Binalara risk değerlendirme zorunluluğu

Sponsorlu Bağlantılar

Ocak 2013 yılında yürürlüğe giren yasaya göre apartmanların ve işyerlerinin risk değerlendirme raporu olmak zorunda. Her binanın yöneticileri veya konut sakinlerince oluşturulacak olan bu raporda asansör güvenliği, elektikle ilgili durum ve kazan dairesinin güvenliği vs.. ile ilgili rapor düzenlenmesi gerekiyor.

Çoğu kişinin haberinin olmadığı bu yasayla birlikte artık binalar denetlenecek. Risk değerlendirmesi yapmayanlara ise ilk ay için 3.234 lira, sonraki aylar için ise 4.851 lira para cezası kesilecek. Göz korkutan bu cezalarla karşı karşıya kalmamak için birçok apartman yöneticisi kolları sıvamış durumda. Gazeteler aracılığıyla haberimiz olan bu yasanın tüm binaları kapsadığı söylenmekte. Önümüzdeki günlerde bu durumdan kimsenin canı yanmaması için ilgili yerlere müracaat etmek yerinde olacaktır. Olası bir denetimde risk değerlendirme raporu olmayan binalara yukarda belirtilen cezaların kesileceği söylenmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. SAÇMALIĞIN DANİSKASI YİNE VATANDAŞ ÜZERİNDEN RANT YARATIP BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKECEKLER

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica