Asgari ücret ne kadar 2013

Sponsorlu Bağlantılar

Geçim, insan var olduğu günden beri daima insanı meşgul eden bir konu olmuştur. Yeme, içme, barınma, sağlık vs.. gibi en temel haklar insanların bulunduğu ülkelere göre farklı değerler kazanıyor. Bizim ülkemiz de bu kavramlara bir değer biçiyor. Bakalım o değerler nelermiş.

2012'nin sonlarına doğru açıklanan asgari ücret miktarlarını yazacağız. Asgari ücret, her yıl olduğu gibi bu yıl da bekleneni karşılamadı. Asgari ücretle çalışan milyonlarca işçi asgari ücrete iyi bir zam beklerken yine istediğini alamadı, yine geçim derdiyle baş başa kaldı. Açıklanan asgari ücret oranlarına göre 2013 yılının ilk 6 ayı boyunca 773,01 tl, yılın ikinci 6 ayında ise 803,68 tl olarak net asgari ücret uygulanacak. 16 yaşından küçükler için yılın ilk 6 ayı 673,28 tl, ikinci 6 ay içinse 700,73 tl net asgari ücret uygun görüldü.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica