Facebook'ta paylaşımları gizleme, herkese açma ve belirli kişilere gösterme

Sponsorlu Bağlantılar

Bazen sevdiğiniz bir insandan dahi bir şeyler gizlemek istersiniz. Bunu yapmak için geçerli nedeniniz de vardır. Bu konuda sadece facebookta paylaşımları belirli kişilerden gizlemeyi değil, ayrıca kime gösterip kimlere göstermeyeceğimize de karar vermemizi sağlayan ayarları yapacağız. Açalım facebook hesabımızı, girelim gizlilik ayarlarına. Gizlilik ayarlarına nereden ulaşıldığını artık biliyorsunuz, yine de tekrar edelim, sağ üstte aşağıyı gösteren mini oka tıkladığımızda gizlilik ayarları sayfasında buluruz kendimizi.  Sayfaya girdiğimiz gibi paylaşımlarımızı kimlerin göreceğini ayarlayacağımız kısma geldik. "Herkese Açık" "Arkadaşlar" ya da "Özel" seçeneklerine tıklayabiliriz. Herkese açık yaptığınızda, takdir edersiniz ki listenizde olmayanlar da paylaşımlarınızı görebilirler. Biz "özel" seçeneğini tıklayalım, evet işte böyle;


Buradan "bu kişiler veya listeler" kısmında dilerseniz "sadece ben" i işaretleyip gönderilerinizi sadece kendiniz görebilirsiniz. Biz burada arkadaşlar seçeneğini işaretledik. Evet gönderileri tüm arkadaşlarımız görebilirler. Ama biz birilerinden saklamak istiyoruz gönderilerimizi, o zaman ne yapacağız? "Bunu şu kişilerden gizle" seçeneğinin altında "bu kişiler veya listeler" kısmına saklamak istediğiniz kişilerin ismini yazmaya başlayın, hemen görünecek zaten isimleri, sonra diğer bir ismi yazmaya başlayın. Paylaşımlarınızı gizlemek istediğiniz herkesi yazdıktan sonra "Değişiklikleri Kaydet" diyerek görevinizi başarıyla tamamlamış olursunuz. 

Bu ayarın yanı sıra özel olarak paylaşımları da sınırlayabilirsiniz, mesela bir fotoğrafı birilerinden gizlemek istiyorsunuz, öyleyse açalım o fotoğrafımızı. 


Evet ekranda gördüğümüz gibi bu fotoğraf sadece arkadaşlara açılmış. Arkadaşların üzerine tıklandığında ise bu paylaşımı kime açıp kime kapatacağımızı belirteceğimiz özel seçeneğine de tıklayabiliriz. Bu şekilde istediğiniz facebook paylaşımını gizleyebilir ya da gösterebilirsiniz istediğiniz kişilere.

Güncel Facebook uygulamasında paylaşım gizleme, herkese açma ya da belirli kişilere gösterme nasıl yapılır?

Tüm bu ayarları yapmak için gönderi oluşturduğunuz bölümde, isminizin hemen altında bulunan simgeyi kullanmanız gerekir. 



Görselde görünen kısma tıkladığınızda herkese açık, arkadaşlar, şu kişiler hariç arkadaşlar, sadece ben, belirli arkadaşlar gibi seçeneklerden size uygun olanı seçip bitti dediğinizde gönderileriniz sadece belirttiğiniz kişilere gösterilir ya da gizlenir. 

Paylaşılmış bir gönderinin gizlilik ayarlarını değiştirme
Daha önce paylaştığınız bir fotoğraf, video ve diğer gönderilerin kimlere gösterilip gösterilmeyeceğini ayarlamanız mümkün. Bunun için gizlemek, belirli kişilere göstermek ya da herkese açmak istediğiniz gönderinize tıklayın ve gönderinin sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya tıklayıp "gizliliği düzenle" deyin.






 Buradan yine yukarıda anlattığımız gibi herkese açık, sadece ben gibi seçeneklerden size uygun olanı seçip bitti dediğinizde, paylaşılmış bir fotoğraf, video ve diğer gönderinizin gizlilik ayarlarını değiştirmiş olacaksınız. 

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. Yukarıda anlatılanları uygulayarak bir paylaşımda bulunmuştum.Gizlediğim kişilerden birisi gördü paylaşımımı,çok rahatsız oldum.Kısaca ne kadar özel liste yapsanız da bütün arkadaşlarınız görüyor paylaşımlarınızı.

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica