Sağlık sigortası sorgulama

Sponsorlu Bağlantılar

Bu bölümde sağlıktan yararlanıp yararlanmadığınızı kontrol etmek, yararlanıyorsanız eğer bağkur üzerinden mi, ssk üzerinden mi hizmet aldığınıza bakmak için size vereceğimiz link üzerinden gerçekleştireceğiniz işlemi anlatacağız. Bildiğiniz gibi sigortalı olmayla ya da bağkurlu olmayla direkt sağlıktan faydalanamıyorsunuz. Merkezlere gidip sağlık hizmetini aktif etmeniz gerekiyor bunun için. Diyelim ki başvuruda bulundunuz ve sağlık güvencenizi sorgulayacaksınız ya da işten çıktınız sağlıktan yararlanıp yararlanmadığınızı kontrol edeceksiniz, öyleyse hemen anlatıma geçelim. Ssk sorgulama ve bağkur sorgulama konularında anlattığımız gibi yine adresimiz.... . Linke giriş yaptıktan sonra bilgilerinizi doğru bir şekilde girin. Ekranda sizlere sorulan Cilt no nüfus cüzdanınızda yazmaktadır. Bilgileri girip sorgula butonuna tıkladıktan sonra gelen ekranda sigortanızı ya da bağkurunuza bakabilirsiniz. Fakat bizim işimiz sağlık sigortasıyla, sağlık güvencesiyle. Sağlık Provizyon Sorgulama seçeneğine tıklayınız. Karşımıza gelen ekranda sorgulama tarihine o an hangi tarihteyseniz gün.ay.yıl şeklinde yazınız. Sonra hemen altta sorgula butonuna tıklayınız.

Karşınıza sağlık sigortanızla ilgili bilgiler geldi. Burada sağlıktan kimin üzerinden yararlandığınız hangi kapsamda sağlıktan yararlandığınız (örneğin;4/a Zorunlu Sigortalılar), GSS'ye dahil edilip edilmediğiniz ve sigortalı türü (örneğin;çalışan) gibi bilgilerle karşılaşacaksınız. En altta ise bu sorgulamanın sonucu yazar. Örneğin;"Müstehaktır, provizyon alabilir." yazıyorsa eğer demektir ki sağlıktan yararlanabilirsiniz.

Güncelleme: Yukarıdaki link geçersiz olduğundan konuyu güncelliyoruz. Sağlıktan yararlanıp yararlanamayacağınızı artık e-devletten öğrenebilirsiniz. 

Hemen aşağıda yer alan linke tıklayıp, e devlet şifrenizle giriş yaptığınızda, ilgili sayfada provizyon alıp alamayacağınızı, yani sigortadan yararlanıp yararlanamayacağınızı öğrenebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica