e-Devlet şifresi nereden nasıl alınır?

Sponsorlu Bağlantılar

Geçtiğimiz yıllarda hizmete giren ve yaklaşık 16 milyon kişinin aktif olarak kullandığı e devlet sitesi hizmetlerine her geçen gün yenisini ekliyor. Yakın bir zamanda daha fazla devlet işinin halledilebileceği sistem üzerinde çalışmalar devam ediyor. Peki vatandaşlar e devleti ne için kullanıyor? Bu sorunun cevabını siz de gayet biliyorsunuz ki, en çok sigorta dökümü, bağkur sorgulama, primlerin yatıp yatmadığına bakmak için giriliyor bu sisteme.



Teknoloji geliştikçe hayatımız pratiklik kazanıyor. Devletler de çağa ayak uydurmak zorunda olduklarından devlet dairelerinde bir oraya bir buraya götüren işlemlerin yerine pratik çözümler üretme yoluna gidiyorlar. Hem devletin hem de vatandaşın işini kolaylaştıracak olan bu pratiklik, aynı zamanda ekonomiye katkı sağlayacaktır. İşte bu nedenlerden hizmete açılan e-devlet sistemi halen sisteme kayıtlı olmayan vatandaşlarını beklemektedir.

Peki e-devlet şifresi nereden nasıl alınır? E-Devlete nasıl kaydolunur?

Kimliğinizle ve 2 TL'nizle birlikte PTT'ye uğrayın. E-Devlet şifresini hangi bölümden alacağınızı sorun ve sıra numaranızı alıp sıranızı bekleyin. Sıra size geldiğinde E-devlet şifresi almak istediğinizi belirtip kimliğinizi uzatın. Ardından görevli birtakım işlemler yaptıktan sonra sizden 2 TL isteyecek. Sonra size bir zarf verecek, o zarfın içinde size ait e-devlet şifresi var. Zarfı kaybetmeyin, sisteme zarfın içinde bulunan şifreyle giriş yapacaksınız. İlk girişinizden sonra unutmayacağınız bir şifre belirleyin. Böylelikle artık e-devlet sistemini kullanabilirsiniz.

Şifresin unutanlar e-devlette doğrulama işlemlerinden geçip şifre yenileyemezlerse eğer bir çözüm daha var, yeniden ptt'ye gitmek. Bu durumda sizden 4 TL isteneyecektir. Yeni şifrenize sahip çıkın. 


Not: Ücret yıllara göre değişebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica