Uygulama kilidine ayarlar/gizlilik ve güvenlik sıralamasını takip ederek "güvenlik" başlığı altında ulaşabilirsiniz.
Uygulama kilidine dokunuyoruz. "uygulama kilidi" karşısında ayarı aktif ediyoruz. Bizden bir parola istenmektedir. 4 haneli sayılardan oluşan parola giriyoruz. Bu parola Telegram uygulamasının kilidini açmak için kullanacağınız parola olacak, bu yüzden hatırlayacağınız, akılda kalıcı bir seçim yapmaya özen gösteriniz. Parolamızı tekrar giriyoruz ve uygulama kilidimiz oluşuyor. Parolayı değiştir diyerek uygulama kilidimizi değiştirebiliriz.
Kilidi parmak izi ile aç seçeneği aktifse eğer, parmak iziyle de uygulamaya giriş yapabiliriz. Otomatik kilit, uygulamanın ne kadar süre sonra kilitleneceğini ayarlar. Otomatik kilit bölümünü ayarlasanız da ayarlamasanız da bundan böyle Telegram'ın üst bölümünde kilit simgesi görünecektir.
Telegram uygulamasını kapatırken kilit simgesine tıklayarak, otomatik kilit süresini beklemeye gerek kalmadan uygulama kilidini aktif etmiş olursunuz.
Yukarıda yaptığımız işlemler iki faktörlü doğrulama ayarı değildir. Sadece uygulamaya şifre koymak içindir.
Uygulama kilidi nasıl kaldırılır?
Ayarlar/gizlilik ve güvenlik sıralamasını takip edip uygulama kilidi yazısını bulup tıklayın, şifre istenecektir, şifreyi girdikten sonra "uygulama kilidi"nin aktifliğini sola doğru kaydırarak uygulama kilidinizi kaldırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.