Facebook'ta kişi engelleme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Biliyorsunuz ki facebook her güncellendiğinde menüler, ayarlar, görünümler değişebiliyor. Daha önce farklı bir blogta facebookta kişi engelleme konusunu işlemiştik fakat o ayarların şimdi hiçbir geçerliliği yok neredeyse, şimdi daha pratik, zorlanmadan kişiyi engelleme seçeneği sunuluyor bizlere.

Şimdi yapacağımız işlem facebookta listemizde olan ya da olmayan herkes için geçerlidir. Canınızı sıktığını düşündüğünüz, rahatsız olduğunuz ya da görmek/görünmek istemediğiniz bir kişiyi engelleme olayından bahsedelim. Engellemek istediğiniz kişinin linkine tıklayınız. ardından aşağıdaki görselde belirtilen işlemi yapınız.


Evet arkadaşlar, dikkatinizi çekmiştir, kimi kullanıcıda arkadaşı ekle ya da mesaj at kısmı bulunmaz, bu o şahsın oluşturduğu ayarlardan kaynaklanır. Listesinde olmayan kişinin mesaj atmasını istemiyordur, bununla ilgili ayarı öğrenmek isterseniz burayı tıklayınız. 

Gelelim bizim meselemize. İşaretli yere tıklıyoruz, ardından da şikayet et/engelle seçeneğine tıkladıktan sonra ne yapmak istediğimize dair seçenekler çıkacak, işte o ekran.
Gördüğünüz gibi weysel'i engelle seçeneğine tıkladım. Burada bir de şikayet etme seçenekleri var, isterseniz bunlardan uygun olanı da işaretleyebilirsiniz. Yani bir kişiyi engellemek yerine sadece şikayet etmek isterseniz eğer bu menüyü kullanabilirsiniz. Ama sadece engellemek istiyorsanız elbette bunlardan birini seçmenize gerek yoktur. Ne yapıyoruz öyleyse, engelle seçeneğine tıkladıktan sonra "devam"a tıklıyoruz, işte işlem tamam. Devam dedikten sonra şöyle bir yazı çıkacak "weysel engellendi.Sonradan weysel'in engellemesini kaldırmak istersen, gizlilik ayarlarında "Engellenen Kişiler ve Uygulamalar" kısmına git.Aile Emniyet Merkezi'nden internette güvende olmak hakkında daha fazla bilgi al."yazısı çıkacak. 

Böylelikle listemizde olan ya da listemizde olmayan bir kişiyi facebookta engellemeyi öğrendik. Bir sonraki konumuzda engellediğimiz kişinin engelini kaldırmayı öğreneceğiz. Ona da buradan ulaşabilirsiniz. Bu ayarlar ios, iphone cihazları için de neredeyse aynıdır. Kişinin profiline gittikten sonra engelleme işlemi gerçekleştirilebilir. 

Facebook android uygulamasından kişi engelleme

Uygulamaların sürekli değişmesi sebebiyle kimi ayarlar ve görünümler değişebilmektedir. Bu sebepten bir de Facebook uygulamasının güncel versiyonundan kişi engellemenin nasıl olacağını anlatalım. Bu işlem Android yazılıma sahip Samsung, Huawei, Xiaomi, Lg, Vestel, Casper gibi telefonlarda geçerliliğini korumaktadır. 

Öncelikle engellemek istediğimiz kişinin profiline gidiyoruz. Profile gitmek için arama kısmını kullanabiliriz. Kişinin profiline ulaştıktan sonra Mesaj ve telefon simgesinin yanında bulunan üç noktaya (...) tıklıyoruz.
Karşımıza bu profille ilgili seçenekler çıkacak. Buradan profili şikâyet etme işleminin olduğunu da görüyoruz. Biz engellemek istediğimiz için,  Engelle yazısına tıklıyoruz. 


Bundan sonra engellemenin ne anlama geldiğiyle ilgili Facebook bilgilendirme yazısı çıkacak. 




Facebook'ta birisini engelleyince ne olur, engellediğimiz kişi bizi görür mü gibi sorulara dair bilgilendirme yazısını okuduktan sonra ENGELLE" yazısına tıklayarak kişi engelleyebiliriz. 

Eğer birini engellemek yerine sadece silmek istiyorsanız, buradan ilgili konuya ulaşabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. Arkadaşlar benim sorum şu; arama kısmında adını yazdığım kişi ortak arkadaş olmasına rağmen çıkmıyor. üst kısma facebook.com/isminin uzantısını yazdığım zaman çıkıyor şimdi bu kişi beni engellemiş midir? peki eğer engelliysem isminin uzantısını da yazsam sayfa bozuk ya da silinmiş diye hata vermiyor muydu?

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica