Facebookta eski gönderileri görme veya silme

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook zaman tüneline geçtikten sonra eski paylaşımları görmekte sıkıntılar yaşar hale geldik. Şöyle 10 gönderi geriye gittiğimizde sadece en çok beğenilenleri görüyoruz, diğerlerini göremiyoruz. Gerek bizim gerekse başkalarının eski gönderilerine ulaşmanın yolu paylaşımlara ulaşılacak kişinin duvarındayken sağdaki 2013,2012, 2011... li kısmı kullanmaktır. Bunlardan örneğin 2011'e tıkladığımızda kişinin o zamanlara ait gönderileri varsa eğer kısıtlı görünecektir, sadece çok beğenilenler çıkacaktır karşınıza. Bu gönderilerin arasında ise "29 Eylül - 30 arasındaki diğer gönderiler" gibi bir seçenek göreceksiniz. Tıkladığınızda o aralıktaki tüm gönderileri izlemeniz mümkündür. Bunu kendi duvarınızda da başkalarının duvarında da yapabilirsiniz. Bir de zaman şimdiye kadar beğendiğiniz, yorum yaptığınız, paylaştığınız ne varsa hepsini görebileceğiniz hareketler dökümüne ulaşmanın yolunu belirtelim. Sağdan hesap ayarlarına, oradan da gizlilik'i tıklıyoruz. Yani https://www.facebook.com/settings?tab=privacy kısmına geliyoruz. "Paylaştıklarımı kimler görebilir"in karşısında "hareketler dökümünü kullan"ı göreceksiniz.



Tıkladığınızda şimdiye dek facebooktaki tüm aktivitelerinizi görebilirsiniz. Sağdaki tarihleri kullanarak belli bir tarihte yaptıklarınızı, paylaştıklarınızı görmeniz mümkün.

Facebookta eski gönderileri silme olayını da buradan tek tek yapabilirsiniz. Beğendiklerinizden vazgeçmeniz de mümkün. Facebookta eski paylaşımları toplu olarak silmek programsız mümkün değil şimdilik. Sadece eski gönderileri sınırlama yani saklama var. Bazı uygulamalarla gönderileri toplu silmenin mümkün olduğu söyleniyor fakat bu uygulamaların güvenilirliği tartışılır. Facebook tüm gönderileri toplu olarak silmeyi kolaylaştıracak bir seçenek sunana dek tek tek elle silmeyi veya geçmiş gönderileri sınırlandırmayı tavsiye ederiz. Gönderilerin sağında bulunan silik şekle tıklayarak gönderi silinebilir.

Güncelleme:




Hareketler dökümü artık profil sayfanızda üç nokta simgesine tıklandığında görüntülenebiliyor. Dökümde neler paylaştığınız, nereye katıldığınız, ne yorum yaptğınız, neleri beğendiniz hepsi görüntüleniyor. Bu sayede geçmiş paylaşımları görme hem de silme olanağına kavuşacaksınız. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica