WhatsApp Web bilgisayar kullanımı nasıl olur?

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp'ı bilgisayarınızdan kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bilgisayara herhangi bir program kurmadan, WhatsApp Web sitesi üzerinden bunu gerçekleştirebilirsiniz. Tıpkı eski günlerde olduğu gibi, Msn Messsenger kullanıyor gibi bilgisayarınızın başından, WhatsApp konuşmalarınızı yönetebilirsiniz.

WhatApp'ı bilgisayarınızdan kullanmak için öncelikle buraya, yani Whatsapp Web sitesine girmeniz gerekmektedir. Sitemiz bu sayfada açık bir şekildeyken, biz WhatsApp uygulamamızın whatsapp web seçeneğine tıklayacağız. Çeşitli telefon ve işletim sistemleri için WhatsApp Web'e giden yol şöyledir:
Android(Samsung  ve diğer telefonlar): WhatsApp > Menü > WhatsApp Web
iOS (iPhone): WhatsApp>Ayarlar>WhatsApp Web
Windows Phone: WhatsApp>Menü>WhatsApp Web
BlackBberry 10:WhatsApp>Ekranı yukarıdan aşağıya doğru kaydırmak>WhatsApp Web


Telefonlarınızın WhatsApp Web'e menüsüne girdikten sonra, + simgesine tıklayın ve açılan kamera ile az önce girmiş olduğunuz WhatsApp Web sitesindeki QR kodunu okutun. Okuma işlemi başarısız olursa, telefonu biraz daha geriden tutarak okutabilirsiniz. Cihazınız, ekrandaki kodu okumayı başardığında, WhatsApp Web sitesinde otomatik olarak oturumunuz başlayacaktır.



Oldukça hoş bir ekranla baş başa kalacağız. Sürekli bilgisayarla işi olanlar ve telefona bakamayanlar için oldukça güzel bir uygulama. Kullanım ise oldukça basittir. Telefonunuzda WhatsApp'ı nasıl kullanıyorsanız, Web'de de aynı şekilde kullanabilirsiniz. Birbirinize dosyalar gönderebilir, profil fotoğrafı ve durum güncellemesi ayarı yapabilir, hatta her gelen mesajda sizi rahatsız ettiğini düşündüğünüz sesi kapatabilirsiniz de.

WhatsApp Web'de online olmayı sürdürmeniz için, telefonunuzun internet erişimini kesmemeniz gerekir. Şayet telefonunuzun bağlantısını keserseniz, otomatik olarak WhatsApp Web'den de düşersiniz. Ayrıca, WhatsApp Web'den çıkarken, "çıkış" yapmayı unutmayınız.

Whatsapp Web ile ilgili küçük bir değişiklik bulunmaktadır, aşağıdaki görsel örneklerine bakabilirsiniz.





 


Görüldüğü üzere whatsapp web menüsüne girildiğinde cihaz bağla seçeneği çıkıyor karşımıza, buna tıklıyoruz ve Whatsapp'ın yeni güncellemesi sebebiyle "parmak izinizi tarayın" ya da "desen kullanın" seçeneklerinden biriyle ilerliyoruz. Desen telefonunuzun ekranı kapandığında açmak için parmağınızla çizgiğiniz harekettir. Bunu da yaptıktan sonra web tarayıcıdan açtığımız web whatsapp sayfasındaki karekodu okuttuğumuzda girişimiz sağlanacaktır. 

Whatsapp Web'de bir kişinin durumuna bakabilirsiniz ama kendi durumunuzu silemez, ekleme yapamaz, paylaşımda bulunamazsınız. 

Bu simgeyi en üstte gördüğünüzde tıklayıp Whatsapp durumu paylaşanları izleyebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica