Facebook'ta kişi engelini kaldırma

Sponsorlu Bağlantılar

Daha önce facebookta kişi engellemeyi öğrenmiştik, bu yazımızda da çeşitli nedenlerden dolayı engellediğimiz şahsın engelini kaldırmayı işleyeceğiz. Facebookta engel kaldırma programı gibi şeylerle uğraşmanıza gerek yok, bu işlerm direkt facebook'tan yapılıyor. Sizi resimli facebookta kişi engelini kaldırma anlatımıyla baş başa bırakıyorum. Önce facebookta en üstte sağ kısımda göstermiş olduğum yere tıklıyoruz, açılan menüden "Gizlilik Ayarları"nı seçiyoruz, işte böyle.


Daha sonra açılacak gizlilik ekranında aşağıya doğru süzülüyoruz.  Kullanıcıları engelle başlığı altında engellenen kişiler var.




Buradan daha önce  engellediğimiz facebook kullanıcıları listesini göreceğiz. Eğer birden fazla kişiyi engellediyseniz sizde bu liste biraz kabarık görünecek. Bu listede engelini kaldırmak istediğimiz şahsın karşısında "Engellemeyi Kaldır" seçeneğine tıklarsak son bir işlemimiz kalacak.



Engellediğimiz kişinin facebook engelini kaldırmamızı onaylamamız gerekiyor burada, "onayla" seçeneğini tıkladığımızda engellediğimiz kişinin engelini kaldırmış oluruz ya da istersek iptal diyerek bu işlemden vazgeçebiliyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken, engelini kaldırdığınız kişiyi 48 saat içerisinde tekrar engelleyemeceğinizi bilmenizdir. Yani arkadaşınızın engelini kaldırdınız, mesajlaştınız, ohooo uğraşamam engelliyorum seni derseniz başarısız olursunuz, 48 saat beklemek zorunda kalırsınız. Facebook engel kaldırma işlemi yaptıktan sonra 48 saat içerisindete krar engelleyemeyeceğinize dair uyarıyı okuyup anladıktan sonra "onayla" dediğinizde artık kişinin engeli kalkmış olur.


Facebook android uygulamasında engel kaldırma nasıl olur?

Anasayfadayken sağ üst köşede bulunan üç çizgi butonuna tıklayıp, ayarlar ve gizlilik sekmesine sonrasında ise "ayarlar" a tıklayın .


Ayarlar'a tıkladıktan sonra "Gizlilik" başlığı altında "Daha önce engellediğin kişileri gözden geçir" yazısı üzerindeki "Engelleme" kısmına tıklayacaksınız. 


Sonrasında karşınıza engellenen kişiler gelecek. 




Burada çeşitli sebeplerden engellemiş olduğunuz kişilere ulaşabileceksiniz. Bunlardan facebook engel kaldırma işlemi yapmak istediğiniz kullanıcının karşısında yazılı olan "engellemeyi kaldır" yazısına tıkladığınızda bir uyarı göreceksiniz.




Bu uyarıda x kişisinin engellemesinin kaldırılmasının ne anlama geldiği yazacaktır. Ayrıca engelini kaldırdığınız kişiyi tekrar engellemek isterseniz 48 saat beklemeniz gerekecektir. Bu uyarıları dikkate aldıktan snora "engellemeyi kaldır" diyerek işlemi sonlandırabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. arkadaşım tarafından engellendim profilini göremiyorum. arkadaşım bu engellemeyi isterse kaldırabilirmi

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica