Sevgililer günü tarihçesi ve kaynağı

Sponsorlu Bağlantılar

Sevgililer günü nedir?
Her yıl Şubat ayında kutlanan özel bir gündür sevgililer günü. Şubat ayının 14. günü sevgililler günü olarak kabul edilir. Ülkemizde de oldukça ilgi gören ve aynı zamanda eleştirlen sevgililer gününün kim tarafından, nasıl ilan edildiğini biliyor muydunuz?

Sevgililer gününün tarihçesine baktığımızda karşımıza Aziz Valentine çıkmaktadır. Hristiyan dünyasında Aziz Valentine günü (St. Valentine's Day) olarak kutlanan 14 Şubat dünyada birçok sevgili arasında çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Ayrıca 14 Şubat öncesinde hediye piyasası fazlasıyla canlanmaktadır. Kimi tarafından kutlanan ya da kutlanılmak istenen, kimi tarafından da çeşitli nedenlerden eleştirilen 14 Şubat sevgililer gününe 8 gün kaldı.

Sevgililer gününün günümüzdeki şekliyle kutlanmasına ve sevgililerin birbirine kart yollamasının ise 1800'lü yıllara dayandığı söylenmektedir. İlk olarak Esther Howland'ın 14 Şubat gününde yolladığı sevgililer günü kartı bugün bu eylemin toplumsallaşmasına neden olmuştur. Günümüzde de devam eden uygulamayla sevgililer, eşler birbirlerine sevgi sözcüklerinin ve şiirlerin yazılı olduğu sevgili günü kartlarını verirler.

Ve son olarak; Hristiyan bayramı olduğuna inanıldığı için özellikle Müslümanların yoğun olarak yaşadıkları ülkelerde hoş karşılanmamakta ve bazı ülkelerde (Suudi Arabistan) kutlanması ve sevgililer gününe özel eşyaların satışı yasaktır

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica