Kumbara mı kumpara mı? Sözcüğün doğru yazımı

Sponsorlu Bağlantılar

Pek tartışılan bir sözcük olmasa da bu sözcük bazen yanlış yazılıyor. Sebebi belki de "kumpara" sözcüğünün içinde geçen "para" sözcüğüdür. Kumpara yanlış yazım olarak kabul edilmektedir. Sözcüğün doğru yazımı TDK'ya göre kumbara şeklindedir.

İçine genellikle bozuk para atılan kutulara, kaplara kumbara denmektedir. Bu kumbaralara en çok madeni para atılmaktadır. Küçüklüğümüzün hatıralarından olan kumbara, para biriktirme alışkanlığını aşılayan araçlardan biridir. Bu kumbaralara genellikle anne-babalarımız ya da diğer aile büyüklerimiz küçük paralar atarlardı ve zamanı gelince kumbara açılır, ihtiyaçlar için harcanırdı. Tabii açılmasına sabredemediğimiz ve kutuyu çeşitli yöntemlerle açtığımız da olurdu. Örneğin kumbarayı ters çevirip içinden parayı çekip almaya çalışmak sık rastlanan bir davranıştır.

Şimdilerde kumbaralar daha çeşitli ve daha fonksiyonludur. Fakat kullanım amacı olarak aynıdır. İhtiyaç fazlası paralar o kutuya atılır ve zamanı gelince o birikimden faydalanılır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica