Reçete numaramı nasıl öğrenebilirim?

Sponsorlu Bağlantılar

Bildiğiniz gibi, doktor muayenesi sonrasına ilaç yazıldığında, ilacımızı kimliğimizle birlikte alabileceğimiz bir numara verilir bize. Bu numara, reçete numarası ismi verilen, rakam ve harflerden oluşan bir şifredir. Eczacı kimliğimizle sisteme girer ve reçete numarasıyla reçetemize ulaşıp gerekli ilaçları verir bizlere. Peki doktordan reçete numarasını alamadık ya da kaybettiysek ne yapmalıyız? Bu durumda yapılacak en iyi şey e-Nabız sistemine giriş yapmak ve sol menülerden"reçetelerim"i seçmek olacaktır. Burada hangi tarihte hangi doktordan reçete aldığımız bilgisi görüntülenecektir.




Bize yarayan hangisiyse, reçete numarası kısmının altında "reçete numarası" bilgisine ulaşabiliriz. Ayrıca o reçetenin karşısında yer alan detayı gör kısmına tıklayarak, ilacın ismini, barkod numarasını ve kullanım şeklini görebiliriz. Buradaki reçete numarasını eczacınıza bildirerek, gerekli ilacı temin edebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica