İnternetten GBT sorgulama yapılabilir mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Açılımı "Genel Bilgi Toplama" olan GBT bildiğiniz gibi polis çevirmelerinde sık sık karşımıza çıkıyor. Yürürken ya da arabayla hareket ederken ani bir polis çevirmesine çoğumuz yakalanmışızdır. Polisler yanımıza yaklaşır ve kimliklerimizi isterler. Aldıkları kimliklerle işlem yaparken bir yandan genellikle bir polis de üzerimizi arar ve sorular sorar. Bazen tepkiye neden olan bu kontrollerden sonra diğer bir polis elindeki cep bilgisayarı tarzı aletle kimlik numaramızdan GBT sorgulama işlemi yapar.  GBT sorgulama işlemi emniyete bağlı birimler tarafından yapılmaktadır. İnternetten online GBT sorgulama işlemine şimdilik müsaade edilmemektedir. Fakat dilerseniz emniyet müdürlüklerine başvurarak GBT sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Bir polis çevirip rastgele GBT yaptırsak sorun olur mu?

Muhtemelen sorun olmayacaktır ve polis memuru GBT'nizi yapacaktır. Fakat bir aramanız varsa, polis memuru hakkınızda işlem yapmak zorunda kalacaktır. Çünkü sorgunuz yapılmış ve sistem alarm vermiştir. Örneğin asker kaçağıysanız ve durumunuzu merak etmek için gbt yaptırırsanız, sistem alarm verecek ve tutanak tutulması gerekecektir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica