Twitter'da takipten çıkma (takibi bırakma) ve takipçileri kaldırma

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'da takip ettiklerinizi istediğiniz zaman sessize alabilir ya da takipten çıkabilirsiniz. Ayrıca yakın zamanda gelen bir özellikle sizi takip edenlerin takibini de sonlandırabilirsiniz. Fakat yaptığımız testlerde bunun her Twitter uygulamasında çalışmadığını gördük. Aşağıda alternatifleri ve son durumu paylaşacağız. Öncelikle standart olarak bir kişiyi takip etmeyi nasıl bırakıyoruz birlikte bakalım. 

Twitter'da takip nasıl bırakılır? Takipten nasıl çıkılır?

Twitter'da bir kişiyi takip etmeyi bırakmak istiyorsak kişinin profiline gireriz ve takip ediliyor butonuna dokunup gelen ekranı onaylarız. 


Gelen ekranda takibi bırak dediğimizde o kişiyi takip ettiğimiz kişilerden çıkarmış oluruz. 



Çok sayıda kişiyi takip etmeyi bırakacaksak eğer profilimize gidip "takip edilen" bölümüne dokunuruz. 


Burada takip ettiğimiz tüm hesapları görürüz. Ayrıca bunlardan bizi takip edenleri de "seni takip ediyor" şeklinde görürüz. Artık takip etmek istemediklerinizin karşısında yer alan "takip ediliyor" butonuna dokunduğunuzda gelen ekranı onaylamanız yeterli olacaktır. 






Takipçi nasıl kaldırılır? Bizi takip edenleri takipçilerden nasıl çıkarırız?

Profilimizden "takipçiler" menüsüne gideriz.


"Takip ediliyor"da takip ettiklerimizi görürken "takipçiler" menüsünde bizi takip edenlerin listesini görürüz. Bizler de şimdilik "takipçiler" menüsündeyiz. Burada bizi takip etmesini istemediğimiz ama engellemek de istemediğimiz kişilerin karşısında yer alan "takip ediliyor" (takip etmiyorsanız takip et yazacaktır) yazısının yanında yer alan üç noktaya tıklıyor ve "bu takipçiyi kaldır" diyoruz. Aynı işlemi sizi takip eden hesapların profillerine girip sağ üst köşede yer alan üç nokta simgesine dokunup "bu takipçiyi kaldır" seçeneğiyle de gerçekleştirebilirsiniz.

"Bu takipçiyi kaldır" menüsü yakın zamanda eklendi fakat her uygulamada bu yazının çıkmadığını fark ettik. Kısa bir süre sonra her uygulamaya (sürüme) geleceğini düşünsek de bu yazıyı göremeyenler eski çözümü deneyebilirler. Neydi eski çözümümüz? Kişiyi engelleriz, sonra da engelini kaldırırız, bu kadar basit. Böylelikle o kişi "takipçiler" listenizden çıkar ve engelli de görünmez. Kişinin engelini kaldırmayı isteyip istememek size kalıyor. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica