İnternetten bordro sorgulama nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Bordro işveren tarafından işçiye ödenen maaşın ayrıntılı dökümüdür. Her işçinin bu belgeye ulaşması yasal bir haktır. Şimdilik internette bu belgeye ulaşılabiliyor. Fakat sadece 657 sayılı kanun çerçevesinde çalışan memurlar bordrosunu görüntüleyebilir. Memurlar için maaş bordrosunun sorgulandığı sistem maliye bakanlığı tarafından kurulan e-bordro sistemidir. Bu sistem e-devlet üzerinden de çalışmaktadır. E devlet bordro sorgulaması için buraya, maliye sitesinden e-bordro sorgulaması içinse buraya(link geçersiz, e devlet sisteminden devam ediniz) tıklayınız.

E-bordro sisteminde tc kimlik no, memuriyet sicil no, emekli sicil no gibi bilgiler girildikten sonra hangi yıl ve aya ait bordro isteniyorsa o bilgi girilir. Sonrasında istihdam tipi seçilir ve resimdeki güvenlik kodu yazılıp bordro sorgulaması yapılır.

E-devlet sitesinde kimlik bilgilerinizle giriş yaptığınızda ve bordrosu e-devlet'te yayınlanan işçiler statüsündeyseniz ek bir bilgi girmenize gerek kalmadan erişim sağlayabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica