Telegram mesaj yanıtlama ve iletildi özelliği kullanma

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da, Whatsapp'ta olduğu gibi mesaj yanıtlama özelliği var. Çok sayıda mesaj yazıldığında, özellikle cevap verilen mesajı belirtmek için çok kullanışlı bir özelliktir bu. Hem karışıklığı önler, hem soruların cevapsız kalma olasılığı düşer. Bu güzel özelliği Telegram'da nasıl kullanıyoruz bakalım. 

Cevap vermek istediğiniz mesajı tutup sola doğru kaydırıyorsunuz, cevap yazılacak mesaj yazı yazdığınız alanın hemen üstüne düşüyor ve böylelikle o mesaj ile ilgili yazabiliyorsunuz. 



PC telegram uygulamasında ise yukarıda görüldüğü gibi mouse ile mesajın üzerine sağ tıklayıp "yanıtla" diyerek ya da mesajın üzerinde durup "yanıtla" yazısının aktif olmasını sağlayarak mesaj yanıtlayabilirsiniz.

İletildi nasıl kullanılır?

Sosyal medya uygulamalarını güzelleştiren bir diğer özellik iletildi'dir. İletildi özelliğiyle, bir yerde gördüğümüz ya da bize gelen bir mesajı olduğu gibi bir başkasına iletebiliyoruz. Bu özelliği de yukarıda görüldüğü gibi mouse'a sağ tıklayıp "mesajı ilet" seçeneğiyle ya da hem pc telegram hem de telefon telegram uygulamasında mesajın hemen yanında yer alan sağı gösteren ok'a tıklayıp kullanabilirsiniz. Bu sayede bir resim, fotoğraf, video, mesaj ya da haberi olduğu gibi diğer kullanıcılara ya da gruplara iletebilirsiniz. 




Ayrıca bir mesaja basılı tuttuğunuzda sağda ilet, solda yanıtla seçenekleri aktif olacak ve istediğinizi kullanabileceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica