En ucuz uçak bileti sorgulaması

Sponsorlu Bağlantılar


Yurtiçi ya da yurtdışı ucuz uçak bileti bulmak için çok kapsamlı araştırma yapmak lazım. Bunu yaparken de fiyat karşılaştırması yapmak gerekiyor.Fiyat karşılaştırması için ise birden fazla siteden yararlanılmalıdır. Burada en ucuz uçak biletini hangi havayolu şirketinden alacağınızı söylemem zor, çünkü şimdi indirimde olan bir havayolu şirketinin yerini bir ay sonra başka bir havayolu şirketi alabiliyor. Kısacası bu ay en uygun havayolu Pegasus olabiliyorken gelecek ay en uygun uçak bileti THY'dan(Türk Hava Yolları) alınabiliyor. Doğru zamanda baktığınızda ise Lufthansa'nın en ucuz uçak biletini size sağladığını görebilirsiniz.

Bunlar dönem dönem değiştiği için siz ne zaman bilet alacaksanız o zaman fiyat karşılaştırması yapan sitelerden faydalanın. En ucuz uçak firması araştırması yaparken şunlara dikkat etmenizi öneririz;

Nereden nereye gideceğinizi, kaç kişi gideceğinizi, gidiş-dönüş tarihini vs.. yazdıktan sonra aramaya başlayın. Çıkan seçeneklerde size en uygun olan havayolu firması uçuşuna ait bilgileri görüntülerken dikkat edin. Çünkü bazı uçuşlar aktarmalı olduklarından epey ucuz olabiliyor. Aktarmalı olduğuna dair bilgileri görebilirsiniz ekrandan. Aktarmalı uçuşlara örnek veriyorum. Mesela İzmir'den Almanya'ya gideceksiniz. Aktarmalı uçuşsa eğer önce İzmir'den İstanbul'a uçuş yapabilir. İstanbul'da havaalanında birkaç saat bekler (bazen 10 saati bulabilir). Ardından Almanya'ya uçuş gerçekleştirilir. Verdiğim örnek gerçek değildir, sadece fikir vermesi açısından. Dolayısıyla aktarmalı uçuşlar ucuzdur. Eğer havaalanında uzun süre bekleyebilirim diyorsanız aktarmalı uçuşlara göz atın.

En ucuz uçak bileti sorgulamasında karşınıza gelen uçuşlara bu nedenle dikkat etmenizi öneririz. Diğer bir tavsiyemizse biletleri uçuştan ortalama 1-2 ay öncesinden alın. Eğer zamanınız varsa çok daha öncesinden de alabilirsiniz. Bazen kampanyalara denk gelebiliyorsunuz ya da kampanya olmazsa dahi erken alınan biletler genellikle ucuzdur. Uçuş zamanı yaklaştıkça bilet fiyatları artar. Ucuz uçak bileti bulabilmek için diğer bir tavsiyemizse birçok karşılaştırmalı ucuz uçak bileti sorgulaması yapan sitelerden faydalanmanız. Bu sayede tek tek sitelere girip zaman kaybetmemiş olursunuz. İyi yolculuklar.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica