E-okul sitesi nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Yaklaşık 5 yıldır hizmete giren ve milyonlarca öğrencinin sınav sonuçlarının, karne sonuçlarının, devamsızlık bilgilerinin, haftalık ders programının yayınlandığı e-Okul sistemi hakkında bilgiler vereceğiz. E-Okul nasıl kullanılır, notlara nasıl bakılır, devamsızlığa nerden bakılır gibi temel konular üzerinde duracağız. Ayrıca çocuğumun notlarını öğrenmek istiyorum diyen velilere de yardımcı olacağız. Birçok öğrenci bu durumdan hoşnut değil ama notların aile tarafından bilinmesi temel haktır. Veliler de düşük notlarını saklayan çocuklarına anlayışlı davranmalı, onları anlamalıdırlar. Kötü not hayatın sonu değildir, düzenli çalışmayla düşük notların üstesinden gelinebilir. Şimdi adım adım e-okul sistemi nasıl kullanılır anlatalım.

E okul sitesine giriş

Sistemin öğrencilere ve velilere hizmet eden sayfası için buraya tıklayınız. Bu sistem veli bilgilendirme sistemi olarak geçer. Resimdeki rakamlar bölümüne bastonlu adamın sağında bulunan rakamları yazınız. Öğrenci T.C kimlik no kısmına ise öğrencinin nüfus cüzdanı üzerinde bulunan T.C kimlik numarasınız yazın. Öğrenci okul no ise öğrencinin okul numarasıdır.


Öğrencinin okul numarasını bilmiyorsanız öğrenciye sorarak veya E-devlet sistemine girerek öğrenci okul numarasını öğrenebilirsiniz. E-okuldan öğrenci okul numarasının nasıl öğrenileceğine buradan bakabilirsiniz. Öğrencinin okul numarası da girilip tamam dendiğinde öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu ilçe, öğrencinin doğum yılı ve resimlerden hangisi olduğu gibi seçenekler çıkacak, bunları doğru bir şekilde girip tamam dediğinizde e okul sistemine girmiş olacaksınız.

E-Okul öğrenci notlarına nasıl bakılır?

Öğrencinin yazılıları öğretmen tarafından kontrol edildikten sonra puan verilir ve bu bilgi e-okul sistemine girilir. Aşağıdaki görselde öğrencinin sınavına nerden bakılacağı gösterilmiştir. Hangi sınıftaki notlarının görüntülenmesi isteniyorsa ona göre "öğrencinin sınıfları" seçeneğinden sınıf seçilir. Hemen altında "öğrenci bilgileri "yazan kısma tıklanır ve "not bilgisi" yazan seçeneğe tıklanır. Aşağıda bununla ilgili bir örnek var.



Buradan birinci dönem ve ikinci ders notları görüntülenebilir. Yazılı sonuçları puanlama şeklinde yazılmıştır, 70,80,100 şeklinde vs.. Bunların ortalaması alınmış ve puanın not karşılığı dönem sonuna not-puan şeklinde yazılmıştır.

e-Okul sisteminde devamsızlık bilgisi nasıl sorgulanır?

Öğrenci devamsızlığını yani okula gitmediği gün sayısını öğrenmek istiyorsa veya veli çocuğunun devamsızlığını görüntülemek istiyorsa e-okul sisteminde "öğrenci bilgileri" yazan kısma tıklayacak ve devamsızlık bilgisine tıklayacaktır. Buradan özürlü (raporlu) devamsızlıklar ile özürsüz (mazeretsiz) devamsızlık bilgilerini görebilirsiniz.

Haftalık ders programı öğrenme

Haftalık ders programı da yine e-okul sisteminden öğrenilebilir. "öğrenci bilgileri"ne tıklanıp "haftalık ders programı"na tıklanırsa eğer ders programı görüntülenecektir.

Seçmeli ders seçim işlemleri
Seçmeli ders işlemini sadece 4 ve 5. sınıf öğrencileri yapabilir.

E-Okul sistemiyle ilgili diğer bilgiler;

En üst sol menüde "sınav bilgileri" yazan kısım yazılılarla ilgili bölüm değildir, yazılı bilgisini yukarda anlatmıştık. Bu alan 8. sınıfların gireceği sınavla ilgilidir."Öğrenci bilgileri" menüsünde sınav tarihleri, aldığı belgeler, okuduğu kitaplar, davranış notları, yıl sonu notları, diploma puanı, nakil durumu seçeneklerinden de sizi ilgilendiren bölümlere tıklayarak bilgi edinebilirsiniz.

E-okul resmi değiştirme

Çoğu kişi okulda çekildiği fotoğrafları beğenmez. E-okul fotoğrafları olsun, paso kimlik fotoğrafları olsun genellikle insanlar o fotoğraflardaki halini beğenmezler. E-okul sisteminde ise öğrencinin veya velinin sistemden fotoğrafını değiştirme yetkisi yoktur. Bu yetki idareye, öğretmenlere aittir. Eğer öğrencinin fotoğraf değişimiyle ilgili bir talebi varsa bunu öğretmenine iletmesi gerekir, öğretmen veya idare uygun görürse fotoğrafı değiştirebilir.

E-okuldan nasıl çıkış yapılır
E-okul sisteminden çıkış yapmak için sağda bulunan kapatma simgesine tıklamalısınız.


Yukardaki görselde işaretli olan simge sistemden çıkış yapmanızı sağlayan simgedir.

Sponsorlu Bağlantılar

4 yorum:

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica