Ekşi sözlüğe nasıl üye olunur?

Sponsorlu Bağlantılar

Binlerce kullanıcısı ve yüzbinlerce ziyaretçisi olan ekşi sözlüğe herkes üye kaydı yapabilir. Ssg nickli Sedat Kapanoğlu tarafından 1999 yılında henüz internette pek fazla kaynağın olmadığı bir zamanda açılan ve zamanla büyüyen, birçok webmasterın ilham kaynağı olan ekşi sözlükte milyonlarca entry (başlık) bulunuyor. Herhangi bir konuda çok farklı düşünen insanların yorumlarıyla büyüyen ve gündeme ilişkin en güncel başlıkların bulunduğu ekşi sözlüğe üye olmayı anlatalım. Öncelikle dediğimiz gibi ekşi sözlüğe herkes üye kaydı yapabilir. Fakat herkesin üyeliği kabul edilmez. Üyelik yazılan entrylere göre değerlendilir ve uygun görülürse kişi yazar, uygun değilse kaydı silinir.

Ekşi sözlüğe kayıt olmak için buraya girin. "ekşi sözlük kullanıcı sözleşmesini okudum ve kabul ediyorum" kutucuğunu işaretleyin ve bilgileri doldurun. "nick" yerine uygun bir nick yazıp alta geçtiğinizde "bu nick kullanılamaz maalesef" yazarsa içinde Türkçe karakter geçmeyen yeni bir nick yazmayı deneyin. E-mail, doğum tarihi, cinsiyet gibi bilgilerden sonra ekşi sözlükte kullanmak istediğiniz şifreyi ve şifrenin tekrarını yazdıktan sonra "kayıt ol işte böyle" butonuna tıklayın ve e-mail adresinize gidip ekşi sözlük üyeliğinizi onaylayın.



E-mail adresinize gelen bağlantıya tıklayıp giriş yaptıktan sonra herhangi bir başlığa gidip "çaylak" olarak entry yazabilirsiniz. Yazacağınız ilk 10 entry yazarlığınızın onaylanması için oldukça önemli olduğundan olabildiğince tanım içermeli ve ekşi sözlük formatına uygun olmalıdır. 10 entry yazdıktan sonra üyeliğiniz değerlendirilmeye alınır ve bu değerlendirilmeyi anasayfadayken üstte "ben" menüsüne tıklayarak görebilirsiniz. "bugün çaylak onay listesinde 10511. sıradasınız." gibi bir yazı göreceksiniz. Bu her gün değişen bir sıralamadır. Ekşi sözlük kayıt olma sürecinin en zor bölümü bura olsa gerek, bu noktadan sonra bir şey yapmanız gerekmez ve çaylaklıktan kurtulup yazar olmayı beklemeniz gerekir. Bu aylarca sürebilen bir işlemdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica