Kargoya verilen ürün geri alınır mı? Kargoya verildikten sonra adres değişikliği yapılabilir mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Bir satış yaptınız ya da başka bir nedenden birine kargo gönderdiniz ama sonradan vazgeçtiniz, ne yapmanız gerekir? Ya da yanlış adres yazdığınızı fark ettiniz ve değiştirmek istiyorsunuz, izlenecek yol ne olmalıdır?

Gerek kargoyu geri almak gerekse adres bilgilerini değiştirmek için yapılması gereken "talimat" vermektir. Eğer kargonuz hâlâ şubedeyse ve daha yola çıkmamışsa şubeye gidip gerekli prosedürleri izleyerek kargonuzu geri alabilirsiniz. Bu aşamada size talimat belgesi imzalatılır ve bunun için cüzi miktarda talimat ücreti istenebilir. Sonra sisteme "müşteri tarafından geri istendi" "talimat verildi" şeklinde bilgi düşülür ve işlemler sonrası kargonuz size teslim edilir. 

Eğer çoktan yola çıkmış kargonuzu geri istiyorsanız yine o kargo firmasının herhangi bir şubesine gidip talimat verebilirsiniz. Talimat verme genellikle ücretlidir. Kargo firmasının görevi gönderdiğiniz kargoyu alıcıya ulaştırmaktır. Fakat bunu size geri vermek için sisteme talimat geçilmesi gerekir. Dağıtıcı kargoyu alıcıya ulaştırmak üzere dağıtıma çıkarmadığı sürece talimat ile o kargoyu geri çağırmak mümkünüdür.

Kargo yollandıktan sonra adres değişikliği yapmak istiyorsanız eğer yine yapacağınız işlem "talimat vermektir." Muhtemelen ücret ödeyeceğiniz bu hizmet sayesinde kargonuz henüz dağıtıma çıkmadığı sürece sisteme talimat bilgisi iletilir ve adres değişikliği işlenir. Böylelikle belirttiğiniz adresi gösteren etiket bastırılıp kargoya yapıştırılır ve ilgili adrese gider. 

Adres değişikliği talimatı yetkisi gönderen kişidedir. Mesela bir alışveriş sitesinden sipariş verdiyseniz ya da biri size kargo gönderiyorsa adres değişikliğini o kişiler yapabilir, yani gönderen taraf. Bu aşamada size düşen göndericiye derhal ulaşmak ve bu değişikliği bildirmektir. Kargoyu gönderen sizseniz eğer adres değişikliği yetkisi sizdedir.

Ptt ya da diğer kargo firmalarından hangisinde yaptıysanız bu işlemleri, o kargo firmasının sitesinden, müşteri hizmetlerinden de bilgi alabilirsiniz. Özetlemek gerekirse kargoyu geri almak da adres vs. değişikliği yapmak da "talimat vermekle" mümkündür ve bu hizmet genellikle ücretlidir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica