Sayfalar

WhatsApp gruptan çıkma nasıl yapılır? Gruptan ayrılınca ne olur?

Sponsorlu Bağlantılar

Bugün WhatsApp gruplarından çıkma ve bununla ilgili konuları işleyeceğiz. Ayrıca gruptan çıkarılıp çıkarılmadığını anlamak mümkün mü konusunu da irdeleyeceğiz. 

İsteğinizle ya da isteğiniz dışında eklendiğiniz bir gruptan ayrılabilirsiniz. 


Android ve web whatsapp'ta gruptayken sağ üstte üç nokta simgesi bulunur. Buna tıklandığında gruptan çık seçeneği görünür. Bu sayede istediğiniz gruptan ayrılabilirsiniz. Bundan sonra beni kimse hiçbir gruba eklemesin ya da seçtiğim kişiler eklesin derseniz WhatsApp grup engelleme konusuna göz atabilirsiniz. 

WhatsApp grubundan gizlice ayrılma mümkün mü?

Hayır. Siz gruptan ayrıldığınızda ya da WhatsApp hesabınızı sildiğinizde gruptan ayrıldı şeklinde görünür. Yani gruptan ayrıldı yazısını silemezsiniz.

WhatsApp silince gruptan çıkılıyor mu?

WhatsApp uygulamasını silerseniz hesabınızı herkes görmeye devam eder, hâlâ oradaymışsınız gibi insanlar yazmaya devam ederler. Fakat Whatsapp hesabınızı silerseniz o zaman gruplardan da çıktığınız yazar. 

WhatsApp grubundan ayrılınca bildirim gider mi?

Hayır bildirim gitmez, kullanıcılar yazılanlara bakınca "x kişi ayrıldı" olarak görürler sadece. 

WhatsApp grubundan çıkınca mesajlar silinir mi?

Gruptan çıktığınız andan itibaren yazılan hiçbir mesajı görmezsiniz. Fakat çıkış yaptığınız ana kadar yazılan her şey siz silmediğiniz sürece uygulamada kalmaya devam eder. Dolayısıyla çıkış yaptığınız zamanın öncesi olduğu gibi kalır, çıkış yaptığınız zamanın sonrasını ve sizin hakkınızda yazılanları da göremezsiniz. Whatsapp gruptan ayrıldıktan sonra mesajları görme şansınız yoktur. Dolayısıyla gruptan çıkınca da mesaj gelmez. 

Whatsapp grubunda engellendiğimi nasıl anlarım?

Biri bizi gruptan çıkardı ve grubu sildiğini söyledi, bunu nasıl anlarız? Engellemiş olabilir mi? Ne yazık ki bunu anlamanın tek yolu gruptaki kişilerle iletişime geçmek olacak. WhatsApp'ta grup silinince öncesinde kişiler çıkarılıyor. " x sizi çıkardı" şeklinde görürsünüz. Dolayısıyla sizi gruptan çıkaran daha sonra grubu sildi mi yoksa sadece sizi mi çıkardı bunu tek başına anlayamazsınız. Ancak grubun diğer üyelerine ulaşarak bunu öğrenebilirsiniz. 

Biri sizi çıkardığında "bu gruba mesaj gönderemezsiniz çünkü artık bir katılımcı değilsiniz" yazacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica