Birkaç birçok her şey gibi kelimelerin doğru yazımı

Sponsorlu Bağlantılar

Günlük hayatta sıkça kullandığımız kelimeleri yazıya aktardığımızda bazı sorunlar çıkmaktadır. Bunun başlıca nedeni imla kurallarına ve kelimelerin doğru yazımlarını yeterince hakim olamayışımızdır. En çok yaptığımız yanlış dahi anlamındaki -de,-da eklerini kelimelere bitişik yazmamızdır. -de, -da eklerini başka bir konuda işleyeceğiz, bu konuda birkaç ve birçok gibi sözcüklerin doğru yazılışı nasıldır, bu kelimeler nasıl yazılır sorularına cevap arayacağız.

Birçok, birkaç, hiçbir gibi kelimeler bitişik yazılır. Bunlara "şey" sözcüğü getirilirse "şey" ayrı yazılır. Mesela "birçok şey, birkaç şey, hiçbir şey" gibi. 

Ayrıca "herşey nasıl yazılır" cümlesindeki "herşey" yanlış yazılıştır. Doğru yazımı "her şey"dir. 

Yukarıdaki sözcükler buzdağının görünen yüzüdür. Bunlar sadece birkaç örnektir. Bunlar dışında yanlış yazılan birçok kelime vardır. Tabii her şeyi yazmamız da mümkün değildir. Sizler sordukça konuları yeniden güncelleyeceğiz. 

Sponsorlu Bağlantılar

3 yorum:

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica