Skype nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Microsoft skype'ı satın almasının ardından geçtiğimiz günlerde yıllarca kullandığımız MSN Messenger'ı kullanımdan kaldıracağını haber vermişti. Bunun üzerine milyonlarca msn kullanıcısı "Msn hesaplarımıza ne olacak" diye sormuştu. Tabi bunun da önlemiş alınmış ve microsoft daha önceden yaptığı açıklamada Msn hesaplarının skype'ta aynen kullanılabileceğini söylemişti. Msn sayfasında skype indirme linki veren microsoft, msn kullanıcılarının hesaplarının kapanmayacağını, aynı adres ve şifreyle skype'a giriş yapabileceklerini söylemişti. Kısacası msn programı artık tarihe karışıyor ve msn mailimiz ve msn şifremizle skype'a giriş yapabileceğiz.

Peki msn listemize ne olacak? Msn listemizi skype'a geçirebilir miyiz? Bu soruların cevabı zaten yukarıda. Yani evet msn hesabınızdaki kişiler aynen skype'a aktarılır. Eğer onlar da skype'a geçiş yaparlarsa eskisi gibi iletişimde bulunabilirsiniz. Skype'a geçiş nasıldır öğrenmek için tıklayınız.

Peki Skype'a alışabilecek miyiz? Skype'ı nasıl kullanacağız? 

Msn messenger programları 8 Nisan'dan itibaren işlevsiz hale gelecek ve milyonlarca kullanıcı skype'a şimdiden alışmak için skype'ı indiriyor, kullanımına alışmaya çalışıyor. Skype'ın nasıl kullanıldığına kısaca değinelim. Öncelikle yukarıda verdiğim linkten msn'den skype'a geçişin nasıl olduğunu öğrenin. O adımı hallettikten sonra artık skype'a girmeye hazırsınız. Skype'a şifrenizle giriş yaptıktan sonra karşınıza skype ana ekranı gelecek.Solda kişi listesini görüyoruz, burada yeşil simge içerisinde onay işareti olanlar (çevrimiçi uygun), sarı renk içerisinde beyaz çizginin göründüğü (uzakta) ve kırmızı renk içerisinde beyaz çizginin bulunduğu (rahatsız etmeyin) simgeler kişinin çevrimiçi olduğunu gösterir, yani hesabı açıktır. Onlarla anlık iletişim kurabilirsiniz. Bunun dışında kalanlar ise kenarları yeşil bir baloncuğun içinin beyaz olduğu simgeler kişinin çevrimdışı olduğunu gösterir, kişinin kendi isteğiyle de çevrimdışı göstermiş olduğunu unutmayın.

Çevrimiçi bir kişinin ismine tıkladığınız anda konuşma penceresi gelir. Bu pencereden yazışabilir, görüntülü konuşma yapabilir, birbirinize dosya gönderip alabileceğiniz gibi ekranınızı paylaşabilirsiniz de. Konuşma penceresinde "Mesajları göster dün, 7 gün, 30 gün, 3 ay" seçeneklerinden birini seçerek geçmiş konuşmalarınızı görüntüleyebilirsiniz. Dilerseniz bu konuşmaların kaydedilmemesi için gerekli ayarı da yapabilirsiniz. Çeşitli ayarlamaları yapmak içinse üst menüde bulunan "araçlar" a sonra da "seçenekler"e tıklayıp birçok ayar yapmanız mümkündür.

Skype'ta msn'de kullandığımız bir çok özellik mevcut. Engelleme, kişi ekleme, kişi silme, görüntülü konuşma ve daha birçok özellik skype'ta kullanılabiliyor. Skype nasıl kullanılır ve skype ile ilgili merak ettiğiniz konuları ayrı başlıklarda değerlendirdik. Skype kullanımı ile ilgili tüm başlıklara ulaşmak için buradan devam edebilirsiniz. Skype Konuları.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica