Telegram grup ve kanal silme nasıl yapılır

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da yöneticisi olduğunuz grup ve kanalları kapatabilirsiniz. PC telegram, ios ve android cihazlardan bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıda android cihazlarda nasıl yapıldığını açıklayacağız. Sizler de benzer menülerden yararlanarak kanal ve grup silebilirsiniz. 

* Grup ya da kanal sohbet balonunu açıp en üstte ismin yer aldığı bölüme, ardından kalem simgesine dokunun. Kalem simgesine tıklandıktan sonra en altta aşağıdaki görsel gibi seçenekler görüntülenecek. Bunlar grup ya da kanal silmenize göre değişkenlik gösterecek. Aşağıda bunlar açıklanacak. 




Grup silmek istediğinizde "sil ve gruptan ayrıl" seçeneğine tıklamalısınız. "Grubu tüm üyeler için sil" seçeneğini işaretleyip "grubu sil" dediğinizde grup herkes için silinecek ve grubun tüm üyeleri için grup bir anda kapanacak, sohbet balonu herkes için ortadan kalkacak, geçmiş mesajlara ulaşılamayacaktır. "Grubu tüm üyeler için sil" seçeneğini işaretlemeden "grubu sil" derseniz, siz gruptan ayrılmış olursunuz ama diğer üyeler grupta kalmaya devam ederler. 

Kanal silmek istediğinizde  yukarıdaki görselde gösterildiği gibi "kanalı sil" seçeneği en altta çıkacaktır. Kanalı sil dediğinizde "tüm abonelerden sil" seçeneğini işaretlerseniz, kanalınıza abone olanlar için kanal bir anda ortadan kaybolacak ve geçmiş mesajlara ulaşılamayacaktır. "tüm abonelerden sil" seçeneğini işaretlemeden "kanalı sil" derseniz, kanalınıza abone olanlar kanalın geçmiş mesajlarını görmeye devam ederler. Kanal yöneticisiz olarak ortada kalır. 

Bu bilgiler doğrultusunda Telegram kanal ve grup kapatma seçeneklerine dikkat etmeniz ve sonuçları bilmeniz gerekir. 

Grup ve kanalları, konuşma balonlarını gördüğünüz ana ekranda, grup ya da kanal konuşma balonunu açmadan sadece bir süre basılı tutarak ve ardından çıkan çöp kutusu simgesine tıklayarak da silmek mümkün. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica