Hattı özel numaralardan gelen çağrılara kapatma

Sponsorlu Bağlantılar


Bazen cep telefonlarınıza gizli numaralardan çağrılar alırsınız. Kimi zaman garip şeyler söyleyerek sizleri rahatsız ederler, kimi zaman da sadece susup sizi dinlerler. Özel numaradan gelen bu çağrıların kime ait olduğunu bilmediğimiz için canımız sıkılır. Bizi gizli numaradan arayanların gerçek niyetlerini bilemeyiz, fakat böylesi bir belirsizlik moralimizi bozacağından bizi sadece numarası görünenlerin aramasını sağlayabiliriz. Yani telefonu gizli numaraya kapatma ayarı yaptığımızda bundan böyle sadece numarası görünenler bizi arayabilirler. Telefon numarasını özel yaparak bizi arayanlara ise "aradığınız numara gizli çağrılardan arama kabul etmiyor" sesli mesajı iletileceğinden ya numarasını gizli yapmaktan vazgeçecek ya da sizi aramayı bırakacaktır. Aşağıda her hat için gizli numara engelleme ayarlarını yazacağız. Bunlar küçük ama etkili ayarlardır.

Öncelikle Turkcell ile başlayalım. Turkcell hattına sahipsiniz ve gizli numaralara kapatmak istiyorsanız *253#'yi tuşlayıp "yes" tuşuna basarak bundan böyle özel numaradan arayanların size ulaşmasını engelleyebilirsiniz.

Turk Telekom hat kullanıyorsanız yine aynı şekilde *253# tuşlayarak gizli çağrıları engelleyebilirsiniz.

Şayet hattınız Vodafone ise GIZLI AC yazıp 7046'a sms gönderdiğinizde bundan böyle özel numaradan arayanlar size ulaşamazlar.

Gizli numaraya kapatma işlemi yaptıktan sonra, gizliden arayan kişiler sizi numarası görünerek aramak durumunda kalabilir. Bu durumda, bu kişilerden rahatsız oluyorsanız numara engelleme konumuzdaki yönergeleri takip ederek iletişiminizi engelleyebilirsiniz. 


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica