Çocuğun (öğrencinin) okul numarası nasıl öğrenilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Öğrenci için okul numarası onun T.C. numarası gibidir. Okulda birçok işlemi okul numarasıyla yürütür. Yazılı kâğıdına Adı Soyadı ile birlikte okul numarasını yazar. Öğretmen sözlü yaptığında bazen okul numarasıyla seslenir. Böyle böyle öğrenci okul numarasını ezberler ve belki hayatı boyunca unutmaz. 

Peki veli için durum nasıldır? Öğrenci velisi için de bu bilgi önemlidir, çocuğuyla ilgili yapacağı işlemlerde okul numarası gerekli olacaktır.  Mesela E-okul sisteminde çocuğunuzun not bilgilerine ulaşmanız için bu bilgiye ihtiyacınız vardır. Ayrıca başka işlemler için de lazım olabilir bu bilgi.

Veli, çocuğun (öğrencinin) okul numarasını nasıl öğrenebilir?

Çocuğumun okul numarasını öğrenmek istiyorum diyen bir veli için durum oldukça kolay. Çocuğunuzun okul numarasını e-devlet sitesinden öğrenebilirsiniz. E-devlet sistemi için giriş yaptıktan sonra buraya tıkladığınızda okuyan çocuklarınızın öğrenci okul no bilgisini görüntüleyebilirsiniz.

Daha sonra bu bilgiyi e-okul veli bilgilendirme sisteminde kullanabilir ve çocuğunuzun notları, devamsızlığı gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz.


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica