Dünyanın en iyi filmleri

Sponsorlu Bağlantılar

Her gün vizyona yeni filmler giriyor. Bu ülkemize gelen filmler. Bir de ülkemizde vizyona girmeyen filmleri hesaba katınca dünyada şimdiye kadar çekilmiş film sayısını hesaplamak bile oldukça güç hale geliyor. O kadar filmi izlemeye insan ömrü yeter mi bilinmez fakat onların arasında iyilerini de kaçırdığımız muhakkak. Seyir zevki olan ve izleyicilere bir şeylere veren yapımlar yerine sadece kazanca yönelik filmler de aldı başını gidiyor. Durum böyle olunca izlediği filmden sonra "zamanım boşa gitti" diye düşünenlerimiz oldukça fazla. Eh, durum böyle olunca da "güzel filmler" diye aratıp karşımıza güzel filmlerin çıkmasını bekliyoruz. Ya da en etkileyici filmler listesini arıyor gözlerimiz. Değersiz bir filme 2 saat vermek yerine iyi bir film bulmak için 10 saat arayış içinde olan sinemaseverlerin olduğunu da gayet iyi biliyoruz.

Peki dünyanın en iyi filmleri diye kafamızda kurguladığımız o güzel liste nerede? Neye göre yapıldı o liste, hangi beğenilere göre, hangi düşüncelere göre?

Çoğunuzun bildiği gibi İMDB'nin böyle bir listesi var. Tüm zamanların en iyi filmleri olarak internette dolaşan ve 250 filmden oluşan bu liste kullanıcı puanlamasıyla oluşturulmuş. Daha fazla puan daha fazla iyi yapıyor mu bir filmi tartışılır. Zaten imdb'nin 250 filmlik listesi çokça tartışılır sinemaseverler tarafından. Bir de eleştirmenler tarafından, dergiler tarafından ve sözlükler tarafından en iyi filmler listesi oluşturulmuştur. Biz onlardan bir kaçını paylaşıp artık kararı sizlere bırakacağız. Çünkü "iyi" genellikle göreceli bir kavram olduğundan, birinin en iyi filmi, diğerinin en kötü filmi olabiliyor.

İmdb'de kullanıcı puanlarıyla oluşturulmuş dünyanın en güzel filmleri;
http://www.imdb.com/chart/top

British film institute'ün değerlendirmesine göre tüm zamanların en iyi 50 filmi;
http://www.bfi.org.uk/news/50-greatest-films-all-time

Ekşi sözlük en iyi 320 film listesi;
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=ek%C5%9Fi+s%C3%B6zl%C3%BCk+top+320+film+listesi

Ayrıca başka bir değerlendirmeye göre tüm zamanların en iyi filmlerini kategorilere ayıran bir harita var, onu da eklememizde fayda var. İşte filmleri kategorize eden o harita;
http://www.slashfilm.com/wp/wp-content/images/zz77e4364e.jpg

Tabi bunlar en iyi filmlerin ölçütü olamazlar fakat bu listelerde bulunan gerçekten çok güzel filmlerin olduğu da bir gerçek. Sizlerin de paylaşmak istediği bir en iyi, en etkileyici filmler listesi varsa yorumlarınızı bekleriz. İyi seyirler.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica