Twitter kişi engelleme nasıl yapılır? Resimli anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'da sizi rahatsız eden, görmek istemediğiniz veya görünmek istemediğiniz kişileri engellemeyi isteyebilirsiniz. Nasıl yapıldığına birlikte bakalım. Engellemenin birden fazla yolu var. En bilinen klasik yöntem kişinin profiline girip engellemektir. Kişinin profiline girdiğimizde üç nokta simgesine dokunup "adlı kişiyi engelle" diyoruz. 


Kişiyi engellemeyi isteyip istemediğimize dair belirecek onay ekranında engellemeyi onaylayarak Twitter'da hesap engelleyebiliyoruz.

Tweet atanları ya da tweete yorum yapanları da kişilerin profillerine girmeden engellemek mümkün. Örneğin aşağıda bir tweete verilen yanıtı görüyoruz. Biz bu kişinin profiline girmeden de üç nokta simgesine dokunup kişiyi engelleyebiliriz. 



Twitter'da kişi engellemek kısaca bu şekildedir. Web sitesi üzerinden olsun uygulama üzerinden olsun engelleme yöntemleri benzerdir. Bununla birlikte bir kişiyi engellediğimizde neler olduğunu da konuşalım:

* Engellediğiniz kişi profilinize girdiğinde "adlı kişiyi takip etmen, tweetlerini görüntülemen engellendi" şeklinde bir yazı görecektir. Dolayısıyla "engellediğimi anlar mı?" sorusunun cevabı buradadır. Kişiye engellendiğine dair bir bildirim gitmez ama profilinize girdiğinde engellendiğini anlar. Tweetlerinizi, paylaşımlarınızı göremez artık ama profil resminizi, kapak resminizi görebilir. Şunu da belirtmek gerekir ki engellediğiniz hesabın başka bir profili varsa o hesapla girip sizi izlemeye devam edebilir. 

* Siz engellediğiniz hesaba girdiğinizde "tweetleri görüntüle" şeklinde bir seçenek görürsünüz. Engelleyen kişi engellediği hesabın tweetlerini isterse görmeye devam edebilir. 

* Engellediğiniz kişiye mesaj atamazsınız ve mesaj da almazsınız. Yeniden mesajlaşabilmenin yolu engel kaldırmaktan geçer. Ayrıca kişileri engellemek mesajları silmez. Siz kendi tarafınızdaki mesajları silseniz bile karşı tarafta sizin ve karşı tarafın tüm mesajları kalmaya devam eder. Kişi bu mesajları silmediği sürece karşı tarafın mesaj kutusunda bu mesajlar kalmaya devam eder. 

* Twitter'da engellediğiniz kişiyi engel listesinden silemezsiniz. Twitter'da engellediğiniz tüm hesaplar "engel listesi" menüsünde bulunmaya devam eder. Kişileri oradan çıkarmanın tek yolu engellerini kaldırmaktır. Bu diğer sosyal medya hesapları ve WhatsApp gibi anlık mesajlaşma uygulamaları için de geçerli bir durumdur. Engellediğiniz hesaplar engel bölümünde kalır. 

* Bir kişiyi engelleyip engelini kaldırdığınızda o kişi "takipçilerinizde" görünmez artık. Fakat o kişi istediği zaman sizi yine takip edebilir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica