Facebookta listenizde olmayan kişiler mesaj atmasın eklemesin

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook'ta arkadaş olmayanların mesaj atmasını engelleme

Eğer olur da facebookta tanımadığınız ya da tanısanız bile listenizde olmadığı sürece mesaj atmasını istemiyorsanız bunun da bir ayarı var. Elbette arkadaş olarak eklemesine bile izin vermeyebilirsiniz. Gelelim bunların nasıl yapıldığına. Evet öncelikle sağ üstte "Gizlilik Ayarlarına" tıklıyoruz ekranda gördüğünüz gibi.

Tamam, şimdi de açılan ekranda Nasıl Bağlantı Kurarsın kısmını görelim, işte aşağıdaki gibi;


Ayarları Düzenle seçeneğine tıkladığımızda oldukça basit bir menüyle karşılaşacağız. 


Buradan kimlerin size mesaj atmasına müsaade ettiğinizi belirtebilirsiniz. Eğer "Arkadaşlar" seçeneğine tıklarsanız bu durumda sadece listenizdekiler size mesaj atabilir. Arkadaş listenizde olmayan kişi size mesaj atamaz. Size kimlerin arkadaşlık isteği göndermesini müsaade ediyorsanız bunu belirtmeniz mümkün. "herkes" şeklinde işaretleyebileceğiniz gibi "arkadaşlarımın arkadaşları" şeklinde de düzenleyebilirsiniz. Böylelikle sadece ortak arkadaşlarınız olan kişiler sizi ekleyebilir. 


Güncelleme 2021: Yukarıdaki anlatımın güncel halini paylaşıyoruz. Arkadaşlarım dışında kimse mesaj göndermesin diyorsanız:
Öncelikle www.facebook.com sayfasına girin. Sağ üst köşede aşağıya yönü gösteren simgeye tıklayın ve şu sıralamayı takip edin: Ayarlar ve Gizlilik > Gizlilik Kısayolları > Gizlilik başlığı altında "diğer gizlilik ayarlarını gör" 
Karşınıza çeşitli gizlilik ayarları gelecektir. Bu ayarlara kısayoldan ulaşmak için bu linki kullanabilirsiniz. 
"Mesaj İsteklerini Nasıl Alırsın?" başlığı altında çeşitli seçenekler göreceksiniz. Bunlardan size uygun olanı düzenledikten sonra listenizde olmayan kişilerin size mesaj atmasını kapatabilirsiniz. 
Aşağıdaki görselde inceleyebileceğiniz gibi, burada birkaç ayar mevcut. Eğer siz başkalarının attığı mesajların "mesaj istekleri" bölümüne dahi düşmesini istemiyorsanız, aşağıdaki gibi "mesaj istekleri" kısmında düzenlemeye gidip "istek alma" diyerek listenizde olmayan kişilerin size mesaj atmasını engelleyebilirsiniz. 



Arkadaşlarınızın arkadaşları yani ortak arkadaşlarınızın da sizle ne şekilde iletişim kurabileceğini bu sayfadan ayarlayabilirsiniz. Facebook'ta beni kimse eklemesin diyorsanız güncel konumuzdan bilgi alabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica