Sayfalar

WhatsApp son görülme ve çevrimiçi ayarları

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp son görülme kapatma ya da açma

WhatsApp'ta herhangi bir ayar yapılmadığı sürece WhatsApp'a son girilen an tarih ve saat olarak görünür. Aynı şekilde sizler de bir başkalarının WhatsApp'a son giriş tarihini "son görülme" olarak görebilirsiniz. Bazı kullanıcılar bundan sıkılmakta ve son girişlerinin başkaları tarafından görünmesini istememektedirler. Bu ayar değiştirilebilir. Dilerseniz WhatsApp son görülmenizi kapatabilirsiniz ya da daha önce kapattıysanız şimdi hemen açabilirsiniz.

WhatsApp ayarlar'a girin. Sonrasında Hesap/Gizlilik sıralamasını takip edin. "Kişisel bilgilerini kimler görebilir?" başlığı altında "son görülme" mevcuttur. Son görülmeye dokunduğunuzda "hiç kimse" diyerek son görülmenizi kapatabilirsiniz. Ya da sadece WhatsApp'taki kişileriniz görsün isterseniz "kişilerim" seçebilirsiniz. Daha önce WhatsApp son görülme kapatma işlemi yapmış kullanıcılar "herkes" ya da "kişilerim" seçip son görülmeyi açabilirler. 

* Son görülmenizi kapattığınızda sizler de başkalarının son görülmesini göremezsiniz. Son görülmenizi geri açtığınızda ise "son görülmeyi kapatmamış" kullanıcıların son görülmelerini görebilirsiniz.

* Son görülme'yi kapatmanız çevrimiçi görünmenizi etkilemez. WhatsApp'a girdiğiniz sürece çevrimiçi görünmeye devam edersiniz, yukarıdaki ayar sadece "son görülme tarihini" kapatmaya yarar.

WhatsApp'ta çevrimiçi kapatma yok mu? Çevrimdışı yazılamaz mı?

WhatsApp'ın kendi içinde çevrimiçi kapatma ayarı yoktur. Yani WhatsApp'ta gezinirken, durumlara bakarken ya da biriyle yazışırken bir başkasının çevrimiçi olduğunuzu anlamamasını istiyorsanız WhatsApp'ın kendi içinde böyle bir ayarın olmadığını belirtmek gerekir. Fakat bunu ek uygulamalarla yapanlar mevcuttur. Bu uygulamalar WhatsApp'ın kendi uygulamaları değildir, ek uygulamalardır ve güvenlik riski daima vardır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica