Facebook arkadaş ekleme butonu neden yok? Nasıl Eklerim?

Sponsorlu Bağlantılar

Sosyal medyanın olmazsa olmazı olan arkadaş ekleme her platformda sınırsız bir şekilde kullanılamıyor. Bunun çeşitli nedenleri var. Kimi uygulama geliştiriciler sebebiyle, kimi ise kullanıcının bireysel tercihlerinden kaynaklanmaktadır. Facebook için konuşacak olursak eğer, bu kişinin ayarlarından kaynaklanmaktadır. Birini eklemek istediğinizde karşınıza kişinin profilinden başka bir şey çıkmıyor ve kişi ekleme butonu yoksa eğer, bu durumda profil sahibi arkadaş eklemeyi kapatmıştır.

Arkadaş ekle butonu yok nasıl eklerim diyorsanız, bunun bir yolu olabilir. O da kişinin arkadaş listesinden ya da paylaşımlarından eklenebilen bir profili eklemek ve kişinin kabul etmesini sağlamaktır. Eğer üçüncü kişi arkadaşlığınızı kabul ederse, bu durumda ortak arkadaşlık kurulmuş olacak ve daha önce profilinde "arkadaş ekle" butonu olmayan kişinin arkadaş ekleme butonu muhtemelen aktif olacaktır. 

Elbette arkadaş ekleme butonunu kaldırmış bir insan rahatsız edilmek de istemiyordur. Bu butonun olmaması, bir hatadan değil, bireysel tercihten kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla bu yöntemi sadece zaruri durumlarda, ulaşmak mecburiyetinde olduğunuz insanlar için kullanmanızı öneririz. 

Eğer siz de birilerinin size rahatlıkla ulaşmasını istemiyorsanız, arkadaş ekleme butonunu kaldırma konusuna bakabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

3 yorum:

  1. İki hesabım var bir hesaptan arkadaşta arkadaşı ekle butonu var ikinci (yeni açtığım) hesaptan baktığımda profili gör yaziyor sebebi ne olabilir aydınlatırsanız beni memnun olurum teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Arkadaşı ekle" butonunun göründüğü hesabınızda o kişiyle ortak arkadaşınız var mı? Eğer varsa muhtemelen o kişi ortak arkadaşların eklemesine izin vermiştir. Yani "arkadaşı ekle" butonunu görüyorsunuzdur. Bu durumda yeni hesabın hiç ortak arkadaşı olmadığı için o kişiyi ekleme durumu olmayacak, sadece profili gör seçeneği aktif görünecektir diye düşünüyoruz.

      Sil
  2. İki hesabım var ve ikisinde de ekleyeceğim kişide ortak arkadaşlar var. Ama birinde Arkaş Ekle çıkıyor. Diğer hesapla giriyorum onda PROFİLİ GÖR var. Ekleme yok. Dediğim i'i iki hesabimlada giriyorum ortak arkadaşlar var. Arkadaş Ekle çıkmayan hesabımda daha ön eden istek göndermiştim. Şimdi bakıyorum sadece Profili Gör var. Acaba engellendim mi? Böyle bir özellik var mı? Facebook'ta? Saygılar..

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica