Genel seçimler ne zaman?

Sponsorlu Bağlantılar

Genel seçimler kaç yılda bir yapılır? Genel seçimler 4 yılda bir yapılır. En son genel seçim 2011 yılında yapılmıştı. 2011 seçimlerinde bildiğiniz gibi yine Ak parti kazanmıştı. Ak parti ilk olarak 2002 yılında iktidara gelmiş ve 365 milletvekili ile meclise girmişti. Sonraki seçimlerde yani 2007 yılında ise Ak parti yine iktidar olmuş fakat bu sefer milletvekili sayısı 341'e düşmüştü. Son olarak 2011 genel seçimlerinde Ak parti üst üste üçüncü kez seçimi kazanmış fakat milletvekili sayısında düşüşe devam etmiş, 327 milletvekili ile girmişti meclise.

Biliyorsunuz bu yıl bir seçim var, fakat genel değil yerel seçim. Yani meclisi etkilemeyecek bir seçim bu. Başlıkta da belirtilen genel seçim zamanı ise bundan 2 yıl sonra. Yani genel seçimler ne zaman olacak sorusunun cevabı 2015'tir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica