Facebook arkadaş ekleme butonu kaldırma

Sponsorlu Bağlantılar

Sosyal medya tüm iyi yönlerine karşın, aynı zamanda insanların kolaylıkla birbirine erişebildikleri ve kimi zaman gizli profillerle birbirlerini rahatsız edebildikleri bir mecra olabilmektedir. Bu gibi durumlarda facebookta kişi engellemek ya da facebookta kişi silmek seçenekleri doğmaktadır. Bunlarla hiç karşılaşmamak içinse kısa birkaç ayar yapılabilir. Bu ayar sayesinde sadece belirli sayıda kişinin listenizde kalmasını sağlayabilir ve dışarıdan gelecek arkadaşlık davetlerinin önünü kesebilirsiniz. 

Facebook android uygulamasından arkadaş ekleme kapatma ayarının nasıl olduğunu adım adım öğreneceğiz. Öncelikle Anasayfamızdayken sağ üst köşede üst üste sıralı üç çizgiye tıklayacak ve ardından "ayarlar gizlilik" sekmesini açıp "gizlilik kısayolları" seçeneğine tıklayacağız. 


Ardından aşağıda görmüş olduğunuz gibi "diğer gizlilik ayarlarını gör" seçeneğine tıklayacağız. 


Biraz aşağıya indiğimizde "Sana kimler arkadaşık isteği gönderebilir" yazısının altında "herkes" yazdığını göreceğiz. 


Kırmızı alanla çizili alana tıklayacak ve son olarak ayarı buradan değiştirebileceğiz.




Eğer şimdiye dek hiçbir ayar yapmadıysanız, default özellik olarak "herkes" seçili olduğunu göreceksiniz. Yani herkes size arkadaşlık isteği gönderebilir anlamında. "Arkadaşlarımın arkadaşları" seçeneğini işaretlediğimizde ise, konuda belirtmiş olduğumuz facebookta arkadaşlık butonunu kaldırma işlemini gerçekleştirmiş olacağız. Bu sayede ortak arkadaş olmayan kişilerin arkadaşlık davetlerini engellemiş olacaksınız. Yalnız burada dikkatinizi çekmek isteriz ki, bu ayar facebooktan gelecek tüm arkadaşlık davetlerini kapatmamaktadır. Hâlâ arkadaşlarınızın arkadaşları, yani ortak arkadaşlar size arkadaşlık isteği yollayabilirler. 

Arkadaş ekleme butonu olmayan birini eklemenin yolu hakkında bilgiye ulaşmak için buradan, Facebook mesaj kutusunu belirli kişilere kapatmak için ise buradan bilgi alabilirsiniz. 





Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica