İnternetten vergi borcu sorgulama

Sponsorlu Bağlantılar

Vergi mükelleflerini yakından ilgilendiren bir konudur vergi borcu konusu. Vergi mükellefi bir yandan işlerini rayına oturtmaya çalışırken, diğer yandan vergi işleriyle uğraşır. Tabi her zaman vergi dairesine gidip borç sorgulaması yapamaz. Bu konuda internet imdadımıza yetişiyor yine. İnternetten vergi borcu sorgulaması yapılabilmektedir. Hem e-devlet sisteminden hem de internet vergi dairesi sisteminden vergi borçlarına ulaşmak mümkün. E-devlet sistemi vergi borç sorgulama sayfası için burayı internet vergi dairesi borç sorgulama sayfası içinse burayı kullanacağız .
E-devlet sistemine giriş yaptığımızda başka hiçbir bilgi girmeden vergi borçlarımızı görüntüleyebiliriz. İnternet vergi dairesi sistemine girişte ise t.c kimlik no, nüfus cüzdanı üzerinde yazan seri no, anne kızlık soyadı veya aileden birinin t.c kimlik no bilgisiyle vergi borçlarını öğrenebilmek mümkündür.

Vergi borçlarına gecikme faizi uygulanmaktadır. Bazı dönemlerde gecikme faizleri affoluyor. Yakın dönemde bu durum yine gerçekleşti fakat her zaman olacağı anlamına gelmez. Bu nedenden vergi borçlarınızı sık sık takip edip son ödeme tarihini geçirmemeniz gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica