Liseden sonra askerlik nasıl tecil edilir (ertelenir) ?

Sponsorlu Bağlantılar

Liseyi bitirmeye yakın zamanda erkek öğrencilerde bir telaş başlar, "askerliği ne yapacağım" diye. Kimi istekle askere gitmek isterken kimi gitmek istemez, kimi de geç gitmek ister. Bu yazımızda askere gitmeyi ertelemek yani tecil ettirmek isteyen arkadaşlara yardımcı olalım. Liseyi bitirir bitirmez askere gitmek çoğu insanın istemediği bir şeydir. Zaman kazanmak, işe girip para kazanmak ya da üniversiteye hazırlanmak gibi nedenlerden dolayı erkek arkadaşlar liseyi bitirince askerliği tecil ettirmek istiyorlar genellikle.

Daha önceki yazılarda da bahsettiğim gibi öğrencilik devam ettiği sürece 29 yaşına kadar askerlik tecil edilebilir, ertelenebilir. Fakat lise bittikten bir süre sonra askerlik kağıdı geldiğinde okul ile hiçbir ilişkiniz yoksa bunu askerlik şubesine bizzat giderek halletmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde yoklama kaçağı durumuna düşebilir ve GBT sorgulamalarına takılabilirsiniz. Ayrıca yoklama kaçağı gibi durumlarda para cezası var artık.

Askerliği tecil ettirmek için gerek bağlı bulunduğunuz askerlik şubesine gidip gerekli evraklarla tecil işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu belgeler, diploma, fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi oluyor genelde. Bağlı bulunduğunuz askerlik şubesinin sizden tecil için hangi belgeleri istediğini bizzat öğrenebilirsiniz.

Liseyi bitirmiş bir kişi diplomasıyla 3 yıl askerliği tecil ettirebilir, yani erteleyebilir. Bu sürede üniversiteye girerse eğer bulunduğu okul tecil işlemlerini yapar ya da okuldan öğrenci belgesini alıp bizzat kendisi askerlik şubesinde tecil işlemlerini yapabilir.

Güncelleme:
Askerlik tecil işlemleri artık internetten e-devletten de yapılabilmektedir:

Sponsorlu Bağlantılar

173 yorum:

  1. ben lise mezunuyum 93 doğumluyum bu sene askerliğimi tecil ettirdim fakat bu sene açıktan 2 yıllık ünw. okuyacağım o ünw. bitince tekrar 2 yılık ünw. yazılırsam 29 yaşına kadar sürekli bu şekilde okursam tecilde sıkıntı olur mu. eğer olmazsa nasıl 29 yaşına kadar tecil ettirebirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 89 doğumluyum 2010 yılında lise diplomamla 3 yıl tecil hakkımı kullanarak askerliğimi tecil ettirdim (şartlar öyle gerektiriyordu) 2011 yılında 4 yıllık açıköğretim fakültesine kayıt yaptırdım ve her yıl nolur nolmaz kendi işimi kendim göreyim diyerek açıköğretimden aldığım öğrenci belgesini askerlik şubesine posta yoluyla gönderdim. hiç sınıfta kalmadım 2015 yılında (son sınıftayım) bir konu gereği tecil belgesi almak için askerlik şubesine gitmem gerekiyordu ancak süprizle karşılaşarmıyım korkusu vardı biraz neyse gittim ve 2018 yılına kadar tecilli oldğumu gösterir belgeyi aldım. (internette bilgi yorum bulamadığım için başkararına faydası olabileceğini düşünerek paylaşıyorum.) sizde sadece işiniz düştükçe alıp çıkmayın faydası olabileceğini düşündüğünüz konularda yorumlar yaparak bilginizi paylaşın.

      Sil
    2. Merhaba iletişime geçebilir miyiz ben de 20 yaşındayım lise diplomamla askerliği tecil ettirebilir miyim acaba?

      Sil
    3. devamında 4 yıllık okuman gerek yada 2 yıllık yerine 4 yıllık açık öğretime git

      Sil
    4. Yani üniversiteye gitmeden lise mezunu bile olaan 3 yıl mazeretsiz uzatamıyor musun ? Okumak değilde örneğin çalışman gerekiyor. Olmaz mı yani ?

      Sil
  2. Yeni yasaya göre okulla ilişiğiniz bulunduğu sürece 29 yaşına kadar tecil hakkınız var. Şüpheniz varsa yine de tam olarak nasıl bir yol izleyeceğinizi askerlik şubesinde anlatarak gerekli bilgiyi alabilirisniz. Ayrıca 2 yıllığı 4 yıllığa tamamlamadığınız sürece askerliği 15 ay yapmak zorundasınız.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba ben bilgisayar muh biraktim 2012 lise mezunuyum ben bu sene puan kesintisi dolayisi ile kusomu kazanamiyorum seneye ben universiteye hazirlanirken bi sorun olur mu lutfen cevaplayin b.d:1994/06/20

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 2012'de bıraktığınız okul ile ilişiğiniz kesildiyse okul ile herhangi bir ilişiğiniz bulunmadığı için bıraktığınız dönemin sonu itibariyle askerlik şubesi yoklamaya bekler sizi. Üniversite tecilinden yararlanabileceğinizi sanmıyorum yarıda bıraktığınız için, fakat herhangi bir sorunla karşılaşmamak için lise diplomanızla 3 yıl tecil hakkınızı kullanmanızı öneririm. 2014'te üniversiteyi kazandığınızda ise zaten tecil hakkınız öğreniminiz boyunca (29 yaşına kadar) devam edecektir.

      Sil
    2. Cok tesekkur ederim cevabiniz icin faydali oldu ilgilenmeniz ben peki 3yil ertelersem 2014 yili agustosta kayit yaptiracagimdan beni alikoymazlar degil mi?ben engel istemiyorum hasta bile olmak istemiyorum ondan zaten gidecegim pazt ama yani bisey olmaz degil mi tecil edersem 2014e birde ne zaman bu isi yapmaliyim sizce yazinmi yoksa kagit mi neymis gelince mi?cok sagolun cevabiniz icin

      Sil
    3. Liseden 2012 yılında mezun olduğunuza göre lise tecili sizi 2015 yılına kadar idare edecektir, o esnada üniversiteye kayıt olduğunuzda ise bundan sonra lise tecili ile işiniz kalmıyor, gideceğiniz okulun öğrenci işlerinden tecil işlemlerini sorabilirsiniz. Kağıt geleceğini sanmıyorum, askerlik şubeleri bu konuda bizim düşündüğümüz gibi çalışmıyor, hiç anlamadığınız bir zamanda yoklama kaçağı durumuna düşebiliyorsunuz. Ama meraklanmayın, yoklama kaçağı durumuna düşseniz de pat diye askere almıyorlar, tecil hakkınızı kullanabilirsiniz, uygun bir zamanınızda birkaç fotoğrafınız, nüfus cüzdanı fotokopisi ve diplomanızın aslı, fotokopisi gibi belgelerle askerlik şubesine müracaat ediniz.

      Sil
    4. uygun bir zaman derken ? ben 2012 mezunuyum bu sene yan 2013te uni olmadı tekrar hazırlanıyorum ne zaman tecil ettirmeye gideyim?ve askerlik yoklaması göründüğü zaman gideceğiz dimi ? yani istedigimz vakit gidebilir miyiz ?

      Sil
    5. Ben askerlik yoklamasını oldum ama üniversiteye hazırlık yapıyorum tecil yapa bilirmiyim

      Sil
  4. İYİ GÜNLER BEN 2010 LİSE MEZUNUYUM LİSE SONDA ASKERLIK KAGIDIM GELDI VE OKUDUGUM OKULDAN ÖĞRENCI BELGESINI ALDIM VE 3 YIL ERTELEDILER ASKERLIGIMI VE 2013'ÜN SONUNDA BITIYOR TECILIM.LİSE DİPLOMAMIDA ALDIM 2013 DE BİTECEK OLAN TECILIMI BIRDAHA UZATABILIYRMUYUM OKUL FELAN YOK SUAN CALISIYORUM LİSE DİPLOMASI OLANLAR 3 YIL TECIL EDEBILIYOR DENIYOR DA SIZDEN YARDIM ISTIYORUM IYI GUNLER.

    YanıtlaSil
  5. Lise mezunları için tecil hakkı sadece 3 yıldır. Tecilinizin ne zaman bittiğini askerlik şubesinden öğrenebilirsiniz. Eğer tecilinizi uzatmak isterseniz açıköğretim üniversitesinden devam edebilirsiniz okula. Fakat bunun için YGS'ye girip belli bir puana erişmeniz gerekir, oldukça küçük bir puan. Böylelikle gelecek sene bir açıköğretim bölümüne kaydınızı yaptırabilir ve tecilden faydalanabilirsiniz. Fakat hazırlanma esnasında yoklama kaçağı durumuna düşebilirsiniz, konunun detaylarını şube yetkilisi ile görüşünüz.

    YanıtlaSil
  6. TARKAN YILMAZ25 Nisan 2013 18:30

    askerlik kağıdım geldi ertelemek için başvuru yaptım ama abim 2017 ye kadar erteledi benim erteletmemde bi sorun çıkar mı lütfen yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  7. Abinizin ertelemesi sizin ertelemenize engel olmaz, erteleyebilirsiniz

    YanıtlaSil
  8. ben açık öğretim lisesi 12.dönem okuyorum 13.dönem ve üzeri askerlik tecil ettirebilirmi?
    açık öğretim öğrencilerine farklı bir uygulama söz konusumu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecil hakkı var fakat uygulamada ne kadar farklılıklar var bunu şubeyle görüşmek gerekiyor.

      Sil
  9. Kolay gelsin tecil hakkında sorularım var yardımcı olabilecek birileri var mı acaba? 23.10.93 doğumluyum geçen sene üniversiteyi tercih yaptım kazandım ama gidip kayıt yaptırmadım gitmedim yani tekrar hazırlanıyorum. benden 2 ay büyük olan kuzenim yarın askere gidecekmiş. benim tecil hakkım var mı varsa en son ne zaman ne yapmam gerek süre falan geçmemiştir umarım yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecil hakkınız var fakat yoklama kaçağı durumuna düşmüş olabilirsiniz, askerlik şubesine gitmekten çekiniyorsanız şubeyi arayıp durumunuzu öğrenebilirsiniz.

      Sil
  10. Merhaba.Şimdi ben 2012 mezunuyum.1994 kasım doğumluyum.Ben ne zaman tecil ettireceğim?Yani yoklama falan geldikten sonramı yoksa onu hiç beklemeden direk askerlik şubesine mi gideceğim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt size ulaşmamış olabilir fakat yoklama gününüz gelmiş olabilir, askerlik şubesini arayıp tc kimlik numaranızla durumu öğrenebilirsiniz. Yoklama gelmeden tecil işlemleri yapılmaz.

      Sil
  11. Merhaba simdi ben 2013 lise mezunuyum.Fakat askerligi tecil ettirmek istiyorum her hangi bir universiteye gitmiyorum ben lise diplomamla subeye gidip askerligi tecil ettirebilirmiyim sorun cikarmi cokk acillllll lutfen.

    YanıtlaSil
  12. merhaba ben 6 senede lise bitirdim 1 yıl dondurmuştum neyse.93 lüyüm şuan asker kacagımı oluyorum malum okul yeni bitti bana dediler okuyo gözüküyon şimdi diplomayı alıp gidip tecil ettirmem mi lazım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağlı olduğunuz askerlik şubesinin telefonunu "x askerlik şubesi telefonu" şeklinde arayın. Bulduktan sonra arayıp askerlik durumunuzu öğrenmek istediğinizi söyleyin, tc kimlik numarasıyla askerliğinizin ne durumda olduğunu, teciliniz varsa ne zaman bittiğini öğrenebilirsiniz. Gerekli bilgileri öğrendikten sonra tecil yapmak için şubeye gitmeniz gerekip gerekmediğini öğrenebilirsiniz. Sanıyorum ki kısa bir süre sonra okul şubeye okul ile ilişiğiniz kalmadığını gösterir bir belge gönderecek, bir an önce şubeyi arayıp durumu öğrenin, sonra belgelerinizi hazırda bulundurun, tecil işlemlerini kaçırmayın.

      Sil
  13. Merhaba, ben 1992 ocak doğumluyum 21 yaşındayım fakat liseden bu sene mezun oldum (Özel Akşam Lisesi) askerliğimi diploma ile tecil ettirebiliyormuyum yoksa üniversiteye kayıt olmak zorundamıyım.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akşam liseleriyle ilgili şöyle bir yazı buldum asal sitesinde;
      "Akşam liselerde öğrenim görenlerin askerlikleri yönetmeliklerinde belirtilen süre kadar ertelenir. Kendi yönetmeliklerinde belli bir süre yoksa 29 yaşını geçmemek üzere genel liselerdeki yönetmelikte belirtilen öğretim süreleri/dönemleri kadardır." kaynak: asal.msb.gov.tr

      Diplomanızla şubeye uğramanızda fayda var, ben tecil ettirebileceğiniz görüşündeyim.Tecil edilmiyorsa şayet, o zaman üniversiteyi düşünebilirsiniz.

      Sil
    2. askerlıgını tecıl edebılıyorsun bugun subede bende tecıl ettım aksam lısesı dıplomasıyla..

      Sil
    3. Akşam Lisesi Diplomasıyla bügün ben tecil islemimi yaptım..merak eden arkadaşlar varsa bilgilendirmis olayım...

      Sil
  14. bir yakınım okul ile bağın yok ise dersaneden belge alıp askeriyeye götürmen gerek dedi ne kadar doğrudur ? lise bu yıl bitti 94 ocak doğumluğum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dershaneden alınan belgenin bir geçerliliği yoktur şubede, fakat lise mezunu olduğunuzu söylüyorsunuz, lise mezunlarına 3 yıl tecil hakkı vardır zaten. Diplomanızla tecil ettirebilirsiniz askerliği.

      Sil
  15. merhabalar ben 91 dogumluyum askerliği 2 yıl tecil ettim 2014 e bittiyor şubeyi aradım durumu soyledim 1 yıl daha lazım bana diye onlarda artık bi defaya mahsus tecil ettirebilrisizn dedi yani 1 yıl daha uzatabilirsem cok am cok iyi olacak malum durumlardan dolyı kısa zamanda bilgilendiriseniz sevnrm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir defa daha tecil etme hakkınızın bulunduğunu mu söylediler? Ben lise mezuniyetinden sonra tek seferlik tecil hakkı olduğunu sanıyorum. Bunun da süresi askerlik zamanından itibaren 3 yıl olduğu asal.msb.gov.tr'de yazmaktadır. Askerlik şubesine bizzat gitmeyi deneyin bir de, tecil hakkı varsa eğer yardımcı olacaklardır.

      Sil
  16. selam ben lise mezunuyum ygs ye katılmadım üniversiteye açıktan kayıt olabilirmiyim sadece lise diplomasıyla askerlik için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lise mezunlarının ygsye katılmadan açıköğretim üniversitesine başvurma hakları bulunmuyor, ygsye girip belli bir puanı yakalama şartı var. Sınavsız açıköğretim hakkı üniversiteye devam edenler ya da üniversiteden mezun olanlar için var. Detaylı bilgiye "sınavsız aöf" şeklinde aramalarla ulaşabilirsiniz. Tabi lise mezunu olduğunuz için de konuda da belirtildiği gibi lise mezunlarına yönelik tecil hakkından faydalanabilirsiniz.

      Sil
  17. Ben liseden bu sene mezun oldum ve tercih yapmadım bidahiki sene ygs ye bidaha giricem askerliği nasıl tecil ettiricem ki ettirebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lise diploması olmadan tecil olmaz, ygsye hazırlanılan dönemde askerlik şubesinden gerekli belgelerle tecil işlemi yapılabilir, askerlik şubelerinin tecil için ne istediğini kapıdaki görevlilerden öğrenebilirsiniz. Diploma, fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi gibi belgeler istenmektedir.

      Sil
  18. normal liseden tastiknamemi aldım ve açık lise ye yazılldımm ve orda 13 dönem okumuşum ve bana tecil belgesinin veremeyceklerini söylediler nasıl kurtula bilirim acil yardımm lütfenn dersaneye yazılsam tecil olur mu

    YanıtlaSil
  19. merhaba subat 1994 dogumluyum 2012 liseden mezun oldum askerliğimi tecil ettirmek istiyorum 94/2 asker oluyormusum tecil için geç kalmamış mıyımdır ?

    YanıtlaSil
  20. merhaba ben 1994 dogumluyum gecen sene liseden mezun oldum herhangibibir üniversiteye kayıt olamadım bu sene acıktan okuyacağım bu durumda ben okula kaydolduğumda okul otamatik olarak askerliği tecil ettiriyomudur.

    YanıtlaSil
  21. merhaba benim bir sorum var.Açık lisede okuyorum toplam dönem 13, aolde okuduğu dönem 11 yazıyor araştırdım biraz tecil hakkım yokmuş. 2014 de lise kesin biticek az kredim kaldi ama 2014 de askerlik var.Askerlikten önce üniversiteye gitmek istiyorum erteleme şansım varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahsi görüşüm ertelenebileceği, öğrenci belgenizi okuldan alıp askerlik şubesiyle görüşünüz.

      Sil
  22. slm ben aölde 12 döneme geçtim 12 dönem üstü olanlar öğrencilik haklarından faydalanamaz yazıyodu ben şimdi askerliğimşi erteleyemez miyim birde doğum tarihim 10,10,1993 ne zaman askerlık kagıdım gelır benım kaçak mıyım suanda

    YanıtlaSil
  23. “2013-ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt
    hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi halinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra
    eğitime devam edebileceklerdir.”

    ÖSYS Kılavuzdaki bu bilgiye göre;

    Hocam arkadaşım liseden mezun olduktan sonra askerliği 3 yıllığına tecil ettirmiş. Tecil 21.02.2015 tarihine kadar. Ben bu sene 2 yıllık bir yeri kazandı ve gidecek. Tecil süresi okulunun 2.yılının ortasında yani Şubat 2015′te bitiyor. Şimdi böyle durumda, yani okulunun ikinci senesinin ortasında tecili bitti diye okul kaydı donduracak mı? Yoksa okuyor diye tecil okul sonuna kadar devam mı edecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen yıl çıkan yasaya göre öğrenim devam ettiği sürece 29 yaşına kadar askerlik tecil ettirilebiliyor. Bu yasaya göre düşündüğümüzde kişi eğer lise tecil hakkını kullanmışsa ve tecili bitmeden üniversiteye başlamışsa öğrenimi devam ettiği sürece askerliği tecil ettirebilir 29 yaşına kadar. Yukarıda bahsedilmek istenen şu aslında; kişi 27 yaşında üniversiteye başlıyor ve 2 ya da 3. sınıftayken yasal tecil hakkı (29 yaş) bitiyor, bu durumda okul kaydını donduruyor ve askerlik şubesi kişiyi askere çağırıyor.

      Sil
    2. Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.

      Sil
  24. merhaba ben busene liseyi bitirdim ve diplomayı aldım askerlik tecir etmek istiyorum.ben ösym sınavında tercih yapmadım o yüzden tecir ettiremezsin diyorlar doğrumu başka yol varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lise diplomasıyla 2 yıl sorgusuz tecil oluyor

      Sil
  25. selam. ben bu sene mezun oldum liseden ve üniversiteyi kazanamadım fakat yaşım büyük 94 doğumluyum yaşıtlarım muayene oluyorlar askerlik için tertipleri bile belirlenmiş ben daha gitmedim 1 sene daha üni sınavına hazırlanıcağım. diplomamı almadım henüz. tecil ettirmem gerekiyor mu sizce? geçmi kalmış durumdayım. ettirmesem nolur seneye illaki üniye kayıt olcağım bi sorun çıkarırlar mı

    YanıtlaSil
  26. selam ben bu sene liseden mezun oldum 94 doğumlugum yaşıtlarım muayene oldular hatta tertipleri bile belli oldu fakat ben askerlik şubesine gitmedim asker kağıdı falanda bildiğim kadarıyla gelmedi nasıl gelceğini bile bilmiyorum belki gelmiştir. diplomayı henüz almadım alma şansmda yok okullar kapalı şuanda. 1 sene daha üni sınavına hazırlanıcam seneye kesin üniye kayıt olucam sizce ettirmem gerekir mi? sorun yaratırlar mı. inanın uğraşmak istemiyorum fotoğraf çekilmesiydi diploma almaktı askeriyeden randevu almaktı geri gitmekti oooo çok ama çok uzun iş.

    YanıtlaSil
  27. merhaba ben 1991 doğulumluyum lıseyı bu sene açıktan bıtırdım 22 yasındayım askerlik tecıl hakkım oluyomu ? şimdidn tesekurler

    YanıtlaSil
  28. merhaba 1991 doglumluyum lıseı bu sene açıktan bıtırıdım tecıl hakkım oluyomu ? şimdiden teskurler

    YanıtlaSil
  29. selam benim lise bittikten sonra 3 yıl tecil hakkımı kullandım.tecilim 01.01.2014 de bitiyo.güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum.1 yıl daha tecil ettirmek istiyorum ama ygs girip küçük bi puan almam lazım.benim bu kadar vaktim yok.bi dershaneye yazılıp sınava girecek diye göstersem olur mu yada sizce ancak nasıl olur

    YanıtlaSil
  30. selam.94 lüyüm liseden 2012 de mezun oldum.ve daha yeni üniversiteye yerleştim.askerliğimi tecil ettirmek istiyorum.tecil ettirmek için ne zaman kadar vaktimiz var?kendim mi tecil ettirmeliyim yoksa okula kayıt olduktan sonra okul tecil ettirir mi?cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  31. selam.94 lüyüm ve 2012 yılında liseden mezun oldum ve daha yeni üniversiteye yerleştim.askerliğimi tecil ettirmek istiyorum.hangi tarihe kadar tecil için başvurabiliriz?kendim mi tecil ettirmeliyim yoksa okula kayıt olduktan sonra okul tecil ettirir mi?

    YanıtlaSil
  32. mrb.
    92 doğumluyum 2 yıllık üni. bitirdim bu yıl. Askerliği tecil ettirmek istiyorum :/ nasıl bir yol izlemeliyim yardım :(

    YanıtlaSil
  33. Slm.Ben 94 Doğumluyum ve Lise mezunuyum şuan. 2014 şubatta 20 olucam fakat sınava hazırlanmak istiyorum askerliğimi ne zamana kadar tecil ettirmem gerekli ve istediğimiz her askerlik şubesinde tecil ettirebilirmiyim ayrıca şubatta 20 yaşındaoluyorum lakin 2014 e girince ocakta beni çagırırlarmı?Cevaplarsanız memnum olurum teşekkürler iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  34. 09.01.1994 dogumluyum lıseden 2012de mezun oldum mezun oldugum sene bır yere yerlesemedım dersanhaneye gıttım bu sefer ıkı yıllık bir unıversıteye yerlestım ama gitmek istemıyorum kayıt yaptırmıcam.agustos 2014de askere gitmem gerekıyor ama gitmek istemıyorum lise diplomamla subeye basvursam tecil olabılıyorum yani ?doğru anlamışım. teşekkurler

    YanıtlaSil
  35. Merhaba ben 90 doğumlu yum 2008 mezunu yum yoklama mi lise diploma si ile 2010da yaptırıp tecil ettirdim fakat hiçbir belge almadım tecilim 3 yıl midir veya kaçak görünüyor sam tekrar tecil hakkım bulunur mu açık öğretim ile yorumlar sanx sevinirim saygilarimla

    YanıtlaSil
  36. Merhaba ben 91liyim lise mezunuyum bir kere tecil ettirdim 2014 şubatta bitiyor fakat ben önümüzdeki sene olan lys ye haırlanıyorum şu an okul yok çalışıyorum tekrar Bi tecil hakkım varmı yoksa mecburen askere mi gidicem

    YanıtlaSil
  37. Liseden gecen sene mezun oldum 1 yıl daha hazırlandım aöf ü tutturdum aöf e yazılırken tecil belgesi istiyorlar benim için geçerlimidir direk tecil belgesini almadan kayıt yaptırabilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende aynı durumdayım şimdi 4 yıllık aöfe kayıt olucam askeriyeye gitmem bizzat kendim tecil ettirmem gereklimi yoksa otomatik tecil ettiriliyormu birisi cevaplarsa sevinirim askerlik muayne kağıdı şubatta geldi ben sınava girip tecilin olacağını düşündüğüm için henüz askeriyeye gitmedim tecili okul yaparmı yoksa askeriyeye gitsem muayneye gitmediğim için askere mi yollarlar :D

      Sil
  38. merhaba ben 1994 temmuz doğumluyum açık lisede okurkan askerliğimi tecil ettirdim daha 6 ay bile olmadı liseden mezun olduğum için tecil iptal oldu bi daha tecil ettirmemde sorun olurmu
    not:diplomam gelmedi mezun olduğuma dair çıkma belgesi ile tecil ettirmeye gitsem sorun olurmu

    YanıtlaSil
  39. merhaba ben liseden mezun olduktan sonra 1 defa askerliğimi kendi isteğimle tecil ettirdim ve ettirdikten sonra da ek yerleştirmeler ile üniversiteye başladım şimdi ise açık öğretim son sınıf öğrencisiyim ve şubatda okulumun bitme ihtimali var. bittiği takdirde tekrar kendi isteğim ile tecil ettirebilirmiyim?

    YanıtlaSil
  40. Kadikoy aksam lisesi 2012 mezunuyum. 23 eylul 1992 dogumluyum daha once askerlik subesine gitmedim. Askerlgimi tecil ettirme hakkim varmi? Askerlik subesine gitmekten cekiniyorum cevaplarinizi bekliyorum. Apar topar askere gitmek istemiyorum daha yeni bir ise girdim ve duzenimi kurdum. Aksam lisesi diplomamla tecil mevcutmudur acaba ?

    YanıtlaSil
  41. Merhabar ben 1995 nisan doğumluyum liseden bu sene mezun oldum zamanı gelince lise diplomamla askerliğimi tecil ettirebilirmiyim böle bi hakkım varmıdır acaba

    YanıtlaSil
  42. Merhabalar ben 01.01.1995 doğumluyum açık lise öğrencisiydim diploma tarihim 13.05.2013 ben üniversiteye gitmeden kaç yaşına kada tecil ettrebilirm ?
    askerlik bana 2 sene sonra gelecek birde lise diplomasıyla tecil ettirip 5 sene sonramı yoksa farketmez liseden sonra en fazla 3 yılmı ?

    YanıtlaSil
  43. liseden sorumluluk sınavı sebebiyle mezun olamadım askerlik tecil olur mu ? lise bitti ama tek sorumluluk sınavı kaldı

    YanıtlaSil
  44. ben 2013 mezunuyum ve lise bitti ygs kazanamadım bu sene dersaneye gidiyorum ben tecil ettirebilrmiyim ve son gun nezaman ?

    YanıtlaSil
  45. Selam ben 1994 doğumluyum, lise sonun 2. döneminde okulu bırakmak zorunda kaldım psikolojik rahatsızlıktan dolayı. Fakat Ocak ayında açık öğretimden tamamlayacağım liseyi. Üniversiteye girmek istiyorum. Tecil hakkım var mı acaba? Ya da açıköğretime kayıt olunca mı yapabilirim?

    YanıtlaSil
  46. kolay gelsin . ben 1986doğumluyum. 2015e kadar askerliğim erteli.açıköğretim 3.sınıftayım buyıl. yani haziran2015te tam bidecek aöf. ve ben şuanda marmara üniversitesinde işletme okuyorum 1.sınıf olarak. hani lisans bitirenlere 2yıl erteleme hakkı veriliyor ya bende bunu kullanarak(aöf) bitirerek askerliğimi 2017ye kadar erteleye bilirmiyim. eğer ertelersem marmara işletmede tam bitecek çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  47. 1993 doğumluyum üniye hazırlanıyorum nasıl tecil ederim bi sorun olur mu?

    YanıtlaSil
  48. benim bi sorum olacak ben 1992 eylül doğumluyum 2013te mezun oldum üniv. yerleşemedim tekrar hazırlanıyorum dersaneye gidiyorum ben 92/3 oluyorum şimdi tecil etme hakkım var dimi? birde yoklama kaçağı sayılıyor muyum? yani herhangi bir para cezası alırmıyım??

    YanıtlaSil
  49. meraba ben 1987 doğumluyum lise diplomamı tecil için hiç kullanmadım 1 yılda olsa tecil ettirebilirmiyim

    YanıtlaSil
  50. merhaba ben 1988 doğumlu 2008 mezunuyum 2008 de tecil ettim. 2.tecil hakkım var mı .üniversiteye hazırlanacam

    YanıtlaSil
  51. mrb arkadaşlar ben şubat 92 doğumluyum 2012 de mezun oldum ben lise sondayken yaşım 20 ye geliyordu tecil etirmedim ama şimdi etmek istiyorum olurmu acaba zannetimki okul otomatikmen tecil ediyor ama öyle bir şey yokmuş şimdi avrupaya gideceğim 2 ay sonra bir sorun olurmu acaba tecil etsem 1 sene veririlerimi daha hiç ettirmeim

    YanıtlaSil
  52. 1991 dogumluyum açık ögretim lisesinden yeni mezun oldum pazartesi diplomamı alacagım bildiginiz üzere açık ögretim liiseleri tecil yapamıyordu bende yapılmadıgı için hiç gitmedim şubeye geçenlerde yeni kanun çıktı acık liseliler yapabiliyor dendi artık bende yeni mezun oldum büyük bir ihtimalle yoklama kaçagı durumuna düşmüşümdür şimdi askerlik şubesine gitsem tecil yaparlarmı ayrıca evliyimde eşim hamile

    YanıtlaSil
  53. Kolay gelsin lisede askerliği tescil ettirdim ama yakın çevrem lise bittikten sonra tescilin düşüceğini söylüyorlar şuan okumuyorum ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  54. 1993 dogumluyum. liseden mezun oldum askerlık kagıdım geldı subeye gıdıp suan gıtmek ıstemıyorum dıyerek 3 yıl tecıl ettırdım. herhangı bır unıversıteye gıtmıyorum. sucmudur yoksa 3 yıl okumadan nedensız gıtmeyebılıyormuyuz yardımcı olursanız sevınırım.

    YanıtlaSil
  55. ben lise mezunuyum tecil hakkımı kullanmak istiyorum 1994 03 12 dogumluyum tecil yapabilirmiyim . ayrıca son tecil başvuru ne zaman oluyor 1994 lü lerin bilginiz var mı acaba

    YanıtlaSil
  56. Merhabalar. Ben 91 doğumluyum 3 yıl tecil hakkımı kullandım. Tecilim 02.2014 te bitiyor. 1 yıl daha tecil ettirebilmem için herhangi bir yol var mı? 1 yıl daha tecil ettirebilirsem üniversite yazacağım. mümkün müdür?

    YanıtlaSil
  57. Merhab Ben 91 doğumluyum lise mezunuyum Tecilim 02.2014 te bitiyor. Tekrar tecil ettirebilmem için herhangi bir yol var mı?

    YanıtlaSil
  58. mrb arkadaşlar ben şubat 92 doğumluyum 2012 de mezun oldum ben lise sondayken yaşım 20 ye geliyordu tecil etirmedim ama şimdi etmek istiyorum olurmu acaba zannetimki okul otomatikmen tecil ediyor ama öyle bir şey yokmuş şimdi avrupaya gideceğim 2 ay sonra bir sorun olurmu acaba tecil etsem 1 sene veririlerimi daha hiç ettirmeim

    YanıtlaSil
  59. MERHABA BENİM 2015 E KADAR ASKERLİK TECİLİM VAR LİSEDEN ÜNİVERSİTEYE KAYIT YAPTIRDIM 2 YILLIK 2 YILLIK ÜNİVERSİTEDE KAÇ YIL ASKERLİK TECİL EDEBİLİYORUZ ? 2 KERE ÜST ÜSTE KALINCA TECİL İPTAL OLUOMUŞ DİYORLAR.

    YanıtlaSil
  60. merhaba ben 94 dogumluyum liseden 2011 de mezun oldum şimdi okul okumuyorum şubat da askerlik var tecil yapabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  61. merhaba arkadasım 1990 dogumluyum bu senen acıktan lıseyıı bıtırdım vede üni hazırlık yapıyom .. ve askerlıgı tehcıl etme gıbı nıyetım avr nasıl yaparım

    YanıtlaSil
  62. 28 yaşında üniversite 4.sınıf okuyorum okul bu sene tecilimi yapmadı yoklama kacagı belgesi geldi eve ögrenciyseniz 3 ay içinde şubeye bildirin yazıoo fakat okuldan aldıgım ögrencı belgesinde ögrencılık haklarından faydalanamaz yazıo tecil hakkım var mı 29 yaşına kadar yardımcı olursanız sevnırım

    YanıtlaSil
  63. yoklama kaçağıydım 1 hafta önce tecil yaptım gbt de sorun yaşar mıyım tecil 31 aralı 2013 ekadar

    YanıtlaSil
  64. ben 2011 eylül ayında 19 yaşındayken lise tecilini yaptırdım ve şu an üniversiteye hazırlanıyorum geçen yıl yani 2012de acık öğretime keyıt yaptırdım, ilk dönemden sonra kaydımı yenilemedim şu an okumuyorum tekrardan tecil yaptırabilir miyim teşekkür ederim ...

    YanıtlaSil
  65. kasım 94 dogumluyum ama liseden 2013 yani yeni mezun oldum

    YanıtlaSil
  66. Merhaba Ocak 1994 doğumluyum lise mezunuyum 2.kez sınava gireceğim askerliği tecil ettirme hakkım var mı ?Teşekkürler

    YanıtlaSil
  67. Merhabalar bn 23 yasndayım 2 yllk bıtırdım 2 yln sonnda 2 sene tecıl ettrdım ama bu subat ayında askerlıgm war askeri subeye gttm bana aöf kayıt yaparsan askerliğin ertelenr ama ben kayıt yapmamıstm aöf e zamanı gectı tekrar kayıtlar ekımdeymıs bnm askerlik ısım ıse subat ayında tekrar tecıl etmekk gıbı bı hakkım war mı ygs ye baswuracam bı faydası olur mu? Neler yapabılırm?

    YanıtlaSil
  68. Merhaba ben lise bitince askerliği erteledim fakat hala hicbir üniversiteyi kazanamadim ve subat 2014 te tecilim bitiyor tekrar tecil etme gibi bir şansım var mi varsa neler yapmam gerekir saygilar

    YanıtlaSil
  69. Mrb ben 19 yasmda liseyi btrdm suan 22 ye grcem tecil ettrebilirmiyim

    YanıtlaSil
  70. Arkadaşlar herkese merhaba. Bu konuda çok soru geliyor, böyle önemli bir konuda kimseyi yanıltmak istemiyoruz. Askerlik ile ilgili yasa zaman zaman değişiyor bildiğiniz gibi. Daha kısa bir süre önce uzun dönem askerlik 12 aya indi. Askerliğin tecil süresi ile ilgili değişiklikler de birkaç yıl önce meydana geldi. Mesela açıköğretim fakültesinde 2 yıl üst üste kalanların önceden tecili bozulurken şimdi 29 yaşa kadar tecil şansı var. Fakat bulunduğu öğretim kurumunu da bitirilmesi gereken sürede (aöf için 7 yıl) bitiremeyenlerin tecilinin bozulduğunu ekleyelim. Birçok yorumda özel durumlar söz konusu olduğundan kimseyi yanıltmak istemeyiz, şubeye gitmekten çekinenler bağlı bulundukları askerlik şubelerini arayıp T.C no vererek daha sağlıklı bilgi alabilirler.

    YanıtlaSil
  71. Merhabalar; ben 93 dogumluyum 2012-2013 senesinde 2 yil universtye basladim bu seneye ait 2 donemin harc ucretlerini odedim ama 2013-2014 senesine ait ucreti odemedim okulda durumum kayit var ama ders kaydi yapilmamis olarak gorunuyor. Askerlik subesini aradgimda 2016 ya kadar tecil gorundugunu soluyorlar. Ben universteden kaydimi tamamen sildirim lise diplomasi aldgimda lisede kullanmadgim 2 yil tecil hakkimi kullanabilirmiyim. Liseden sonra direk universtye basladim ve bu hakkimi hic kullanmadim. Ve suan kacak flnda gorunmuyorum turizmciyim ve bicok otele girip cikiorum ucaga biniorum hicbi sıkıntı cikmioyor cevaplarsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  72. 27temmuz1994 dogumluyum liseden geçen sene mezun oldum kalma durumum yok üniversiteye hazırlanıyorum eve kağıt geldi şu yazıyor kağıtta askerlik çağına girmenize rağmen 6.2.2015 tarihine kadar son yoklamanızı yaptırmamanız nedeni ile yoklama kaçağı durumundasınız yazıyor.Tecil ettirebilir miyim.Saygılar.

    YanıtlaSil
  73. Merhabalar. Birşey soracağım. Ben 94 doğumluyum ve bu haziranda 20 yaşıma gireceğim. Geçen sene 2 yıllık üniye başladım bu senem 2. senemdi ama ben bir takım sorunlar yüzünden kaydımı donduramadan bırakmak zorunda kaldım. Yani okulda hala öğrenci gözüküyorum. Seneyede devam etmeyi düşünmüyorum artık o üniye. Dershaneye gidip sınava tekrar gireceğim. Tecil işlemi için ne gibi birşeyler yapmam lazım?

    YanıtlaSil
  74. Merhaba ben muayeneimi yaptırdım 94 dogumluyum ama şimdi lise diplomamla iptal ettirmek istiyorum mümkün mü

    YanıtlaSil
  75. merhabalar bn 01.08.1995 doğumluyum askerliğimi nezaman tecil ettirmeliyim. lise bitti şuanda ünv. hazırlanıyorum. okulla bir ilişkim olmasada tecil ettirebilirmiyim askerliğimi?

    YanıtlaSil
  76. Merhaba ben 15/11/1994 doğumluyum. Mayıs ayında celb kağıdım gelecek. liseyi bitirdim. bilgsyr muhasebe... Ygs'ye girdim barajı geçtim. Türkiye'de okumayı düşünmüyorum. Yurt dışında üniversite okumak istiyorum. biraz araştırdım üniversiteden kabul kağıdı almak gerekiyormuş.. Fakat şimdi hiçbir yere yazılmadan diploma ile gitsem 3 yıl tecil ederler mi?

    YanıtlaSil
  77. merhabalar ben 13.07.1995 doğumluyum lise bitmedi 1 yıl daha var bu askerlik işi nasıl olacak bi bilgi verseniz

    YanıtlaSil
  78. Merhaba 01.01.1993 doğumluyum. Açık liseden 3 ay önce mezun oldum fakat askerlik şubesine daha önce hiç gitmedim.Bugün aradığımda kaçak duruma düştüğümü söylediler daha fazla bilgi alamadım.Ygs sınavına falanda girdim iyide puan aldım fakat böyle bir sorun çıktı.Tecil etme gibi bir şansım varmı acaba ? Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum sağolun.

    YanıtlaSil
  79. merhaba ben üniversite kayıt için lise diplomamı çanakkaleye götürmüştüm kaydımı silmek için gittiğimde bana diplomamın aslının kayıt esnasında geri verildiği söylendi hiç bir yerde diplomamı bulamıyorum yani kayboldu askerliği onunla tecil ederim diye düşünüyodum ama şu an kayıp ne yapabilirim ?

    YanıtlaSil
  80. merhaba ben 19 yaşımdayım 2013 yılı mezunuyum 2014 kazanamadım 2015 yılıtekrar üniversite hazırlanacam askerliğimi nasıl erteleyebilirim

    YanıtlaSil
  81. Iyı gunler 86 dogumluyum askerlik yapmadım bır sefer tecıl ettırdım bıdaha kağat gelmedı askere 29 yasıma kadar gıtmemem mumkun mu

    YanıtlaSil
  82. 01.06.1994 doğumluyum.2012de liseden mezun oldum ve üniversiteyede aynı yıl girdim. girdiğim üniversitede İngilizce hazırlığı 2 senedir veremiyorum. bu sene ağustosta okul kaydımı silecek. ekimdede ÖSYM nin tanıdığı turkçe bolume geçiş hakkını kullanabilirim. peki ağustos ile ekim arası öğrenci oalrak görünmeyeceğim asker şubeye gidip erteleme yapmak lazımmı bu 1. ikinciside Türkçe blüme gidip kayıt olurken askerlik tecili ile ilgili evrak isterlermi detaylı yanıttt zordayımmm

    YanıtlaSil
  83. merhabalar 21 12 1991 doğumluyum... Akşam lisesinden 15 haziran 2014 te mezun oldum askerlik tecil hakkım 3 yıl geçerli mi uzatabilir miyim ? kısa süre içinde bilgi verirseniz sevinirim...

    YanıtlaSil
  84. merhaba 94 doğumluyum.mart 2014'te 15 günlük yoklama kaçağı olduğuma dair kağıt gelmiş.yurtdışında okuyorum henüz herhangi bir işlem yapmadım türkiye'ye de giriş yapmadım.burdaki okulumdan öğrenci belgesi alıp türkçeye çevirterek tecil işlemi mi yapmaılıyım yoksa lise diploması,nüfus cüzdanı fotokopisi ile şubeye gidip halledebilir miyim? 1-2 hafta içinde türkiye'ye dönüş yapıcam ülkeye girerken herhangi bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım?

    YanıtlaSil
  85. 21 yaşındayım Açık lise mezunuyum diplomam 2014 mayıs ayında çıktı fakat öncesinde 13 dönemi aştigim için kaçak durumuna düştüm.haziranda üniversite sınavlarını kazandım. lise diplomasi ve diğer belgelerle gitsem tecil işlemim gerçekleşir mi ? Yoksa askere alınır miyim ?

    YanıtlaSil
  86. merhabalar ben 1992 dogumluyum açık ögretim ögrencisiyim toplam dönemim 15 okuduğum dönem 11 diye görunuyo askerligimi tecil etmek istiyorum bide ygs sinavina hazirlanicam bu sene nasip olursa yardmci olursaniz cok sevinirim..

    YanıtlaSil
  87. şimd, 26 kasım 1996 doğumluyum askerlik şubesi 2015 te muayneye gelmem gerektiğini belirtti ozaman askerliğe ne zaman gidicem.
    Peki askerliğimi tecil etmek için muayne olmamam mı gerekir.
    18 olduguma göre 21 e kadar tecil ettirebiliyormuyum?

    YanıtlaSil
  88. Mrb ben 1991 doğumluyum . 2010 yılında üniversite ye kayıt yaptırıp dondurdum askerliğin 2014 arallik ayına kadar tecil edildi. Bu yıl tekrar ders kayıt i yaptirsam bağlı olduğum üniversite ye askerlik tecilim yapılır mi ? 2 yıllık bölüm

    YanıtlaSil
  89. mrh ben 1995 dogumluyum lise 2 ye gidiyorum askerlik kiyadı gelirmi yoksa direkek tecile eklenirmi

    YanıtlaSil
  90. merhaba ben lise mezunu olduğum zaman öss hazırlanmak için 3 yıl tecil hakkımı kullandım bu sırada üniversiteyi kazandım şimdi lisans mezunuyum lisans mezunlarının 2 yıl tecil hakkından faydalanabilir miyim?

    YanıtlaSil
  91. Merhaba ben lise mezunuyum 31.12.2015 te 3 yıllık tecilim bitiyor. Okula falan kayıt yaptırmadım ve şu andada çoluk çocuk derken sıkıntılardayım maddi manevi. Gurbette çalıştığımdan şubeye gidemedim rica etsem beni aydınlatırmısınız tekrar nasıl uzatırım

    YanıtlaSil
  92. merhaba, ben liseden bu sene mezun oldum 22.05.1996 doğumluyum 19 yasındayım suan ben bır daha üniversite hazırlıgı yaparsam seneye mayıs 22 sinde 20 yasında olacagım o sure içerisnde lise diploması ıle tecil yapabılırmıyım üniversite hazırlanmak icin ve olursa kac yıl tecıl olur ?

    YanıtlaSil
  93. Sayın Adminim ben 2014 lise mezunuyum hiç bir yükseköğretim kurumuna yerleşemedim. Doğum tarihim 04.03.1996 askerliğimi yükseköğretime yerleşemesem de sadece lise diplomam ile tecil ettirebilir miyim ?
    Tecil ettirme sebebim ise üniversiteye hazırlanmak.
    lütfen cevaplayınız SAYIN ADMİNİN...

    YanıtlaSil
  94. Merhabalar. Ben 2014 akşam lisesi mezunuyum 93 doğumluyum. Diplomamla askerliği tecil ettirme hakkım varmıdır ?

    YanıtlaSil
  95. meraba ben 93 doğumluyum 2yıl tecil ettirdim 2015 ağustosta süre doldu 1yıl daha tecil hakkım varmı acaba.lütfen cevabınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  96. admin ben liseden 3 sene önce mezun oldum bu sene gidip lise diplomasıyla tecil hakkımı kullanabilirmiyim

    YanıtlaSil
  97. ben lıse mezunuyum gecen sene mezun oldum askerlıkımden 8 ay gecmıs vehalla tecıl yaptrmdm ve bu sene unıversıte sınavına hazırlanıyorm acaba tecıl edebılırmıyım halen

    YanıtlaSil
  98. Merhaba,
    2 Yıllık Üniversitede 1 sene okudum sonrasında 3 yıl yıl kayıt yenilemedim bu sene kayıt yaptırdım öğrenci belgesi de aldım. Tecil ettirmeye gittiğimde tecil ettiremeyeceğimi söylediler Okuldan kaydımı silersem 2 yıl tecil hakkım olduğunu söylediler. Böyle bir hakkım var mıdır ? Yardımcı olursanız Çok ama çok mutlu olurum.

    YanıtlaSil
  99. Mrb, bu sene lisem bitti fakat alttan 1 dersim var askeligi tecil edebilirmiyim e okul girisi yapamiyorum bitti herhalde diplomayida alamamiyorum nasil yaparim tskler.

    YanıtlaSil
  100. Merhaba bana yoklama kaçağı belgesi geldi. Şubeye gittim askerliğimi 1 sene tecil ettirdim. 2.5 ay sonrada idari para cezası geldi ve onu da ödedim. Askerliğime 1 sene var. Bu sene içinde başka ceza gelir mi?

    YanıtlaSil
  101. Meraba ben liseyi bitirdim ama sorumlu dersim var ekc belgeside acikogretim icinmis okuldan alamadim ben ogrenci belgesiyle oluyo mu

    YanıtlaSil
  102. Selam kolay gelsin.2014 lise de mezun oldum.bu gun yoklama kacagi geldi.tacil yapma sansim varmi.lutfen cevp vern .01 02 1993

    YanıtlaSil
  103. Mrb benim telefona msj geldi yoklama kacagidiniz diye.ben liseden iki yil oldu mezun olali lise diplomasiyla tecil edebilirmiyim acil tsk

    YanıtlaSil
  104. Ben liseyi bitirdim ama alttan dersler olduğu için diplomayı alamadım askerliği tecil ettirebilir miyim?

    YanıtlaSil
  105. Merhaba, ben liseden mezun olduktan sonra askerliğimi tecil ettirmeyi unutmustum ve yoklama kaçağı durumuna düşmüştüm. Gereken para cezası ve evrak işlerini halledip 2 yıl tecil ettirdim.Şimdi ise üniversiteyi kazandım , merak ettiğim konu ise şu , askerlik şubesine gitmeme gerek var mı yoksa okul benim tecilliğimi yapar mı?

    YanıtlaSil
  106. Merhaba ben 97 doğumluyum ve Üniversiteyi kazanamadım ama bidahaki sene yeniden ygs ve lysye girmek istiyorum lise diplomamla tecil edebilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en yakın askerlik şubesine gidip 2 sene lise diplomanla(aslı olacak) tecil ettirebilirsin. fakat aksatma 2017 ye girdikten sonra doğum günün geçerse ve 20 ine girdikten sonra gitmezsen yoklama kaçağı sayılıp 120 lira ceza ödeyip öyle tecil ettirebilirsin.

      Sil
    2. Evet edebilirsin 2 yada 3 yıldı sanırım

      Sil
  107. merhaba 94 doğumluyum bir sene sınıfta kaldım mezun olduktan sonra 2 sene askerliğimi tecil ettim ocak ayında bitiyor tecilim 2017 ygsye başvursam tecil olur mu ?

    YanıtlaSil
  108. BEN 1996 doğumluyum . 2014 tarihinde liseden mezun oldum . ılk sene unıversiteye gıremedım 2. senemde üniversiteye girdim ( 2015) üniversite tecil işlemimi yaptı ben karışmadan . 2016 tarihi itibari ile universiteden kaydımı sildirdim . maddıyat problemi sebebıyle . şimdi lise diplomamla tecil yaptırabılırmıyım bılgınız varmıdır . acil beklıyorum

    YanıtlaSil
  109. Merhaba ben 3 yillik mazeretsiz erteleme hakkimi kullandim simdi tekrar mazeretsiz erteleme hakkim varmi?

    YanıtlaSil
  110. SELAMLAR BENIM TECILIM 2016 ARALIK 31 TARIHINDE BITIYOR. DAHA ÖNCE UNIVERSITEYE KAYIT YAPTIRMADIM. OCAKTA SINAV BASVURALARI VAR EYLULELE KADAR YANI UNIBERSITEYE KAYIT OLANA KADAR BANA MUSADE EDERLER MI ?

    YanıtlaSil
  111. Benim yuzyuze derslerim bitti ama hala sinavlarim var 3 yil tecilimi kullandim ocakta tecilim bitiyo tekrar tecil olurmu lutfen cvp verin

    YanıtlaSil
  112. Benim yuzyuze derslerim bitti ama hala sinavlarim var 3 yil tecilimi kullandim ocakta tecilim bitiyo tekrar tecil olurmu lutfen cvp verin

    YanıtlaSil
  113. Ben 2012 lise mezunuyum liseden sonra 1 tercih hakkimi kullandim 3 sene olarak 2016 31 aralikta bitiyor unumde ygs sinavi avr daha bir yere yerlesmedim askerlik subesine bas vurdum tecil etmediler ne yapabilirim lutfen yardimci olun tesekurler

    YanıtlaSil
  114. Merhaba birsey sorcam 1995' liyim lise mezunuyum 2014 tescil ettirmistim bu süre 2017 ocak ayında bitiyor tekrar tescil edebilirmiyim

    YanıtlaSil
  115. s.a ben 18 yasındayım liseden mezun oldum ve ünüversite tercihlerini yapamadım bi sebebden dolayı ve hazırlanmak istiyorum ünü versiteye celi ettirmek istiyorum subat ayında19 olucam nezaman tecil ettiriyim ?

    YanıtlaSil
  116. s.a 18 yasındayım lise bitti ve tercihleri yapamadım 2017 de ünüversite ssinavlarına giricem subat ayında 19 olucam şimdidenmi erteletiyim yoksa 19 umdamı kafam karısık bana bibilgi veririmisiniz lütfen ???

    YanıtlaSil
  117. Merhaba ben 18 yasındayım Haziran'da 19 olucam.Mart ta sınava girecem Haziranda da girecem.Bu sene kazanırsam nasıl tecil ettirmem gerekiyor mu yada kazanamazsam lise diplomasıyla tecil ettirip 2018 de bir daha girebilir miyim?

    YanıtlaSil
  118. Ben askerliği üç sene diplomayla erteledim lisansla ertelemek istiyorum acaba olur mu

    YanıtlaSil
  119. LİSEYİ BİTİRDİM FAKAR ALTTAN DERSİM OLDUGU İÇİN DİPLOMA ALAMADIM SINAVI GEÇMEM LAZIM OKULLA BAĞLANTIM KESİLMEDİ EK-C2
    BELGESİ ALARAK ASKERLİĞİMİ TECİL ETTİRE BİLİRMİYİM

    YanıtlaSil
  120. İyi günler lise mezunuyum ve benim 2017 31 aralığa kadar tecilim var dükkan sahibiyim ve bir üniversite falan okumuyorum.1 veya 2 sene tecil ettirebilirim bazı arkadaslar yazmıs 3 yıl tecil edildikten sonra 2 bir tecil yapabiliyormusuş 1 2 yıl kadar.varmı böyle bir şey yoksa aralıktan sonra doğru askeremi.1995 agustos doğumluyum.

    YanıtlaSil
  121. Lise mezun uyum 1998 kıyım askerlik kağıdı gelmedi ama askerlik okumadim halde nasıl tecil ettirebilirim

    YanıtlaSil
  122. Merhaba; Liseyi bitirince direk bir üniversiteye yerleştim. Tecilimi üniversite yaptı. Üniversiteyi yarıda bırakırsam lise diploması ile 2 yıllık tecil hakkımı kullanabilir miyim ? Daha önce kullanmadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam benim de aynı durum Kasım 99 doğumluyum 2017 de liseden mezun olup direk üniversiteye yerleştim.bu sene sonu 1.sınıfın sonunda bırakıp yeniden hazırlanmak için tecil ettirmek istiyorum bir bilgi alabildin mi bir de kaç sene tecil ettirebiliyoruz 1 sene mi 2 sene mi?

      Sil
  123. Merhaba ben 24 yaşımdayım. Muayene kaçağı durumundayım aöl okumaktayım bu sene bitiyor, önümüzdeki ygs sınavını kazanıp bir üniversiteye yerleşmeyi planlıyorum ancak açık öğretim fakultesi veya normal bir üniversiteye kaydımı yaptırırken askerlik ile sorun yaşarmıyım. Askeriyeye okulu kazandığım belgelerle gitsem askerliğimi tecil ederler mi ?

    YanıtlaSil
  124. Ben lise mezunuyum üç yıl tecıl hakkım bıttı ama unıye tercıh vermeyı duşunmuyorum yanı yoklama kaçağı iken ygsye başvurabilir miyim onu soracaktım 31aralık2017 ye kadar tecılim suruyor

    YanıtlaSil
  125. e devlette 31.12.2018 e kadar tecilli olduğum yazıyor 2015 eylül ayında lise diplomamla tecil ettirmiştim 2015 te liseden mezun oldum daha üniversiteye gitmedim tıp istiyorum acaba bu sene mezuna kalsam tecil süremin geri çekilmesinden korkuyorum kalabilir miyim
    ÇOK ACİL CEVAP LÜTFEN ÖNEMLİ

    YanıtlaSil
  126. Ben 16.06.1998 yasindayim liseyi busen bitirdim uniniversteye gitmiyecegim icin askerlik erteelenirmi bide kac yasinda muagne kagdi glir

    YanıtlaSil
  127. Lise diplomam elimde ve okullla ilgim.alakam yok askerlik uzatilir mi ?
    Abi bilginiz varsa soyleyin ya

    YanıtlaSil
  128. ben 5 yıllık lise mezunuyum ertelenir mi

    YanıtlaSil
  129. Abi allah rizasi icin yardim edin bana. 9-10 aralikta mesleki acik ogretim lisesi donem sinavina girersem , 29 aralik gibi sonuclar aciklanip mezun oluyorum , lakin 31 aralik gibi askerlik tecilim sona eriyor. bu durumda 9-10 aralik sinavina girmeyip , 2. donem sinavina girsem ( şubat yada mart ) ogrencilik durumum aktif olucak ve 29 yasina kadar uzatabilicem (1997 dogumluyum) şubede bana dedilerki 31 aralikta sona eriyor,ocak ayi icin cikma belgesi getir mezun oldugunda 3 yil uzatma hakki olucak. lakin problem soyleki mezun oldugum taktirdede aktif olmuyor ogrenci durumum , budurumda mesleki acik ogretim lisesinin 29 yasina kadar tecil uzatma hakkindan yararlanamicam yani anlayacaginiz iki tarafta birbirine uygunsuz davraniyor ben ne yapmaliyim bu durumda allah rizasi icin yardim edin , yardim edendende allah binkez razi kalsin olulerine dahi rahmet etsin amin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim sana diplomayı aldığında mı 3yıl uzatma hakkın olcak dediler

      Sil
    2. kardeş sana hakkın 3yıl mı dediler

      Sil
  130. 98 doğumluyum lise mezunuyum.şuan univerite okumuyorum yinede askerlik tecil edebilir miyim ve edebilirsem nasil yaparim??? şimdiden tşk.

    YanıtlaSil
  131. 2016 lise mezunuyum dsardan ilahiyat yazilmistim ama kaydim silindi ne yapmam gerekir

    YanıtlaSil
  132. lisedeyken kaç sene erteleyebiliyorum

    YanıtlaSil
  133. Merhabalar ben 96 Doğum luyum
    Liseyi mesleki açıköğretimde okudum
    Açık öğretimde okurken 1+1 yani 2 sene toplam tecil yaptırdım ve liseyi 2017 nin ortalarında bitirdim daha henüz 1 kez ygs ye girdim 1 kez faha ygs ye kadar tecil yaptırabilir miyim acaba ?

    YanıtlaSil
  134. Ben 93 doğumluyum açık lise aralık sonu itibariyle bitti e-devlette 2 şubat 2018 e kadar askerlik işlemleri yönünden bi sakıncası yoktur yazıyor erteleme nedeni son yoklamaya tabi şimdi benim sorum ben liseden atıldıktan sonra tasdiknameyle tecil ettirdim tecil bitti fakat okul bitmediği için 2 yıl daha ekc-2 belgesi ile 1er yıl arkaya arkaya tecili uzattım şuan okul bittiği için tecil hakkım varmı bilgi alabilirmiyim teşekkürler.

    YanıtlaSil
  135. merhabalar
    ben 96 doğumluyum
    liseyi 2014 te bitirdiim şimdi herhangi bişey okumuyorum bu senenin sonunda tecilim bitiyor ben açıktan lise okursam tecil etme şansım varmıdır bilgilendirirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  136. ya ben 1999 dogumluyum kücüken kalp amalıyatı olmusum 2 yasında hayla amalıyat ızı var benı askere alırlarmı ona gore atsubaylık sınavını gecıp spora baslıcam

    YanıtlaSil
  137. Acik ogretim lisesi okurken yoklamaya çağrıldım. Acik ogretim bürosundan tecil icin belge aldim. Subat 2018de tecil ettim .31 Aralik 2018e kadar tecil edildi. Acik ogretim lisesinden mezun oldum . Suan diplomamla beraber tekrar tecil edebilirmiyim.

    YanıtlaSil
  138. Merhaba 98 dogunluyum. Subat 2018de yoklama mesaji geldi telefonuma. Acik ogretim lisesi okuduğum icin c2 belgesi istediler. Götürdüm. 31 aralik 2018e kadar tecil edildi. Temmuz ayinda mezun oldum. Lise diplomamla tekrar tecil etme hakkim varmi?

    YanıtlaSil
  139. Acik ogretim lisesi okurken yoklama mesaji geldi telefonuma. Gidip acik ogretim bürosundan c2 belgesi aldim. Subat 2018 den 31 Aralik 2018e kadar tecil edildi. Ben temmuz 2018de mezun oldum acik ogretimden. Şimdi lise diplomasi ile tekrar tecil edebilirmiyim?

    YanıtlaSil
  140. Açık öğretimden yeni mezun oldum okurken 2 kere tecil yaptırdım şu an öğrencilik durumum yok tecil yaptırma hakkım var mı??

    YanıtlaSil
  141. Bişey sorucam ama hemen cevap veriliyor mu acil cevap gerek bana

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica