Yurtdışından getirilen telefonlar nasıl açılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Bildiğiniz gibi, yurtdışından gelen telefonların kaydedilmesi zorunluluğu var artık. Bu telefonlar, ister Almanya, ister Abd'den gelmiş olsun, bir süre sonra kaydedilmediklerinde kullanıma (hat kullanımı) kapatılırlar. Bu durumla karşı karşıya gelmemek için, imei kaydetme işlemini yapmak gerekir. Yurtdışından gelen telefonları kaydetmenin iki yöntemi var:
Birinncisi, yasal olan yöntem, yani harcı yatırıp kayıt işlemini yapmak. Diğer yöntem ise, "telefon kırdırmak" olarak tabir edilen illegal yöntemdir. Tabii ki biz illegal yöntemi tasvip etmiyor ve birinci yöntem olaran imei kaydetme işleminin anlatımına başlıyoruz. Yurtdışından gelen telefonları yasal olarak açtırmak için şunlara ihtiyacınız var:

E-devlet şifresi, Yakın zamanda Türkiye'ye giriş yapmış bir pasaport (bu siz ya da bir başkası olabilir) ve telefon harcı.  Türkiye'ye giriş yapmış olan pasaportun 120 günü geçmemiş olması gerekiyor ayrıca.


* Öncelikle, telefonunuzun  imei numarasını öğrenmeniz gerekmektedir. Bunun için de telefonunuzdan *#06# tuşlayınız. Kısa süreli bir sorgulama sonrasında cihazınızın imei numarası ekranınızda görüntülenecektir.

* Şimdi ise, cihazınız için harç yatırmanız gerekiyor. Bunun için vergi dairesine gidebileceğiniz gibi, çok daha pratik şekilde internet vergi dairesi sistemini kullanarak, banka bilgilerinizle gayet pratik bir şekilde harcınızı yatırabilirsiniz. Buradan da görebileceğiniz gibi, Tc no, ad soyad, imei no bilgilerini girmeniz gerekmektedir. 2016 yurtdışı telefon harcı ekranda da gördüğünüz gibi, an itibarıyla 138.80 tl'dir. (20.06.2016)


* Ödeme işleminizi tamamladığınızda, "imei numaranız" adına para yatırmış oluyorsunuz. Şimdi ise sıra E-Devlet'e girmekte. Eğer daha önce e-Devlet şifresi almadıysanız, buradan e devlet şifresinin nasıl alındığıyla ilgili bilgiyi sağlayabilirsiniz. E-devlet'e giriş yaptıktan sonra, arama bölümüne imei kaydet yazıyoruz. Şayet çıkmazsa, direkt buradan girebilirsiniz. Açılan ekranda bilgilendirmeyi okuduktan sonra devam et deyiniz. Buradaki alanları, uygun bilgilerle doldurunuz. Burada mutlaka dikkat edilmesi gereken husus, imei no kısmına "doğru imei" numarasının yazılması gerekliliğidir. Şayet yanlış bir imei numarası yazarsanız, onayladıktan sonra işlemi geri alamazsınız . Bu yüzden imei numaranızı doğru bir şekilde girin, varsa cihazınızın ikinci ve üçüncü imei numarasını da belirtilen bölüme yazın. Çoğu telefonda tek imei numarası olduğundan, ilk bölüme imei numarasını yazmanız yeterlidir. Yurtda giriş yapılan belge türünde ise, size uygun bilgiyi işaretleyin. Şu an Türkiye'de yaygın olan belge türü T.C pasaportu ve pasaport türü ise "yeni tip çipli e-pasaport"tur. Tabii siz, size uygun seçeneği işaretleyeceksiniz. Ardından pasaport no yazılması gerekiyor, ki bu yeni tip çipli e-pasaportlarda her sayfada bulunan ve genellikle "U" ile başlayan numaradır. Harften sonra ise, boşluktan sonra 8 rakam vardır. Tüm bunları, 9 hane şeklinde, bitişik bir şekilde pasaport no bölümüne yazın. Yurtda giriş tarihi ise kesinlikle doğru bir şekilde, pasaporta işlenmiş damga tarihi dikkate alınarak girilmelidir. Sonrasında ise Devam et ve onayla diyerek imei kaydetme işlemini sonlandırabilirsiniz. Zaman zaman sistem arıza vermekte ve daha sonra tekrar denenmesi gerektiği bilgisi ekranda görünmekte. Bu durumda, uygun bir vakitte sistem tekrardan yoklanır.

* Cihazınızı kaydettiğinize dair ekranda bir onaylama göreceksiniz. Daha sonra, cihazım gerçekten kaydoldu mu? diye kuşkuya düşer ve içinizi rahatlatmak isterseniz, imei sorgulama menüsüne girerek, imei numaranızı girebilir ve cihazınızın kayıt durumunu görüntüleyebilirsiniz.


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica