Borsalarda ve altın, döviz konularında sıkça duyduğumuz terimler var. Yakın zamana kadar çok yerde görmezdik bunları, ama kripto paraların günden güne popüler olması sebebiyle birçok yerde görür olduk. hisse, döviz ve kripto borsalarında yapılan yorumların ve hatta tavsiyelerin sonunda ytd ibaresini görüyoruz. Ytd nedir, neyin kısaltması derseniz, yatırım tavsiyesi değildir kısaltmasıdır. İyi de, şahıs o kadar yazmış etmiş, coin yükselecek diyor, fırsatı kaçırmayın diyor adeta, daha neyin tavsiye değildir'i bu diyeceksiniz. Bu görüş doğru olmasına doğru ama yasal açıdan bu ibareyi kullanmak gerekebiliyor. Bazı hukukçulara göre biri bir yatırım yaparken bu yorumlara bakarsa ve yatırım sonucunda zarar ederse, bu yorumu yapan kişilere dava açabilir. Bu sebepten "yatırım tavsiyesi değildir" anlamına gelen ytd kısaltmasının kullanılması uygun görülüyor. Yine de bu ifadenin bağlayıcılığını uzman hukukçulardan sormak gerekebilir. Spekülasyonlara sebep olmamak adına ve yanlış yönlendirme yapmamak adına ytd ibaresinin kullanılması önerilmektedir. Detaylı bilgi için "yatırım tavsiyesi verme suçu" konusunu araştırabilirsiniz.
Peki Fomo nedir? Neyin kısaltması?
Yine kripto paralarda sıkça duyduğumuz bir sözcük oldu bu. Genellikle "fomoya kapılmak" olarak kullanılmaktadır. İngilizce "Fear Of Missing Out" sözcüğünün kısaltması olan fomo, kayıp korkusu, kaçırma korkusu gibi bir anlama gelmektedir. Daha açıklayıcı olması açısından: Fırsatı kaçırma korkusu diyebiliriz. Mesela trend olan bir coin vardır, sürekli yükseliyordur, hiçbir teknik analize başvurmadan fırsatı kaçırmamak için bu coine girerseniz fomoya kapıldığınız söylenir. Fomoya kapılanların duygusal davrandığı için genellikle kaybettiği yorumlanmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.