Sosyal medya kalıpları: lol ve omg ne demek?

Sponsorlu Bağlantılar

Sosyal medyada ve internetin çeşitli mecralarında sıkça karşılaştığımız ifadeler vardır. Bunlardan bir kısmı İngilizce kökenlidir ve İngilizce uluslararası kabul gördüğünden bu ifadeleri sıkça görebilmekteyiz. Konuyu çok uzatmadan bunlardan en çok karşılaştığınız kısaltmaların açılımlarını ve açıklamalarını yazacağız.

OMG: Oh My God kısaltmasıdır. 

Oh my god ne anlama gelir?

Oh my god, "Aman Tanrım" anlamına gelir ve İngilizce konuşanlar bu ifadeyi sıkça kullanırlar. Şaşırma, coşku, korkma, heyecana kapılma, hayranlık duyma gibi birçok duyguda karşımıza çıkar. Kısaltma olarak da OMG kabul görmüştür. Hem yazışma hem konuşmada sıkça kullanılır ve sosyal medyada sıkça karşımıza çıkar. 

LOLLaugh Out Loud kısaltmasıdır. 

LOL ne anlama gelir?

Yüksek sesle gülmek anlamına gelen bu ifade bir şeye çok güldüğünü, kahkaha attığını belirtmek için kullanılır. Genellikle yazışma dilinde karşımıza çıkar LOL. Bu sebepten sosyal medyada sıkça görmekteyiz. Örneğin komik bir videoya denk gelinir ve "lol" şeklinde yorum yapılır. Yani o videoya sesli, çok güldüğünü ifade etmiş olur kişi. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica