Rahatsız eden telefon numarası nasıl engellenir?

Sponsorlu Bağlantılar

Sizi sürekli rahatsız eden numaralardan sıkıldınız mı? İster kavgalı olduğunuz biri olsun, isterse arayıp durmaktan bıkmayan reklamcılar ve bahis firmaları olsun, hepsini akıllı telefonlarla engellemek mümkün. Numara engelleme yöntemi oldukça basittir. Hemen hemen her akıllı telefonda benzer menüler bulunmaktadır, bu sebepten örnekteki telefona benzer menüyü bularak aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 

Sizi arayan numaranın üzerine gelin ve detaylarına tıklayın. Bu bazı telefonlarda "i" yazısına tıklayarak olur. 



Numara detayı açıldıktan sonra altta engelle yazısını göreceksiniz. Bu ayar sizde üstteki üç nokta simgesinde de olabilir. Engelle dediğinizde ilgili numarayı engelleme ayarı tamamlanmış olur. Telefonunuz size "numara engellensin mi?" şeklinde soru yöneltebilir. Engelle diyerek devam eder ve çıkarsınız menüden.



Numara engelleme ücretli mi?

Telefon ayarlarından numara engellemek ücretsizdir. Ama telefonunuzda numara engelleme özelliği yoksa bu durumda GSM operatörlerinin ücretli servislerini kullanmanız gerekebilir. Bu durum ise ücretlidir. Fakat yukarıda anlatımını yaptığımız telefondan numara engelleme ayarı telefona özgü olup ücretsizdir. 

Ayrıca telefonunuz gizli aramalara açıksa ve sizi bu şekilde rahatsız ediyorlarsa gizli numara engelleme  konumuzda gerekli bilgiyi alabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica