Gss ve Sgk borçları nasıl öğrenilir

Sponsorlu Bağlantılar

Gss yani genel sağlık sigortası 2012'de hayatımıza giren ve herkesi sağlık sigortalı yapan bir sistemdir. Bir işte sigortanız tam olarak yatmıyorsa GSS'ye geçişiniz sağlanır. Eğer bir işte sigortanız tam yatıyorsa normal sigorta sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edersiniz. Fakat 18 yaşından büyükseniz, öğrenciliğiniz yoksa, ailenizin sigortasından faydalanmayıp çalışmıyorsanız otomatik olarak GSS'ye geçişiniz sağlanır. Aileden yararlanma şartı ise öğrencilik devam ettiği sürece 25 yaşına kadardır. GSS'ye geçişte sosyal yardımlaşma vakfına gidilerek form doldurmak gerekiyor. Buna GSS gelir testi denmektedir. Gelir testi yapılmadığı takdirde her ay 210 lira borç yükleniyor kişiye. Ayrıca sigortası 30 günden bir gün dahi eksik olan kişilere kalan günler adedince prim borcu çıkartılıyor. Çoğu kişi halen bu uygulamanın kendilerini kapsamadığını, nasıl olsa hastaneyle işi olmadığı için borcun kendilerini ilgilendirmediğini düşünüyor ama durum böyle değil. GSS ile ilgili kapsamlı bilgiyi başka bir konuda tekrar paylaşacağız. Siz de GSS borçlusu, sgk borçlusu olabilirsiniz. Bunu sorgulamak içinse aşağıda vereceğim bağlantıyı kullanacağız.

Gss borç sorgulaması ve Sgk diğer borç sorgulamaları için buraya tıklayınız.


Gss borcu sorgulayacaksak eğer sorgu türünde "4b sigortalı ödemeleri" seçeneğini, sorgu tipinde ise "GSS prim" seçip T.C kimlik numaramızı yazıp ekrandaki "güvenlik kodunu" doğru bir şekilde yazıp "borç sorgula"butonuna tıklayacağız. En aşağıda sorgulama sonucunu göreceğiz. Eğer borçluysak en altta borç bilgilerimizi göreceğiz. Borç detayında kaç dönem borçlandığımızı ve faiz tutarını göreceğiz. Sağda ise internetten ödeme yapmak isteyenler için "ödeme yap" seçeneği mevcut.

Güncelleme: Değişen menüyle birlikte GSS primi borcu sorgulama yapmak isteyenler sorgu türü olarak diğer ödemeler, sorgu tipi olarak da gss prim seçerek işlem yapacaklardır.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica