlem facebookta listemizde olan ya da olmayan herkes için geçerlidir. Canınızı sıktığını düşündüğünüz, rahatsız olduğunuz ya da görmek/görünmek istemediğiniz bir kişiyi engelleme olayından bahsedelim. Engellemek istediğiniz kişinin linkine tıklayınız. ardından aşağıdaki görselde belirtilen işlemi yapınız.


Evet arkadaşlar, dikkatinizi çekmiştir, kimi kullanıcıda arkadaşı ekle ya da mesaj at kısmı bulunmaz, bu o şahsın oluşturduğu ayarlardan kaynaklanır. Listesinde olmayan kişinin mesaj atmasını istemiyordur, bununla ilgili ayarı öğrenmek isterseniz burayı tıklayınız. 

Gelelim bizim meselemize. İşaretli yere tıklıyoruz, ardından da şikayet et/engelle seçeneğine tıkladıktan sonra ne yapmak istediğimize dair seçenekler çıkacak, işte o ekran.
Gördüğünüz gibi weysel'i engelle seçeneğine tıkladım. Burada bir de şikayet etme seçenekleri var, isterseniz bunlardan uygun olanı da işaretleyebilirsiniz. Yani bir kişiyi engellemek yerine sadece şikayet etmek isterseniz eğer bu menüyü kullanabilirsiniz. Ama sadece engellemek istiyorsanız elbette bunlardan birini seçmenize gerek yoktur. Ne yapıyoruz öyleyse, engelle seçeneğine tıkladıktan sonra "devam"a tıklıyoruz, işte işlem tamam. Devam dedikten sonra şöyle bir yazı çıkacak "weysel engellendi.Sonradan weysel'in engellemesini kaldırmak istersen, gizlilik ayarlarında "Engellenen Kişiler ve Uygulamalar" kısmına git.Aile Emniyet Merkezi'nden internette güvende olmak hakkında daha fazla bilgi al."yazısı çıkacak. 

Böylelikle listemizde olan ya da listemizde olmayan bir kişiyi facebookta engellemeyi öğrendik. Bir sonraki konumuzda engellediğimiz kişinin engelini kaldırmayı öğreneceğiz. Ona da buradan ulaşabilirsiniz. Bu ayarlar ios, iphone cihazları için de neredeyse aynıdır. Kişinin profiline gittikten sonra engelleme işlemi gerçekleştirilebilir. 

Facebook android uygulamasından kişi engelleme

Uygulamaların sürekli değişmesi sebebiyle kimi ayarlar ve görünümler değişebilmektedir. Bu sebepten bir de Facebook uygulamasının güncel versiyonundan kişi engellemenin nasıl olacağını anlatalım. Bu işlem Android yazılıma sahip Samsung, Huawei, Xiaomi, Lg, Vestel, Casper gibi telefonlarda geçerliliğini korumaktadır. 

Öncelikle engellemek istediğimiz kişinin profiline gidiyoruz. Profile gitmek için arama kısmını kullanabiliriz. Kişinin profiline ulaştıktan sonra Mesaj ve telefon simgesinin yanında bulunan üç noktaya (...) tıklıyoruz.
Karşımıza bu profille ilgili seçenekler çıkacak. Buradan profili şikâyet etme işleminin olduğunu da görüyoruz. Biz engellemek istediğimiz için,  Engelle yazısına tıklıyoruz. 


Bundan sonra engellemenin ne anlama geldiğiyle ilgili Facebook bilgilendirme yazısı çıkacak. 




Facebook'ta birisini engelleyince ne olur, engellediğimiz kişi bizi görür mü gibi sorulara dair bilgilendirme yazısını okuduktan sonra ENGELLE" yazısına tıklayarak kişi engelleyebiliriz. 

Eğer birini engellemek yerine sadece silmek istiyorsanız, buradan ilgili konuya ulaşabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Yandex.Metrica