Twitterda arka planı ve fotoğrafın bulunduğu alanı düzenlemek

Sponsorlu Bağlantılar

Twitterda arka planı biliyorsunuz, tweetlerinizin, profil bilgilerinizin vs.. hepsinin arkasında durur o arka plan. Arka planı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Fakat arka plan değiştirmeye geçmeden önce fotoğrafın bulunduğu alandan kastımızın ne olduğunu söyleyelim. Twitterda kullanıcıların fotoğraflarının gömülü olduğu alana "başlık" denmektedir, fakat biz ona bu yazı için "fotoğrafın bulunduğu alan" dedik yani kapak fotoğrafı. Facebooktaki kapak fotoğrafı gibi düşünebiliriz.

Twitter kapak fotoğrafı değiştirme

Öncelikle fotoğrafın bulunduğu alanı değiştirelim. Sağ üstte ayarlar sonra da sol menüden "profil" diyelim . Buradan "Başlık" yazan bölümde fotoğrafımızın gömülü olduğu alanın küçük resmini göreceğiz. "başlığı değiştir" e tıklayalım. Bilgisayarımızdan bir resim dosyası yükleyelim.


Evet çok klasik bir xp fotoğrafıyle örnek vermeye çalıştık. Profil fotoğrafınızın bulunduğu alanı düzenlemeyi, değiştirmeyi görmüş olduk böylelikle. Bu bizim twitter kapak fotoğrafımız olsun.


Twitter arka plan değiştirme

Şimdi twitter arka planımızı değiştirmeye geçebiliriz. Bunun için anasayfadayken ara kutucuğunun yanında dişli çark simgesine tıklayıp "ayarlar" diyeceğiz. Sonrasında ise tasarıma tıklayacağız. Buradan twitter'ın kendine has hazır temalarını seçebiliriz istersek.Dilersek bunların dışında belirlediğimiz bir fotoğrafı arka plan yapabiliriz. Bunun için de hazır temaların aşağısında Arka planı değiştir'e tıklayacağız ve sonrasında mevcut resimlerden seç diyeceğiz. Bilgisayarımızdan istediğimiz fotoğrafı seçtikten sonra tamam diyip "arka plan resmini döşe" seçeneğini işaretleyebileceğimiz gibi aşağıdaki sol, orta, sağ seçeneklerini de kullanabiliriz. Bundan sonrasını ise zevklerinize göre düzenleyebilirsiniz.

2021 Güncel:  Android uygulamasında Twitter arka planı şöyle değiştirilir:
Profil resminiz ve isminizin olduğu yere tıklayıp profilinize gidin. Gittikten sonra "porfili düzenle" seçeneği göreceksiniz, tıklayın. 


Sonraki ekranda kırmızı kare içerisinde yer alan kamera simgesine tıklayarak arka plan için uygun bir görsel seçebilirsiniz.





Daha sonra kaydet diyerek seçmiş olduğunuz görselin twitter arka planınız olmasını sağlayabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. arka plan resmi ekliyorum çeşitli bilgisayarlardan farklı resimler denedim hiçbiri olmadı hepsi boş bir sayfa açtı biraz bekletip neden fotoğraf yükleyemiyorum :/

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica